₺8500 sistem tavsiyesi

Bütçe
8500

lilithouss

Femtopat
Merhabalar. Öncelikle forumda yeniyim. Bu yüzden umarım kurallara yeterince uyabilirim.

İki haftaya 8500 liralık bir bütçem olacak ve sonradan yükseltebileceğim bir sistem arıyorum. Ailem destek olmadığı ve şu ara iş bulamadığım için üzerine ekleme şansım yok. Bir laptopum olduğu için sadece kullanmam gereken programları Wacom Cintiq tabletimin ekranı ile kullanacağım, bir monitör gerekmiyor. Şimdilik bir çevre birimine ihtiyacım yok. İhtiyacım olanları listeleyeyim:

Kasa / kasa + PSU (ATX ve eatx tercihimdir.)
Anakart (Hızı yüksek olsun ki işlemci değiştirince sıkıntı yaşamayayım.)
CPU (Intel i7, en az 3 GHz olmalı.)
GPU (Şu anki laptopum Radeon RX 560X var. Bundan biraz yüksek olursa şimdilik yeter.)
RAM (En az 16 GB gerekli.)

Soğutucu veya ek şeyler gerekiyorsa onları da belirtebilirsiniz. Alacağım ilk kasa bilgisayarım olduğundan soğutuculardan pek anlamıyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

İşlemciyi 1600 yapın.

Anakartı Gigabyte B450M yapın.

Bellek XPG Gammix D30 2x8 yapın.

SSD kronik sorunlu fakat WD Green tercih edin.

Kasa Lian Li lancool yapın.

PSU FSP Hydro yapın.

Elimden gelen bu kadar bu zamanda bu F/P sistem.

Ben de bu butcede cihaz alacagim biraz arastirdim bundan daha F/P yok diye goruyorum tavsiyelere acigim.

Merhabalar. Öncelikle forumda yeniyim. Bu yüzden umarım kurallara yeterince uyabilirim.

İki haftaya 8500 liralık bir bütçem olacak ve sonradan yükseltebileceğim bir sistem arıyorum. Ailem destek olmadığı ve şu ara iş bulamadığım için üzerine ekleme şansım yok. Bir laptopum olduğu için sadece kullanmam gereken programları Wacom cintiq tabletimin ekranı ile kullanacağım, bir monitör gerekmiyor. Şimdilik bir çevre birimine ihtiyacım yok. İhtiyacım olanları listeleyeyim:

Kasa / kasa + PSU (ATX ve eatx tercihimdir.)
Anakart (hızı yüksek olsun ki işlemci değiştirince sıkıntı yaşamayayım.)
CPU (Intel i7, en az 3 GHz olmalı.)
GPU (şu anki laptopum Radeon RX 560X var. Bundan biraz yüksek olursa şimdilik yeter.)
RAM (en az 16 GB gerekli.)

Soğutucu veya ek şeyler gerekiyorsa onları da belirtebilirsiniz. Alacağım ilk kasa bilgisayarım olduğundan soğutuculardan pek anlamıyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

i7 mi? Hocam eğer 3. ya da 4. nesil i7 olabilir. 9. ya da 10. beklemeyin.

İşlemciyi 1600 Yapın.

Anakartı Gigabyte B450M Yapın.

Bellek XPG Gammix D30 2X8 Yapın.

SSD Kronik sorunlu fakat WD Green Tercih edin.

Kasa Lian li lancool Yapın.

Psu FSP Hydro Yapın.

Elimden gelen bu kadar bu zamanda bu F/P Sistem.
Hocam bazı şeylerin şart olduğunu belirtmiştim de, bayağı ters düşüyor bu. Şu an amacım oyun vesaire değil dediğim gibi, spesifik bir programı çalıştırabilmem için. Bu yüzden ne yazık ki aramaya devam...
i7 mi? Hocam eğer 3. ya da 4. nesil i7 olabilir. 9. ya da 10. beklemeyin.
Büyük ihtimalle 8-9. nesil bakacağım. AMD daha uygun olur mu ki acaba..... Ama program en stabil Intel i7 ile çalıştığı için i7 bakmam gerekiyor... Çok kafam karışık.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı