83-83 derece ekran kartına zarar verir mi?

4L6IN

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
⭑ Anakart : Asus PRIME B450-PLUS
⭑ Ekran kartı : NVIDIA GeForce RTX 2060
⭑ İşlemci : AMD Ryzen 5 2600X Six-Core Processor, 3600
⭑ RAM : Adata DDR4 8GB 3000MHz SINGLE XPG GAMMIX D10 RED x2
⭑ SSD veya HDD modeli : Adata SU630 240GB 520-450MB/s SSD
⭑ İşletim sistemi : Windows 11
Profil Kapağı
1524839776
Merhaba.
Benim sorum şu şekilde olacak. MSI Afterburner programı ekran kartı default ayarlarında Power limit %100 temp limit 83derece. CoD - Sniper Elite 5 gibi oyunlarda sıcaklık 82-83 bandına kadar çıkıyor FPS olarak bir kaybım yok. Ama ben bu kadar yüksek sıcaklıklara çıkmasını istemiyorum. 83-82 derece sıcaklığın ekran kartına zararı olur mu? Ekran kartım GeForce RTX 2060 modeli. Ayrıca MSI Afterburner programından sıcaklık ayarını 75-76 bandına çektiğim zaman bu söylemiş olduğum oyunlarda sıcaklık ayarladığım 75-76 bandını geçmiyor FPS olarak da bir kaybım yok. Sıcaklık ayarını değiştirmemde ekran kartına bir zarar verir miyim?

Herkese iyi sosyaller. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.
Benim sorum şu şekilde olacak. MSI Afterburner programı ekran kartı default ayarlarında Power limit %100 temp limit 83derece. CoD - Sniper Elite 5 gibi oyunlarda sıcaklık 82-83 bandına kadar çıkıyor FPS olarak bir kaybım yok. Ama ben bu kadar yüksek sıcaklıklara çıkmasını istemiyorum. 83-82 derece sıcaklığın ekran kartına zararı olur mu? Ekran kartım GeForce RTX 2060 modeli. Ayrıca MSI Afterburner programından sıcaklık ayarını 75-76 bandına çektiğim zaman bu söylemiş olduğum oyunlarda sıcaklık ayarladığım 75-76 bandını geçmiyor FPS olarak da bir kaybım yok. Sıcaklık ayarını değiştirmemde ekran kartına bir zarar verir miyim?

Herkese iyi Sosyaller. :)

Karta bir şey olacağını sanmıyorum ama ekran kartının fanları çok çalışmaya başlayacağı için toz tutar toz tuttukça ısınır ısındıkça siz fan hızını arttırsınız fan hızını arttırdıkça daha da toz tutar %100 fan hızına kadar döngüye girer. Kasanızda fan var mı hocam yoksa bir kasa fanı işinizi görebilir.

5 tane fan var bilgisayarda ama sanırım kasamın hava sirkülasyonu kötü.

Macunu çok olmadı yeni değişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı