8700 ve 1060 AIDA64 sıcaklık değerleri normal mi?

Sorry dikkat etmemişim.Eğer termal macunu temizledin, kasa tozunu aldıysan sonuçlar gene aynıysa fan değiştirmeni önerebilirim.Bunu 1 hafta önce aldım 15 dakika stres testinde maximum 57 dereceyi gördü işlemci.
Sadece tozunu halledebildim şuanlık. Önerin için teşekkür ederim.
Bu sıcaklıkların sorumlusu muhtemelen kasa.
Kasam bu

İ7 8700 ısınan bir işlemci değil, üstelik Noctua soğutucun da var.
Soğutucuyu takarken, altındaki plastiği çıkarmamış olabilirsin ya da montajı yanlış yapmış olabilirsin.
Kasan kötü olsa bile bu değerler aşırı fazla o işlemci için.

Kasadan kaynaklı da olabilir.Testi bir de şöyle deneyebilirsin.Yan cam kapağı açıp öyle test et eğer 10-15 derece arası düşme olursa kasadan kaynaklıdır.Aynı şekilde sonuç verirse işlemci soğutucunu değiştirmeni öneririm.
Gene yakın sonuçlar çıktı.
İ7 8700 ısınan bir işlemci değil, üstelik Noctua soğutucun da var.
Soğutucuyu takarken, altındaki plastiği çıkarmamış olabilirsin ya da montajı yanlış yapmış olabilirsin.
Kasan kötü olsa bile bu değerler aşırı fazla o işlemci için.
Montajı satın aldığım yerde yapmışlardı hiç bir sorun görünmüyor. Şuanlık çözüm bulamadım açıkcası oyunlarda filan hiç bir sorun yaşamıyorum ama stres testinde 90 derece cıkıyor. RDR 2 tarzı oyunlar oynuyorum gayet akıcı anlayamadım gerçekten.

Dediğim gibi dostum eğer çıkartıp takma şansın varsa tekrar macunu yenileyip tak.Sonra bir daha test et.Gene aynı sorun ise ilk öncelikli olarak işlemci soğutucusunu değiştirmeyi dene.
Yardım ve önerilerin için teşekkür ederim. Daha önce hiç montajla uğraşmadığım için öyle bir şeye cesaret edemiyorum malesef. Şuanlık böyle idare edicem umarım bir şey olmaz.

MSI Afterburner ile Red Dead Online içi sıcaklık ölçmeye çalıştım. İşlemci en fazla 62 dereceye yükseldi 30-45 dakika arası oynadım sanırım. Oyunlarda böyleyken stres testinde fazla çıkmasını anlayamadım.
Rdrmsi.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı