İnceleme 8BitDo Ultimate 2C Kablosuz Gamepad İncelemesi

Merhaba arkadaşlar,

8BitDo Ultimate 2C kablosuz gamepad nihayet eline ulaştı. Kendimce biraz test ettikten sonra merak edenler için kısa bir incelemesini yapmak istedim. Sitede bazen 8BitDo - Xbox 9. Nesil tartışmaları olduğunu görüyorum. Bu konuda ben herhangi bir taraf olmamakla birlikte, şimdilik memnun kaldığım için ürünü artık ben de tavsiye ediyorum ve ayrıca ürünü sizlere de göstermek istediğim için bu incelemeyi paylaşıyorum.

Artık başlayalım.

Öncelikle ürünü 26/07/2024 tarihinde, Aliexpress üzerinden Game Time Store isimli satıcıdan her şey dahil 1.510,15 TL'ye satın aldım. Ürün bana bugün, yani 06/08/2024 tarihinde PTT aracılığıyla teslim edildi.

Aliexpress.png

Ürünün linki bırakıyorum. Satıcının güvenilir olduğunu düşünüyorum. Paketleme fena değil, ürüne herhangi bir zarar gelmemiş. Ayrıca ürün orijinal ve herhangi bir ayıbı bulunmamakta. Ürünün orijinal olduğunu bu incelemenin sonunda yazılım güncellemesi kısmında göreceksiniz. Ürünü düşünenler olursa buradan satın alabilirler.

1. Kutu İçeriği

Ürünün kutusunun içinden 1 adet 8BitDo Ultimate 2C kontrolcü (Renk: Mint), 1 adet 2.4G adaptör, 1 adet USB to Type-C kablo, 1 Adet kılavuz ve 1 adet satıcı tarafından verilen teşekkür kartı çıktı. Kutu ve içeriğinin görselini paylaşıyorum.

1.jpg

2. Adaptör ve Type-C Kablosu

Adaptörün tasarımı bütün 8BitDo kontrolcülerdeki 2.4G adaptörler ile aynı ve çok hoşuma gitti, tatlı bir görüntüsü var. Type-C kablosu çok uzun değil, 1 metre. Zaten uzun olmasına da gerek yok. Kontrolcüyü kablosuz kullanacağınız için bu kablo şarj etmek için kullanılacak sadece.

B.jpg

3. 8BitDo Ultimate 2C

Ürün "Mint" renginde. Bu renk benim daha çok hoşuma gittiği için tercih ettim. Kontrolcünün görünümü Xbox 9.Nesil'e benzese de aslında farklı. Xbox 9.Nesil kullanan biri olarak elime ilk aldığımda tutuş hissiyatındaki farklılığı hemen hissettim. Ancak buna çok çabuk alıştım. 8BitDo Ultimate 2C'nin tutuş hissiyatı da oldukça güzel. Hiçbir şekilde rahatsız etmiyor.

Ayrıca ürünün malzeme kalitesi de gayet güzel. Malzeme kalitesiz görünmediği gibi elinize aldığınızda da kaliteli bir malzeme olduğu hissini veriyor.

2.jpg

8BitDo Ultimate 2C'deki tuş dizilimi göreceğiniz üzere Xbox tuş dizilimine benziyor. Tuşlar ve joystick'ler kaliteli ve tuş basma hissiyatı oldukça güzel. Kimi kullanıcıların 8BitDo'lardaki tetik tuşlarını beğenmediğine ve tuşlara basarken parmağın kaydığına yönelik yorumlarını görüyordum ama bence tetik tuşları da oldukça güzel ve bahsedilen sorunu yaşamadım. Belki de biraz tutuş şekli, basma kuvveti ve cilt yapısıyla da alakalıdır bu durum. Ayrıca D-Pad olarak Xbox 9.Nesil'e göre daha yumuşak bir hissiyatı var. Bu çok hoşuma gitti, zira Xbox 9.Nesil'deki çok sert ve keskin bir basma hissiyatı verdiği için benim fazla hoşuma gitmiyordu.

8BitDo Ultimate 2C'nin 8BitDo Ultimate C'den farklarından biri, ön yüzünde fazladan özelleştirilebilir bir tuşun olması ve arka tetik tuşlarının olduğu alana fazladan özelleştirilebilir "L4" ve "R4" isimli 2 adet tuş olmasıdır. Ben henüz tuşları özelleştirmedim. Ürünü çok fazla kullanmadığım için şimdilik ihtiyaç duymadım.

5.jpg

6.jpg

8BitDo Ultimate 2C'nin 8BitDo Ultimate C 'den farklı yanların bir diğeri de joysitck'lerde Hall Effect bulunması. Ayrıca demir bir yapısı olması da bana göre güzel bir görüntü oluşturuyor.

3.jpg

4.jpg

8BitDo Ultimate 2C'nin 8BitDo Ultimate C 'den farklı yanların bir diğeri de bluetooth bağlantısı da içermesi ve 2.4G ile bluetooth arasında geçiş yapması. Ancak üzülerek belirtmeliyim ki bluetooth bağlantısını yalnızca Android cihazlar ile kurabiliyorsunuz. Bilgisayar ile de bluetooth bağlantısı kuruluyor ancak oyunlarda kontrolcüyü kullanamıyorsunuz. Üreticinin sitesinde de bu durum belirtilmiş durumda.

A.jpg

Ayrıca ürünün tuş seslerine yönelik bir video çekmek istedim. Ancak telefonumun mikrofonu ve kamerası iyi olmadığından istediğimi pek başaramadım. Yine de paylaşmak istedim. İzlerken özellikle kulaklık kullanıp, ses seviyesini de en yükseğe alarak izleyin. :)

4. Ölü Bölge Testi

Arkadaşlar açıkçası gamepad'lerde ölü bölge testini nasıl yapmak gerektiğini tam bilmiyorum. Yani bu testi yaparken joystickler ile çember çizerken o çemberi taşırmamaya mı çalışmalıyız yoksa buna dikkat etmeden sınırsız bir şekilde joystick'i iterek çemberi çizmeye mi çalışmalıyız bilmiyorum. O yüzden her iki türlüsünün de sonuçlarını koyuyorum. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsanız bu testte beni uyarın ve doğrusunu yapmam konusunda da yardımcı olursanız doğru sonuçları incelemeye eklerim.

Sıfır ölü bölge modu kapalı bir şekilde testi gerçekleştirdim.

Çemberi taşırmadan yaptığım testin sonucu:

E.png

Joystick'i sınırsız iterek yaptığım testin sonucu:

D.png

5. Yazılım Güncelleme
Tıpkı Xbox 9.Nesil'de olduğu gibi 8BitDo Ultimate 2C'de de cihazın yazılımının güncel olup olmadığını kontrol etmek ve eğer güncel değilse güncellemek gerekiyor. Ayrıca sadece kontrolcünün değil adaptörün de yazılımını güncelleyebiliyoruz. Bunun için üreticinin sitesinde paylaşılan "8BitDo Ultimate Software V2" isimli yazılımı kullanacağız.

Yazılımın linki burada. Burada "for Windows" yazısına tıklayarak yazılımı indirebiliriz.

Yazılım indikten sonra çalıştırdığımızda karşımıza böyle bir ekran çıkıyor. Bu ekranda yazılım bize ürünü kablo ile bağlamamızı istiyor. Bu noktadan sonra kontrolcümüzü kablo ile bilgisayara bağlayabiliriz. Ayrıca adaptörü de güncelleyeceğimiz için adaptörü de takmanızı tavsiye ederim.

8.png

Cihazımızı bağladığımızda karşımıza şöyle bir ekran çıkıyor. Ayrıca yazılım cihazınızı tanıyorsa bilin ki cihazınız orijinaldir.
Gördüğünüz gibi "Update" butonunda bir ünlem işareti var. Yani cihazımızın yazılımı güncel değil ve güncellemek gerekiyor. Bu noktadan sonra "Update" butonuna basıyoruz.

9.png

"Update" butona bastıktan sonra karşımıza böyle bir ekran geliyor. Listeden önce kontrolcüyü seçip "Update" butonuna basıp güncelleyeceğiz, daha sonra da adaptörü seçip "Update" butonu ile adaptörün yazılımını güncelleyeceğiz. Güncelleme esnasında kontrolcü ve adaptör simgelerinde bir dolum animasyonu meydana gelir. Animasyon bitince güncelleme de sona ermiş olacak.

10.png

11.png

12.png

6. Bağlantı Kurma

8BitDo Ultimate 2C'nin bağlantısı 3 yol ile gerçekleşir.
  • Type-C kablosu ile kablolu bağlanma.
  • 2.4G adaptör ile kablosuz bağlanma.
  • Bluetooth ile bağlanma. (Bluetooth bağlantısı yalnızca Android cihazlar için sağlanan bir özellik. Kontrolcüyü bluetooth ile bilgisayara bağlasanız bile her ne kadar Windows'ta bağlantı kuruldu uyarısı alsanız da oyunlarda kontrolcüyü kullanamayacaksınız.)
Kablolu bağlantının nasıl kurulduğunu tahmin edebiliyorsunuz elbette.

Kablosuz bağlantı için önce 8BitDo Ultimate 2C'nin arkasında bulunan tuşu 2.4G'ye getiriyoruz.

C.jpg

Devamında ise adaptörümüzü bilgisayara takıyoruz. Adaptörümüzün üzerinde küçük bir ışık yanacak. Sonra kontrolcümüzün ön yüzünün ortasında bulunan Home tuşuna basıyoruz. Basınca tuşun etrafında ışık yanmaya başlayacak ve bu ışık sabit yandığı takdirde bağlantı kurulmuş olacak.

Bluetooth bağlantısı için yine kontrolcünün arkasındaki tuşu bu kez bluetooth simgesine getireceğiz. Android cihazımızda bluetooth'u açacağız. Sonrasında ise yine kontrolcümüzün ön yüzünün ortasında bulunan Home tuşuna basacağız. Tuşa basınca etrafındaki ışık yanıp sönmeye başlayacak. Sonra Android cihazımızda bluetooth aygıtlarını listeleyip kontrolcüyü bulup kontrolcüye bağlanacağız. Bağlantı kurulunca kontrolcüdeki Home tuşunun ışığı artık sabit yanacak.

7. Pil Ömrü ve Şarj Süresi
Cihaz henüz bugün geldi ve pil ömrü ile şarj süresini test edecek kadar vakit geçirmedim. Cihaz geldiğinde şarj yüzdesi %100'dü. Yaklaşık 1 saat Ghost of Tsushima ile test ettim. Oyunu kapattığımda hala %100'dü.

8. Gecikme
Cihazın hem kablolu hem 2.4G hem de bluetooth bağlantısında herhangi bir gecikme hissi yok. Xbox 9. Nesil'deki gibi bir hissiyatı var.

9. Son Sözler
Ben 8BitDo ile ilgili tartışmalarda herhangi bir taraf değilim. Her zaman deneyimlerim üzerinden insanlara hep bir şeyler öneririm. Şimdilik deneyimlediğim kadarıyla bu ürüne bayıldım. Gerek rengi, gerek tutuş hissiyatı ve tuş basma hissiyatı, gerekse de gecikme konusunda verdiği hissiyat oldukça tatmin etti beni. Üstelik şu an benim satın aldığım fiyattan da ucuza bulunabiliyor ama kendi ödediğim fiyata rağmen F/P bir ürün olarak görüyorum ben. Xbox 9. Nesil kontrolcümün yanına da gayet yakıştı. Bu yüzden herkese tavsiye ederim.

Herkese iyi eğlenceler.

Son düzenleme:
Nereden yüklendiği fark etmeden ve ekstra bir şey yapmadan 9. nesil gibi her oyunda sorunsuz çalışıyor mu?

Arkadaşlar ilk defa aliexpressten aldığım için bir garip geldi. Bir sorun yok değil mi, mobil uygulamada yanlış gösteriyor sanırım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240807_133135_AliExpress.png
    Screenshot_20240807_133135_AliExpress.png
    132,3 KB · Görüntüleme: 186
  • Screenshot_20240807_133345_AliExpress.png
    Screenshot_20240807_133345_AliExpress.png
    121,7 KB · Görüntüleme: 186
Nereden yüklendiği fark etmeden ve ekstra bir şey yapmadan 9. nesil gibi her oyunda sorunsuz çalışıyor mu?
Evet. Herhangi bir ara yazılım kullanmadan, tak-çalıştır şeklinde kullanabiliyorum.

@Fallegan , Mobil uygulamasını hiç kullanmamıştım. Tarayıcıdan sipariş detaylarını açıp ekran görüntüleri atar mısın?

Evet. Herhangi bir ara yazılım kullanmadan, tak-çalıştır şeklinde kullanabiliyorum.

@Fallegan , Mobil uygulamasını hiç kullanmamıştım. Tarayıcıdan sipariş detaylarını açıp ekran görüntüleri atar mısın?
Şu ekran hocam herhalde, burda bir sıkıntı yok gibi. Daha detaylı bir ekran var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-07 142444.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-07 142444.png
    52,1 KB · Görüntüleme: 185
@Şişman Adam Öncelikle hayırlı olsun hocam. 8bitDo ultimate modelini almayı düşünüyordum tabii o an biraz daha ekleyip 2. el Xbox 9. nesil almak daha mantıklı geldi. Hazır Yurt dışı alışveriş limiti düşürülmeden bu gamepad'den almak istiyorum. Aklımda takılan bazı sorular var. 9. nesil ile malzeme kalitesi veya ergonomisi hakkında çok fazla fark var mı ? Ya da varsa bunlar ne ? İlerde 9. nesil almadığım için pişman olmak istemiyorum açıkçası.

Aklımda takılan bazı sorular var. 9. nesil ile malzeme kalitesi veya ergonomisi hakkında çok fazla fark var mı ? Ya da varsa bunlar ne ? İlerde 9. nesil almadığım için pişman olmak istemiyorum açıkçası.
Aslında bu konuda bilgi vermiştim incelemede:

Xbox 9.Nesil kullanan biri olarak elime ilk aldığımda tutuş hissiyatındaki farklılığı hemen hissettim. Ancak buna çok çabuk alıştım. 8BitDo Ultimate 2C'nin tutuş hissiyatı da oldukça güzel. Hiçbir şekilde rahatsız etmiyor.

Ayrıca ürünün malzeme kalitesi de gayet güzel. Malzeme kalitesiz görünmediği gibi elinize aldığınızda da kaliteli bir malzeme olduğu hissini veriyor.

Pişman olup olmama konusuna gelince, ben her iki gamepad'i de kullanan biri olarak henüz aralarında devasa bir fark görmedim. Uzun süreli kullanımda bozulma/aşınma/kırılma gibi şeyler olmadığı sürece ben Ultimate 2C'nin yanına başka 8BitDo'lar da ekleyebilirim ilerde. 🙂 Giderek sempati oluşmaya başladı bu 8BitDo'ya karşı.

Seni bilmem ama ben satın aldığıma hiç pişman değilim, iyi ki almışım diyorum.

Düzenleme: Sen Ultimate Bluetooth modelini satın alacakmışsın. Ultimate Bluetooth sonuçta Ultimate 2C'den farklı ve daha iyi bir model. O yüzden onun incelemesine bakmanı tavsiye ederim. Linki bırakıyorum:

@Şişman Adam bende sipariş vermeyi düşünüyorum hocam sizin satıcıdan ama korkmuyorum değil ya ne yapacağıma karar veremedim bu gümrük olayları da girdi işin içine.
Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapacağın alışverişlerde sorun olmayacak zaten ama benim satıcıdaki fiyatı zaten şu an 30 Euro'nun altında kalıyor. Sen bilirsin.

Son düzenleme:
Aslında bu konuda bilgi vermiştim incelemede:

Pişman olup olmama konusuna gelince, ben her iki Gamepad'i de kullanan biri olarak henüz aralarında devasa bir fark görmedim. Uzun süreli kullanımda bozulma/aşınma/kırılma gibi şeyler olmadığı sürece ben Ultimate 2C'nin yanına başka 8BitDo'lar da ekleyebilirim ileride. 🙂 Giderek sempati oluşmaya başladı bu 8BitDo'ya karşı.

Seni bilmem ama ben satın aldığıma hiç pişman değilim, iyi ki almışım diyorum.

Düzenleme: Sen Ultimate Bluetooth modelini satın alacakmışsın. Ultimate Bluetooth sonuçta Ultimate 2C'den farklı ve daha iyi bir model. O yüzden onun incelemesine bakmanı tavsiye ederim. Linki bırakıyorum:

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapacağın alışverişlerde sorun olmayacak zaten ama benim satıcıdaki fiyatı zaten şu an 30 Euro'nun altında kalıyor. Sen bilirsin.

Hocam Ultimate modeli ile arasında ne kadar fiyat farkı var ve sizce değer mi? Genelde FC24/25 veya ETS harici pek işim olmuyor.

Hocam Ultimate modeli ile arasında ne kadar fiyat farkı var ve sizce değer mi? Genelde FC24/25 veya ETS harici pek işim olmuyor.
Hocam İnceleme: 8BitDo Ultimate Bluetooth İncelemesi incelemesi burda. Ultimatede Dock var (şarj istasyonu), arka tuşlar var (2c de onun yerine tetiklerin yanında tuşlar var, aynı görevi görüyor), kalitesi biraz daha iyi diyorlar C modeline göre ama 2c ye göre bilmiyorum. Bunların dışında aynı olması lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı