8800 TL sistem toplama

Bütçe
8800

oguzyukcell

Hectopat
Katılım
20 Mayıs 2018
Mesajlar
38
  • Anakart: MSI MPG X570 GAMING Edge Wi-Fi
  • İşlemci: Ryzen 5 3600 (stok fan)
  • Ekran kartı: MSI Gaming X RX 5700 XT
  • RAM: HyperX Predator CL16 8x2 3200MHz
  • SSD: HyperX Fury 480GB 500/500 Mb/s
  • PSU: Cooler Master MWE White 700W 80+
  • Kasa: MSI Forge MAG 100M
Arkadaşlar hayırlısıyla 8800 TL'ye bu şekilde bir sistem topladım. Sizce değiştirebileceğim şunu keşke böyle yapsaydın dediğiniz bir şey var mıdır? Artı bir sorum olarak bu anakartta CPU güç girişi 8+4 pin var. Aldığım güç kaynağında EPS12V 8 pin var fakat 4 pin yok diye biliyorum. Öğrendiğim kadarıyla üst düzey işlemcilerde veya overclock yapacağımız zaman o girişi kullanmamız gerekiyormuş. Bilen varsa detaylı bir açıklama yapabilir mi? Anakartı ileride işlemci yükseltme yaparım diye ve yeniliklerin olmasını istediğimden bunu aldım. PCI 4.0, Wi-Fi vs.
 
Sistem ile ne yapacaksınız?

Sistemi oyun amaçlı topluyorsanız aşağıda oluşturduğum sisteme bakabilirsiniz.

RAM'den iki adet seçtiğiniz zaman toplam 8.750 TL yapıyor.

Alırken araştırarak alın. Aynı bileşenler, farklı sitelerde daha ucuza bulunabilir.
 
Sistem ile ne yapacaksınız?

Sistemi oyun amaçlı topluyorsanız aşağıda oluşturduğum sisteme bakabilirsiniz.

RAM'den iki adet seçtiğiniz zaman toplam 8.750 TL yapıyor.

Alırken araştırarak alın. Aynı bileşenler, farklı sitelerde daha ucuza bulunabilir.
oyun için topluyorum. siz daha ucuz oluyor demişsiniz ama benim anakartım ile b450 arasında bayağı fark var ben bu sistemi ileriye dönük topladım. farklı sitelerden ucuz parçaları aldım sadece biraz rami pahallıa almak zorunda kaldım oradan bi 50tl zararım olabilir. işlemci içinse boşuna 200 300 tl fark vermeye gerek yok neredeyse hiç fark yok aralarında diye düşündüm. attığın ssd 450 tl bende 460tl ye orada yazan ssd yi aldım. düşüncelerim bu şekilde tabii ki düşüncelerine saygı duyuyorum. anakart güç bağlantısı hakkında bir bilgin var mıdır ?
 
benim seçtiğin anakart ile B450 arasında bayağı fark var, ben bu sistemi ileriye dönük topladım.
Eğer ileride PCIe 4.0 bir M.2 SSD kullanmayacaksanız, ki bu SSD'ler minimum 1.000 TL'den başlıyor ve standart bir kullanıcının bu tür yüksek hızlı SSD'lere ihtiyacı yok, X570 anakartın pek bir anlamı yok. Üstüne üstlük X570 anakartlar pekte ileriye dönük değil. AM4 soket, maksimum 4000 serisi işlemcilere kadar destekleyecek.

Benim seçtiğim anakart VRM bakımından sizin seçtiğiniz anakarttan daha iyi. Yani daha iyi overclock kapasitesine sahip.

işlemci içinse boşuna 200 300 tl fark vermeye gerek yok, neredeyse hiç fark yok aralarında diye düşündüm.
Aynı fiyata, genel olarak sistemin fiyatından bahsediyorum, daha iyi bir işlemci almak varken, neden düşük seviye bir işlemci alasınız ki? Ryzen 5 3600'e göre daha iyi bir overclock potansiyeline sahip diye biliyorum dolayısıyla B450 Tomahawk ile güzel bir overclock yapılabilir. Bu da performansı arttıracaktır.

attığın SSD 450 TL, bende 460 TL'ye orada yazan SSD'yi aldım.
Kalite olarak aynılar denebilir. Herhangi bir sorun oluşturmaz.

anakart güç bağlantısı hakkında bir bilgin var mıdır?
Sizin bahsettiğiniz anakart ile PSU'yu sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. İşlemci için gerekli olan 8+4 pin bağlantıyı karşılayacaktır. Aynı şekilde benim bahsettiğim anakart ile PSU'yu da sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. İşlemci için gerekli olan 8 pin bağlantıyı karşılayacaktır.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı