ScorFy
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Xigmatec Grip 650W // MSI B560M A Pro // MSI RTX 3060 12GB Ventus 2X OC // 11400F // Gskill 3200 MHZ // Kingston NV2 1 TB + 500 GB Samsung 870 EVO + 500 GB Toshiba HDD 2.5 inch // SteelSeries Aerox 3 Wireless // JBL Quantum 610 // G213 Prodigy // Asus VG258QR + MSI MP241X // Logitech G923 + Shifter
Merhaba Küba bluebird Pro kullanıyorum. Bayiden teslim alırken 80CC dönüşüm şeklinde aldım ve kullanmaya başladım. 2024'ün 11inci ayında satın aldım, ocak sonunda 530km de rodaj bakımını yaptırdım. Günlük ortalama 6km kadar bir yola gidip dönüyorum. Her çalıştırmada eğer tam ısıtmaz isem stop ettiği için 3-4 dk ısıtmam gerekiyor. Bahsettiğim yolun 4km kadarlık kısmında ışık dışında durmayıp 45-50kmh arası hız ile hareket ediyorum. 2km civarı yolu ise mahalle içinde 30u geçmeyecek şekilde sadece 5-6 kez dur kalk şeklinde ilerliyorum. Ortalama her 60 km yol yaptığımda depomu 1 defa fullüyorum her seferinde 130 TL civarı bir yakıt alıyorum. Hesapladığımızda ortalama 4.5 lt gibi bir tüketime sahip. Bluebird kullanan bir diğer arkadaşım ortalama 2-2.5 lt yaktığını söylüyor. Ben daha sakin ve genellikle yavaşlamamın tamamını motor freni ile yapan biri olarak. Arkadaşım sürekli tapagaz hareket etmesine rağmen bu miktarları tükettiğini gördükçe içim acıyor. Bu durumu rodaj esnasında servis ile konuştuğumda normal olduğunu rodajdan sonra %10'dan fazla düşeceğini söyleyerek uğurlandım. Halen devam etmekte yaklaşık 670km yol yaptım ve hala çok fazla yakıyor. Arkadaşımın motoru 900km de ve rodajdan sonrasında değişim olmadığını söylüyor. Bu durumun normal olmadığını biliyorum ancak ne yapacağım konusunda bilgim yok. Bu motosikletin servisleri bile iyi hizmet vermiyor içeriye girip selam verdiğimde yanıma gelen kimse olmuyor içerisi kaos içinde en az 30 motor yapılması için bekliyor. Kapıda ayak üstü bakılan en az 2 motor oluyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Kendi servisi dışında bir yerde yaptırmalı mıyım?