8GB RAM vs 12GB RAM

kardeşim ben bugün ddr4 8 ramin yanına 4 ram taktım oldu hemde farklı model olmasına rağmen dual channel oldu önemli olan mhz cl voltaj değerleri aynı ram olması bilgi kirliliği yapmayın şu an ramim 12 gb
 
Kardeşim ben bugün DDR4 8 RAM'in yanına 4 RAM taktım oldu hem de farklı model olmasına rağmen Dual Channel oldu önemli olan MHz CL voltaj değerleri aynı RAM olması bilgi kirliliği yapmayın şu an RAM'im 12 GB.

Kanka laptop mu senin bende Acer var 4 GB RAM'li laptop. 12 GB'a çıkarmak istiyorum güzel performans verir mi?
 
Niye hiç kullananı görmedik?

Benim sistemimde 12 GB DDR4 takılı. XPG 8 GB ve HyperX 4 GB.
Peki neden hiçbir yerde 12 GB DDR4 Masaüstü RAM yok? Ben mi yanlış biliyorum? Eğer 12 GB masaüstü DDR4 varsa söyleyin, bende yanlış olduğumu kabulleneyim. Ayrıca burası "Masaüstü Bilgisayarlar" bölümüne açılmış bir konu. O nedenle laptobu bu işin içine sokmak mantıksız.
Sen yanlış biliyorsun dostum sistemimde
8gb xpg 4gb hyperx olmak üzere toplam 12 gb ddr4 ram takılı resmini atabilirim
 
Son düzenleme:
Konu hortlamış olacak ama arkadaşlar tüm mesajları üşenmedim okudum. Neyin kafasını yaşıyorsunuz vallahi ben çözemedim. DDR3 / DDR4 Sistemlerde 12 GB Bellek tabi ki kullanılabilir. Sadece performans için 2x4, 4x4, 8x4 gibi yöntemler daha çok tercih edilmeli. Biri kullanılır demiş diğeri kullanılamaz demiş herkes kafasına göre konuşmuş. Konuyu açan arkadaşım sen 12 GB kullanmak istiyorsan kullanabilirsin. Ama konu 2017 de açılmış :) Senin şu anda 2x8 16 GB kullanmanı öneririm.
 
Olmaz. Eğer öyle olsaydı zaten bende dahil sistem öneren birçok kişi 16 GB yerine 12 GB önerebilirdi.

Hocam elimdeki cihazda kasaya lehimli 4 GB RAM vardı bir boş slotuna 8 GB taktırıp 12 olarak kullanmaya başladım performans artışı oldu bu şekilde de kullanılıyormuş uyumsuzluk sorunu çıkartmadı.
 

Geri
Yukarı