870 EVO "Defects have been detected from device" uyarısı

aldysse

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Samsung EVO 870
Anakart
Asus X556UQK
Merhabalar. 1 yıl önce SSD'ye geçtim fakat SSD'ye geçiş ve formattan sonra oynadığım oyunlarda donma problemleri yaşamaya başladım. Oyun haricinde tarayıcıda dahi donma ve kısa süreli kitlenme sorunları yaşayınca acaba SSD'de mi bir problem var diye düşündüm. SSD'min yazılımı ile tam tarama yaptım fakat çıkan sonuçtan pek bir şey anlayamadım. Sorularım şu şekilde:
SSD'nin durumu şuanda iyi mi?
Donma ve kitlenme sorunlarım SSD kaynaklı olabilir mi?
SSD'nin durumu:
2.png

1.png

4.png

Dosya Ekleri

• 3.png
    3.png
    83,6 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör:
ECC belleğinde hata var ve hata oranı çok yüksek. ECC sistemi bozuk veriyi düzelten ve sunucularda tercih edilen bir teknoloji. Bilgisayarı fişi çekip kapatmak gibi bir alışkanlığınız varsa, bilgisayar açıkken elektrik kesildiyse veya dalgalanma olduysa ECC sistemi zarar görmüş olabilir. Verileri düzeltmeye çalışırken yani ECC'den veri çekerken zaten hatalı olduğu için sorun yaşıyor olabilirsiniz.

En iyi ihtimalle SSD ucu oksitlenmiş veya düzgün takılmamış olabilir. Garantiye göndermenizi tavsiye ederim, hata oranı aşırı yüksek.

ECC belleğinde hata var ve hata oranı çok yüksek. ECC sistemi bozuk veriyi düzelten ve sunucularda tercih edilen bir teknoloji. Bilgisayarı fişi çekip kapatmak gibi bir alışkanlığınız varsa, bilgisayar açıkken elektrik kesildiyse veya dalgalanma olduysa ECC sistemi zarar görmüş olabilir. Verileri düzeltmeye çalışırken yani ECC'den veri çekerken zaten hatalı olduğu için sorun yaşıyor olabilirsiniz.

En iyi ihtimalle SSD ucu oksitlenmiş veya düzgün takılmamış olabilir. Garantiye göndermenizi tavsiye ederim, hata oranı aşırı yüksek.
Cevabınız için teşekkür ederim bilgisayarım laptop, pili bitip aniden kapandığı oluyordu sanırım ondan kaynaklandı. Ya da düzgün takamadık. Garantiye göndermeyi düşünüyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim bilgisayarım laptop, pili bitip aniden kapandığı oluyordu sanırım ondan kaynaklandı. Ya da düzgün takamadık. Garantiye göndermeyi düşünüyorum.
Yapabileceğiniz en iyi şey bu. SMART verileri ve anlattıklarınıza dayanarak ancak bu kadar yorum yapabiliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı