8450 TL'ye iPhone 11 Pro Max alınmalı mı?

godofwor00511

Kilopat
Katılım
21 Şubat 2017
Mesajlar
117
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Japonya'dan telefon getirtecegim 5 6 yıldır hep kötü telefonlar kullandım J7 Vestel Venüs vs. artık iyi bir telefon kullanmak istiyorum. Pasaport kayıtı dahil 8450 TL'ye denk geliyor sizce o fiyata alınır mı 64 GB?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir telefona özellike de her modeli kopyala yapıştır olan Apple cihazlara bu kadar para vermek mantıklı değil. En azından ülkemiz'de ki fiyatı için. Cidden ne için kullanacaksın telefonu? Eğer profesyonel bir amacın yoksa bu tarz telefonlar almak gösterişten başka bir şey kazandırmıyor maalesef. 😃
 
Sizi bu noktaya getiren şey, artık iyi bir telefon alayım düşüncesi ise ne o paraları vermeye ne de iPhone'a mecbur olmadığınızı bilmelisiniz. Ama para sıkıntım yok beni etkilemez ve iPhone'u merak ediyorum diyorsanız tabii tercih sizin.

Apple'ın stratejisi ile ilgili bir videoda şunu duymuştum.

Steve Jobs'un en büyük ticari dehası buydu, farklılık. Steve Jobs çok erken zamanlarda kapitalist dünyada insanların birbirlerini sahip oldukları nesneler üzerinden tanımladığını fark etmişti. Şimdi bu konuda birbirimize karşı çok dürüst olalım. İnsanların ne kadar iyi kalpli merhametli ahlaklı vs olduğu bizim birinci seviyede pek umurumuzda değil. Hem kendimizi hem de başkalarını sahip oldukları nesneler üzerinden tanımlıyoruz. Sahip olduğu ev üzerinden, işi üzerinden, diploması üzerinden, Ya da arabası üzerinden, televizyonu bilgisayarı ve telefonu üzerinden. Steve Jobs'un başarısı buydu zaten. İnsanların bu metalar üzerinden kendilerini tanımladığını, metalar üzerinden sosyal sınıflar ve statüler yaratıldığını fark ettiği için o da buna yönelik bir ürün ortaya çıkartmaya başladı. 1990 lardan sonraki Apple'ın stratejisi buydu. Steve Jobs her zaman şunu söylerdi. Biz insanlara bir ürün satmıyoruz. Biz bir yaşam tarzı satıyoruz. Daha doğrusu biz insanlara statü satıyoruz. O yüzden bizim ürünlerimiz her zaman farklı olmalıdır. Değişik. Biz rakiplerimiz gibi değiliz. Biz farklıyız ve pahalıyız. Eğer siz bir cep telefonuna ihtiyaç duyduğunuz zaman 1000 dolarlık cep telefonu yerine bizim 2000 dolarlık cep telefonumuzu alırsanız farklı olursunuz mesajını verdi. Tabii ki bu mesajı kaliteli yazılım ve kaliteli donanım ile iyice pekiştirdi. Jobs'un tekniği buydu. İnsanlara telefon değil statü satıyordu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı