820 TL'ye 650W-750W PSU önerisi

Bütçe
820 TL
Açıkçası ürünü çok beğendim ama bu olay biraz içime kurt düşürdü. Aslında çok iyi bence 650W 80+ Gold. Konu içinde başka en azından "incelemesi bulunan" pek marka yok ama arkadaşlar sağ olsun çok fazla öneride bulundular. Corsair gibi bir marka bulsam aslında onu direk düşünüyorum çünkü bu akım olayı panikletti beni. Bir sorun olsa firmanın üstleneceğini bilsem yine sorun yok ama bir de tercihim yüzünden ne var ne yok kaybetme korkusu var. Vallahi kafalar karışık. Sanırım indirimde bir Corsair bulursam 650W Gold ona yöneleceğim. Ama Core Reactor de çıkmıyor aklımdan. En sinir olduğum durumda kaldım sizi de meşgul ettim kusura bakmayın.
Corsair tarafında da çok farklılık var. RM, RMX serisi derken kullanılan bileşenler değişkenlik gösteriyor. Açıkçası bu bütçeye, güncel şekilde bakarsak alabileceğiniz ürünler aşağı yukarı bunlar. Ben sıfırdan sistem diziyor olsam Core Reactor'ü yine de alırdım. Ama siz böyle yapmak zorunda değilsiniz tabii.

@ProxyGG ayrıca tamamen modüler o kısmı da unutmamak lazım. Core Reactor gözü kapalı alınabilecek modellerden birisi.

Gerçekten öyle. Ama şu sıkı olmayan voltaj regülasyonu olayı kafa karıştırıyor. Canım yanar diye korkuyorum. Öyle bir şansa sahibim zaten 😐 başıma gelirse firma sorumluluk alır mı korkusu çekiyorum. Atıyorum işlemcim zarar gördü veya anakartım güç kaynaklı hasar aldı. Bu saatten sonrasını düşünmesem gözüm kapalı alacağım.

Corsair tarafında da çok farklılık var. Rm, RMx serisi derken kullanılan bileşenler değişkenlik gösteriyor. Açıkçası bu bütçeye, güncel şekilde bakarsak alabileceğiniz ürünler aşağı yukarı bunlar. Ben sıfırdan sistem diziyor olsam Core Reactor'ü yine de alırdım. Ama siz böyle yapmak zorunda değilsiniz tabii.

Vallahi sizi birçok rehber konusundan tanıyorum az çok. Çok donanımlı birisiniz. Tavsiyelerinizden üzülen görmedim bu yüzden benim için forumda önerileri en önemli olan kişilerdensiniz. Tek merak ettiğim akımdan dolayı bir zarar görürsem firma kabul eder mi tek sıkıntım bu yani. Yoksa direk alacağım günü gelince.

Gerçekten öyle. Ama şu sıkı olmayan voltaj regülasyonu olayı kafa karıştırıyor. Canım yanar diye korkuyorum. Öyle bir şansa sahibim zaten 😐 başıma gelirse firma sorumluluk alır mı korkusu çekiyorum. Atıyorum işlemcim zarar gördü veya anakartım güç kaynaklı hasar aldı. Bu saatten sonrasını düşünmesem gözüm kapalı alacağım.

Tam ihtiyacın nedir bilmiyorum ama bunu da köşeye sıkıştırayım 13 aydır kullanıyorum sistemimde. Bu da Seasonic üretimi, taş gibi bir modeldir. 550W ama ilk mesajımda da dediğim gibi şu anda kullandığım 6600 XT 130W çekiyor oyunlarda. 750W ve üzerine ihtiyacın olacağını sanmıyorum mining rig kurmayacaksan. 😄

Vallahi sizi birçok rehber konusundan tanıyorum az çok. Çok donanımlı birisiniz. Tavsiyelerinizden üzülen görmedim bu yüzden benim için forumda önerileri en önemli olan kişilerdensiniz. Tek merak ettiğim akımdan dolayı bir zarar görürsem firma kabul eder mi tek sıkıntım bu yani. Yoksa direk alacağım günü gelince.
Ne demek. Benim paylaştığım şeyler Tom's Hardware, Linus Tech Tips gibi bilinen kaynakların sunduğu veriler zaten. Sistem konusundaki sorunuza gelirsek bu tamamen firmanın/markanın sunduğu destekle ilintili bir durum. Mesela bazı sıvı soğutma markaları, sistemde meydana gelebilecek bir durumda hasarı karşılayabiliyorlar. Bazılarıysa karşılamıyor. Genel olarak kaliteli bir güç kaynağı x durumda sistemdeki anormalliği önlemek için kendi ünitesini kullanır. Bu yüzden önemli bir parçadır. Core Reactor hususunda sorun yaşar mısınız? Olası değil. Olursa firma ilgilenir mi? Bizzat sormak gerekir.

@kino

Bunu Emperor adıyla farklı yerlere de koymuş, malum yasaklı oluşum. 😅 ve diğer yerlerde de 12 ay garantili demiş. Ürün 10 yıllık garanti barındırıyor ama TR içi 3 yıllık ASUS garantisi olması gerekirken 12 ay biraz tuhafıma gitti. O yüzden paylaşmadım bunu.

Tam ihtiyacın nedir bilmiyorum ama bunu da köşeye sıkıştırayım 13 aydır kullanıyorum sistemimde. Bu da Seasonic üretimi, taş gibi bir modeldir. 550W ama ilk mesajımda da dediğim gibi şu anda kullandığım 6600 XT 130W çekiyor oyunlarda. 750W ve üzerine ihtiyacın olacağını sanmıyorum mining rig kurmayacaksan. 😄

Aaaa Seasonic dedin gönlümü aldın ha :D vallahi şeye bir yanıt bulsam direk XPG alacağım. Nasıl işliyor bu işler bilmiyorum açıkçası. PSU kaynaklı sistemim zarar görse firma sorumluluk kabul eder mi maddi hasar karşılar mı yani bunu düşünüyorum.
Ne demek. Benim paylaştığım şeyler tom's hardware, linus tech tips gibi bilinen kaynakların sunduğu veriler zaten. Sistem konusundaki sorunuza gelirsek bu tamamen firmanın/markanın sunduğu destekle ilintili bir durum. Mesela bazı sıvı soğutma markaları, sistemde meydana gelebilecek bir durumda hasarı karşılayabiliyorlar. Bazılarıysa karşılamıyor. Genel olarak kaliteli bir güç kaynağı X durumda sistemdeki anormalliği önlemek için kendi ünitesini kullanır. Bu yüzden önemli bir parçadır. Core Reactor hususunda sorun yaşar mısınız? Olası değil. Olursa firma ilgilenir mi? Bizzat sormak gerekir.

@kino

Bunu emperor adıyla farklı yerlere de koymuş, malum yasaklı site oluşum. 😅 12 ay garanti demiş diğer yerlerde de. Ürün 10 yıllık garanti barındırıyor ama TR içi 3 yıllık ASUS garantisi olması gerekirken 12 ay biraz tuhafıma gitti. O yüzden paylaşmadım bunu.

Gerçekten sizin yazılarınızı hayranlıkla okuyorum. Yardım ediyorsunuz sürekli diye demiyorum yanlış anlamayın. Cidden benim gibi bilgisayar mecrasından uzaklaşmış veya yeni başlamış kişileri çok iyi yönlendiriyorsunuz. Firmaya bizzat mail atacağım. Gelen yanıta göre satın alacağım. Ha keşke bulsam da 1K para verip ASUS ROG alsam diyeceğim ama 10 yol garanti bir cezbediyor insanı 😁

Gerçekten sizin yazılarınızı hayranlıkla okuyorum. Yardım ediyorsunuz sürekli diye demiyorum yanlış anlamayın. Cidden benim gibi bilgisayar mecrasından uzaklaşmış veya yeni başlamış kişileri çok iyi yönlendiriyorsunuz. Firmaya bizzat mail atacağım. Gelen yanıta göre satın alacağım. Ha keşke bulsam da 1K para verip ASUS ROG alsam diyeceğim ama 10 yol garanti bir cezbediyor insanı 😁
En azından cevaba göre yol haritanızı çizersiniz. 10 yıl garanti bu seviyedeki hemen hemen tüm ürünlerde oluyor zaten. "O kadar para verdiniz, bir zahmet" gibi bir şey. 😅

@ProxyGG ROG Strix gereksiz pahalı diyebilirim. Bayağı kaliteli, soğutması üst düzey, kutu içeriği dolu dolu ama biraz işin zevkine kaçıyor. Ben geçen sene aldığımda 800 TL'ydi, o zaman 5500 XT kullanıyordum ve burada bayağı tartışması dönmüştü. İşte yok o fiyata 750W alınır falan. Sonra RDNA2 ve Ampere kartlar çıktı gördük ne kadar güç tükettiklerini. 550W ile 3300X, 6600 XT, 2 adet NVMe, 1 HDD, 3+1 fan ve kule tipi soğutucuyu bana mısın demeden besliyor. Üzerine ekran kartına OC yapıp 160W çektiriyorum yine tık yok.

Bunlar (ROG Strix, Core Reactor) yüksek malzeme kaliteli ve uzun garantili ürünlerdir. Patlama, yanma, zarar verme gibi durumlar genelde sertifikasız veya dandik bronzlarda sık görülür. Şu fiyatlardan bugün alacak olsam Core Reactor'ü alırdım.

En azından cevaba göre yol haritanızı çizersiniz. 10 yıl garanti bu seviyedeki hemen hemen tüm ürünlerde oluyor zaten. "o kadar para verdiniz, bir zahmet" gibi bir şey. 😅

O kadar paradan ziyade hevesler kursakta kalır hocam 🙃 bir de maddi boyutu var tabii. Firma iletişim yerinden form doldurdum hem İngilizce hem Türkçe yazdım gönderdim bakalım. Mail falan bulamadım onlar ne zaman dönerse:') ama sanırım alacağım bu bebeği.
@ProxyGG ROG STRIX gereksiz pahalı diyebilirim. Bayağı kaliteli, soğutması üst düzey, kutu içeriği dolu dolu ama biraz işin zevkine kaçıyor. Ben geçen sene aldığımda 800 TL'ydi, o zaman 5500 XT kullanıyordum ve burada bayağı tartışması dönmüştü. İşte yok o fiyata 750W alınır falan. Sonra RDNA2 ve Ampere kartlar çıktı gördük ne kadar güç tükettiklerini. 550W ile 3300X, 6600 XT, 2 adet NVMe, 1 HDD, 3+1 fan ve kule tipi soğutucuyu bana mısın demeden besliyor. Üzerine ekran kartına OC yapıp 160W çektiriyorum yine tık yok.

Bunlar (ROG STRIX, Core Reactor) yüksek malzeme kaliteli ve uzun garantili ürünlerdir. Patlama, yanma, zarar verme gibi durumlar genelde sertifikasız veya dandik bronzlarda sık görülür. Şu fiyatlardan bugün alacak olsam Core Reactor'ü alırdım.

Hay maşallah neymiş o ya 😁sanırım bende alacağım ama ne olur nolmaz şimdi alırız başımıza bir iş gelir. Ben zaten 1K altı ürünlerin böyle bir garantisi olduğu sanmıyorum her firma yapmaz. Büyük ihtimal karşılamıyoruz diyecekler. AAA bakın sitesinde ne buldum Adata'nın atmayı unuttum.
3. madde

Dosya Ekleri

• Screenshot_20211105_005216_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20211105_005216_com.android.chrome.jpg
    68,2 KB · Görüntüleme: 26
O kadar paradan ziyade hevesler kursakta kalır hocam 🙃 bir de maddi boyutu var tabii. Firma iletişim yerinden form doldurdum hem İngilizce hem Türkçe yazdım gönderdim bakalım. Mail falan bulamadım onlar ne zaman dönerse:') ama sanırım alacağım bu bebeği.

Hay maşallah neymiş o ya 😁sanırım bende alacağım ama ne olur nolmaz şimdi alırız başımıza bir iş gelir. Ben zaten 1K altı ürünlerin böyle bir garantisi olduğu sanmıyorum her firma yapmaz. Büyük ihtimal karşılamıyoruz diyecekler. AAA bakın sitesinde ne buldum Adata'nın atmayı unuttum.
3. madde

Bunu hangi güç kaynağını okursan oku görürsün. Evinde topraklama yoksa, güç kaynağını abartılı yüklerde kullanacaksan sorumluluk bizde değil diyorlar kısaca. Senin sistemin bu haliyle çok çok az güç tüketir, ileride de RTX 3090 basıp maksimum overclock yapmayacaksan senlik bir hata çıkmaz.

3. madde
@kino, haklı. Bu tür içeriklere rastlamanız çok doğal. Benim size önerim UPS almanızdır. Eğer bulunduğunuz yerde elektrik bazlı sorunlar sık yaşanıyorsa gerekliliktir hatta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı