8x3 RAM takılır mı?

Makaleler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 - RX6700XT - 8x4 3000 MHz
Anakart
B450 Gaming Plus Pro Max
İşlemci
R5 5600
Merhaba. Şu anda 2x8 GB RAM kullanıyorum. Kullandığım RAM'in aynısından bir tane daha 8 GB'lık sipariş ettim. Birkaç yerde 3 tane RAM'in performans düşüreceği vs. gördüm. Biraz saçma geldi ancak yine de emin olamadım. 8x2 yerine 8x3 RAM takmak performans düşüşüne sebep olur mu? Ayrıca bir sorun olmayacaksa geldiğinde RAM'leri nasıl takmalıyım? Şu anda 1. ve 3. slotlara takılı durumda. Anakartım MSI B450 Gaming Plus Pro Max, işlemcim R5 5600. teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Şu anda 2x8 GB RAM kullanıyorum. Kullandığım RAM'in aynısından bir tane daha 8 GB'lık sipariş ettim. Birkaç yerde 3 tane RAM'in performans düşüreceği vs. gördüm. Biraz saçma geldi ancak yine de emin olamadım. 8x2 yerine 8x3 RAM takmak performans düşüşüne sebep olur mu? Ayrıca bir sorun olmayacaksa geldiğinde RAM'leri nasıl takmalıyım? Şu anda 1. ve 3. slotlara takılı durumda. Anakartım MSI B450 Gaming Plus Pro Max, işlemcim R5 5600. teşekkürler.

3x8 şeklinde denedikten sonra gözlemlerinizi yazabilir misiniz hocam? Duruma göre bende sizin gibi yapmak istiyorum eğer stabilite sorunları olmuyorsa.

3x8 şeklinde denedikten sonra gözlemlerinizi yazabilir misiniz hocam? Duruma göre bende sizin gibi yapmak istiyorum eğer stabilite sorunları olmuyorsa.
Tabii ki. RAM kargoda şuanda, gün içinde geleceğini umuyorum. Deneyimlerimi yazarım.

Hocam merhabalar. RAM'i taktım, ağırlıklı olarak Adobe uygulamaları kullanıyorum, onlar için çok iyi oldu benim için. Oyunlarda da çok fazla olmasa da oyuna göre değişmekle beraber 5-10 FPS ekstra oldu. Bir sorun yaşamadım.

Son düzenleme:
Tabii ki. RAM kargoda şu anda, gün içinde geleceğini umuyorum. Deneyimlerimi yazarım.

Hocam merhaba. RAM'i taktım, ağırlıklı olarak Adobe uygulamaları kullanıyorum, onlar için çok iyi oldu benim için. Oyunlarda da çok fazla olmasa da oyuna göre değişmekle beraber 5-10 FPS ekstra oldu. Bir sorun yaşamadım.

Teşekkür ederim hocam. Bir de CPU Z de dual channel olarak çalışmaya devam ediyor mu acaba RAM'ler?

Dosya Ekleri

• 1680868531364.png
    1680868531364.png
    20,6 KB · Görüntüleme: 119

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı