8500 TL'ye laptop önerisi

Hafıza kapasitesi olarak evet.
free-dos sistemin hazır kurulu olarak gelen sisteme karşı bir avantajı mı var? işlemci olarak aynılar lenovodaki ekran kartını göremiyorum bu yüzden bir şey diyemeyeceğim yani ekran kartı ve depolama hariç iki bilgisayarda aynı, depolamada lenovo öne çıkıyor. Lenovonun daha iyi olması gerek bu durumda. Free-dos aradaki 256 gb lık hafıza kapasitesini kapatabilecek kadar büyük bir avantajı var mı? Yoksa sadece istediğim işletim sistemini kurmamı mı sağlıyor, eğer böyle ise lenovoyu tercih edeceğim.
 
FreeDOS sistemin hazır kurulu olarak gelen sisteme karşı bir avantajı mı var? İşlemci olarak aynılar Lenovo'daki ekran kartını göremiyorum bu yüzden bir şey diyemeyeceğim yani ekran kartı ve depolama hariç iki bilgisayarda aynı, depolamada Lenovo öne çıkıyor. Lenovo'nun daha iyi olması gerek bu durumda. FreeDOS aradaki 256 GB'lık hafıza kapasitesini kapatabilecek kadar büyük bir avantajı var mı? Yoksa sadece istediğim işletim sistemini kurmamı mı sağlıyor, eğer böyle ise Lenovo'yu tercih edeceğim.

Üzerinde Hazır işletim sistemlerinde, işletim sistemi (yazılımına) lisan parası ödemiş oluyorsunuz (Genel de Lisanslı cihazlar daha pahalı olması gerekiyor.)
250 GB genellikle yeterli olmuyor. (Bende 256 GB SSD sahibim garantisi bitiğinde 480 GB SSD takmayı düşünüyorum. )
Cihaza tüm verileriniz depolamayı düşünüyorsanız 512 GB Lenovo daha mantıklı olacaktır.

İki cihazda dahili GPU sahip yani Ryzen 5 5500U içindeki Vega grafik ile çalışıyor. (13.XXXTL altındaki cihazlarda harici GPU yok artık.) 🥺
Fre-DOS tek eksiği, kullanıcılar sistem kurulumunu kendileri yaptığı zaman. Cihazın sürücüleri ve uygulamalarının tamamı kurmadıklarından cihazın çoğu özelliğinden bir haber veya cihazının arazlı olduğunu zannedip servislere başvuruyorlar.(Aralarında hiçbir fark yok kullanımı etkileyecek.)
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı