83 derece CPU sıcaklığı ve stres testi

midto_b

Hectopat
Test sonuçlarından da görebileceğiniz gibi bana göre CPU çok anormal yüksek bir sıcaklığa ulaşmakta. Beni testi yapmaya iten CS:GO'dayken ekranın birden gitmesi, ardından fanların gürültülü biçimde çalışmaya başlamasıydı. Bu değerler normal midir? Değilse ne yapmam gereklidir?

stres testi sonuç.png

Son düzenleyen: Moderatör:
O değerler normalin biraz üzerinde ama CPU 100 dereceye kadar dayanabilir. Oyunun gitmesinin onunla ilgisi yoktur. Oyunun, sıcaklıktan etkilenme durumu varsa; oyun içerisinde ekran karıncalanır ve PC kompile kapanır. Fanları bir kontrol et, kullandığın macunun markasını yazar mısın?

CPU: Ryzen 5 1600

2018 Ocak ayında aldım stok soğutucusu üzerinde termal macun olarak o tarihten sonra bir işlem yapmadım alındığı gün kurulumu yapan abi sürdüyse onla devam ediyor

O kurulumu yapan abiler yok mu, hep özensiz iş yapıyorlar. Kendi malı değili diye insanlara bu şekilde davranmalarına çok kızıyorum. Servisin sürdüğü macunu bile silip kendim sürüyorum. Onun basıncının çok iyi ayarlanması gerekir. Sendeki masaüstü anladığım kadarıyla, masaüstü PC'lerin bakımı kolay oluyor.

CPU: Ryzen 5 1600

2018 Ocak ayında aldım stok soğutucusu üzerinde termal macun olarak o tarihten sonra bir işlem yapmadım alındığı gün kurulumu yapan abi sürdüyse onla devam ediyor
AMD bu işlemci için en fazla çalışma sıcaklığının, 95 derece olduğunu belirtiyor. Bulunduğun bölgede havanın sıcak olmasına bağlı olarak bu ısılara ulaşabilirsin. İşlemcinizi 80 derecenin altında çalıştırmanız gerek. Muhtemelen arkadaşların dediği gibi, dandik bir termal macun kullanılmış veya işlemci soğutucu bloğunun altındaki ince koruyucu jelatin, çıkarılmamış dahi olabilir. Hepsini geçtim, bunun sebebi kasanızın havalandırma performansının düşük olması olabilir. İlk yapmanız gereken şey ise, Cooler Master MasterGel Pro Termal Macun alarak sürmeniz. Kesinlikle dandik bir termal macun almayın. Bu macunların fiyatını da anlamıyorum arkadaşlar. Geçen 45 TL'ye bulunabiliyordu şimdi ise, 80 TL'ye kadar satmaya çalışanlar var. Devam edin böyle güzel satıcılar.

Cevaplarınız için tek tek teşekkürler dostlar. Aklıma takılan son soru peki ben bu önerdiğiniz termal macunu alsam kendim sürebilir miyim? Kasa açıp parça söküp takmak dışında pek tecrübesi olmayan biriyim

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı