85-90 bin TL sistem toplama önerisi

Bütçe
En fazla 100k

light6125

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, genelde Valorant, CS, RDR2, GTA 5, Minecraft, Cyberpunk oynarım 1080p'de oynuyorum ve Ray Tracing'e önem veriyorum. Ayrıca Minecraft'ta shaderlarla en iyi performansı hangi ekran kartı verir? Ve bu sistemi sizce hazır mı alayım tek tek mi toplayayım? Bilgi verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle ben tek tek veya hazır alın diyemem çünkü ikisininde kendi avantajları var. Pektabii bence tek tek toplamak daha mantıklı. FPS oyunları için Nvidia rtx 4070 ti bütçenize uygun güzel bir gpu. işlemciye fps oyunları dolayısıyla öncelik tanıdım biraz. cpu için Intel Core i7-13700K öneririm. diğer kasa parçaları ile monitör falan sırayla yazıyorum. Fiyatlar alınan yere göre değişiklik gösterebilir.
Anakart: ASUS ROG Strix Z790-F Gaming WiFi
Ram: Corsair Vengeance DDR5 32GB
SSD: Samsung 980 Pro 1TB NVMe PCIe 4.0
Kasa ve PSU: Cooler Master MasterBox Q300L + Corsair RM750x 750W 80+ Gold
Monitör: ASUS ROG Swift PG27AQ
Kulaklık: SteelSeries Arctis Nova 5

bunlar önerilerim ve değiştirilebilir. eğer bütçeniz yetmezse bir yerden alıp diğerine verebilirsiniz.

Öncelikle ben tek tek veya hazır alın diyemem çünkü ikisinin de kendi avantajları var. Pektabii bence tek tek toplamak daha mantıklı. FPS oyunları için NVIDIA RTX 4070 Ti bütçenize uygun güzel bir GPU. İşlemciye FPS oyunları dolayısıyla öncelik tanıdım biraz. CPU için Intel Core i7-13700K öneririm. Diğer kasa parçaları ile monitör falan sırayla yazıyorum. Fiyatlar alınan yere göre değişiklik gösterebilir.
anakart: ASUS ROG STRIX Z790-F Gaming Wi-Fi
RAM: Corsair Vengeance DDR5 32 GB.
SSD: Samsung 980 Pro 1TB NVMe PCI-e 4.0
kasa ve PSU: Cooler Master Masterbox Q300l + Corsair RM750X 750W 80+ Gold.
monitör: ASUS ROG Swift PG27aq.
kulaklık: SteelSeries Arctis Nova 5

Bunlar önerilerim ve değiştirilebilir. Eğer bütçeniz yetmezse bir yerden alıp diğerine verebilirsiniz.

Monitör kulaklık mouse vb. dahil değil hocam. Ayrıca Intel'in işlemcilerinin önbelleği düşük olduğu için 7500F ile neredeyse aynı performansı alıyorlar.

Ve 4070 Ti 5070 Ti ile aynı fiyat sıfır hali neden onu önerdiniz anlayamadım hocam.

Monitör kulaklık mouse vb. dahil değil hocam. Ayrıca Intel'in işlemcilerinin önbelleği düşük olduğu için 7500F ile neredeyse aynı performansı alıyorlar.

Ve 4070 Ti 5070 Ti ile aynı fiyat sıfır hali neden onu önerdiniz anlayamadım hocam.

5070 Ti kullanan bir arkadaşım yakın zamanda sorun yaşadığı için önermekten çekindim doğrusu. Belki hata arkadaşımda olabilir ama böylesi daha iyi diye düşündüm. AMD işlemcilerden ise sıvı soğutma şart oluyor biraz. Intel'e karşı daha fazla ısındıkları için ben size AMD CPU olarak AMD Ryzen 7 7800x3D önerebilirim anakart değişmeli tabii bu durumda. gpu için hala 5070 ti seçenekler arasında olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı