80CC scooter 4.5 lt yakıyor

ScorFy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Xigmatec Grip 650W // MSI B560M A Pro // MSI RTX 3060 12GB Ventus 2X OC // 11400F // Gskill 3200 MHZ // Kingston NV2 1 TB + 500 GB Samsung 870 EVO + 500 GB Toshiba HDD 2.5 inch // SteelSeries Aerox 3 Wireless // JBL Quantum 610 // G213 Prodigy // Asus VG258QR + MSI MP241X // Logitech G923 + Shifter
Merhaba Küba bluebird Pro kullanıyorum. Bayiden teslim alırken 80CC dönüşüm şeklinde aldım ve kullanmaya başladım. 2024'ün 11inci ayında satın aldım, ocak sonunda 530km de rodaj bakımını yaptırdım. Günlük ortalama 6km kadar bir yola gidip dönüyorum. Her çalıştırmada eğer tam ısıtmaz isem stop ettiği için 3-4 dk ısıtmam gerekiyor. Bahsettiğim yolun 4km kadarlık kısmında ışık dışında durmayıp 45-50kmh arası hız ile hareket ediyorum. 2km civarı yolu ise mahalle içinde 30u geçmeyecek şekilde sadece 5-6 kez dur kalk şeklinde ilerliyorum. Ortalama her 60 km yol yaptığımda depomu 1 defa fullüyorum her seferinde 130 TL civarı bir yakıt alıyorum. Hesapladığımızda ortalama 4.5 lt gibi bir tüketime sahip. Bluebird kullanan bir diğer arkadaşım ortalama 2-2.5 lt yaktığını söylüyor. Ben daha sakin ve genellikle yavaşlamamın tamamını motor freni ile yapan biri olarak. Arkadaşım sürekli tapagaz hareket etmesine rağmen bu miktarları tükettiğini gördükçe içim acıyor. Bu durumu rodaj esnasında servis ile konuştuğumda normal olduğunu rodajdan sonra %10'dan fazla düşeceğini söyleyerek uğurlandım. Halen devam etmekte yaklaşık 670km yol yaptım ve hala çok fazla yakıyor. Arkadaşımın motoru 900km de ve rodajdan sonrasında değişim olmadığını söylüyor. Bu durumun normal olmadığını biliyorum ancak ne yapacağım konusunda bilgim yok. Bu motosikletin servisleri bile iyi hizmet vermiyor içeriye girip selam verdiğimde yanıma gelen kimse olmuyor içerisi kaos içinde en az 30 motor yapılması için bekliyor. Kapıda ayak üstü bakılan en az 2 motor oluyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Kendi servisi dışında bir yerde yaptırmalı mıyım?

Hocam 60KM de 130 TL yakıt dolduruyorsanız her seferinde motorunuz KM başına 2TL yakıyor. 1LT yakıt ile 20km yol gitmek çok iyi acaba siz arkadaşınız ile ufak bir yanlış anlaşılma mı yaşadınız ? Çünkü motosiklet hiçte düşündüğünüz kadar çok yakmıyor. Yada siz hesabınızı yanlış yaptınız.

Bilemiyorum çevremde r3 kullanan bir arkadaşım var 6lt civarı yaktığını söylüyor. Sürekli yüksek devir ve hızlı kullanmasına rağmen 330cc motor 6lt yakıyor. Başta yazmamıştım emsal bir model olmadığı için ama bu fark daha belirgin.

Motoru çok zorlar ve yüksek güç üretmesini istersen eğer motor bunu sana yakıt olarak yansıtır. R3 kullanan arkadaşınız bunu yaşıyor biraz daha düşük devir denerse eğer çok daha ekonomik bir yakıt tüketimi sağlayacaktır kendisi de. Sizin tüketiminiz gayet iyi siz hesabı büyük ihtimalle yanlış yaptınız yada arkadaşınız 100KM de yaktığı değil de sizin de dediğiniz gibi 1 depo ile gittiği yolu aldığı yakıta bölüp 2-2.5 LT diyerek söyledi. Bir bakım 100Km yol gittiğiniz zaman sizin motorunuz da onunda 4LT gibi bir tüketimi olacak bunu da küçük bir motora sahip ve yük çekmeye çalıştığı için birazcık kendini zorluyor diye söyleyebiliriz.

45 km civarı trip gösteriyordu yanımda satın alım yaptı 55-60 TL gibi bir yakıt aldı. Ben ise en sonra 53 km yol yapıp yakıt aldığımda 130 TL'lik yakıt almıştım 2.73 lt ediyor. Az önceki hesabımda 100km de 5.15 lt yaktığını görüyorum bu normal midir?

Ya hesapta bi sıkıntı var ya da ben yanlış hesapladım. 7.5LT yakıyor motosiklet. Mümkün değil böyle bir şey olması o motosiklet için.
Hocam hesaplamalarda 4.5-5 lt yakıyor. Muhtemel hesapta bi problem yaşamışsınız. Fazla yaktığını gördüğümden beri trip sıfırlarken not alıyorum. 2.73 lt 53km, 2.89 lt 58km, 3.2lt 65 km. Olarak gördüm genel değerlere bakınca 4.5lt altına hiç düşmemiş. Servis çözüm olmuyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

Ayrıca bu türdeki motorlarda göstergeler pek doğru değil. Doğru değilse problem gözükendende fazla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı