8GB RAM 6,3 GB kullanılabilir sorunu

Enesxdd

Megapat
Toplam 8 GB olan bir tanesi 4 GB boyutunda olan 2 adet RAM'e sahibim. Ancak kullanılabilir RAM miktarım 6.23. Bu miktar normal midir? Normal değilse ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal olabilir de olmayabilir de. Sistemi ve işletim sistemini yaz ve görev yöneticisinde belleğe basıp RAM kullanan uygulamaların listesini göster. Gereksiz RAM kullanan malware veya arkaplan uygulaması olabilir. Ama sanmıyorum. Benim PC'de de aşağı yukarı boşta 2 GB ram kullanılıyor. Yine de dediğim listeye bakmamızda fayda var.

Performans görüntüleyicisinde görülen kullanılabilir RAM miktarı, aktif uygulamaların kullandığı RAM miktarını çıkarınca kalan miktarı gösterir. Mesela benim sistemimde 2.7 GB kullanılıyor ve kullanılabilir olarak 5.2 GB RAM alanı var. Yani toplamda kullanılabilir 7.9 GB RAM var sistemimde. Çok kaynak tüketen bir uygulama var mı bakabilirsiniz ama kullanılan ve müsait olan RAM miktarınız normal bence.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı