8x4 32 GB RAM uyumlu çalışmıyor

LasergurkaNN

Hectopat
Katılım
13 Eylül 2019
Mesajlar
14
Patriot 32 GB (4x8GB) Viper RGB Bla 3600MHz CL18 DDR4 Dual Kit RAM

Gigabyte Z490 GAMING X 4600MHz(OC) DDR4 Soket 1200 M.2 HDMI ATX Anakart

İlk günlerde mavi ekran hatası alıyordum. Sonra 1 RAM çıkartıp 24 GB düşürdüm. Bir süre öyle gittim, sonra tekrar hata almaya başladım. Şu an sadece 8 GB kullanabiliyorum. Diğerlerini taktığım zaman veya bir tane daha taktığım zaman ekran gelmiyor. Kasa ne kadar çalışsa da gelmiyor ekran.

RAM'ler aynı fakat arkadaki numaraları farklı. Bir çifti 2065 kodlu, diğer çifti 2087 kodlu:

DDR4 A1
DDR4 A2 ----FIRST
DDR4 B1
DDR4 B2 ----- FIRST

Şu an sadece en baş A1 slotunda tek RAM takılı halde erişim sağlıyorum. Onun dışında sadece A2 taktığımda da işlem görüyor ama tek RAM'i B1 ve B2 taktığımda gözükmüyor veya komple tüm 4 slotu da RAM'i taktığımda görmüyor. 32 GB RAM var fakat şu an sadece 8 GB kullanabiliyorum.

NOT: BIOS sürümü F6D' idi F20D yaptım, hala aynı. Acaba voltaj değerlerinden mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tüm bellekleri takıp frekanslarını temelinde altına çekip denemenizi öneririm aynı sorunu yaşadım çift kanalda ayrıca bir usb'niz varsa memtest yapmanızı öneririm
 
4 bellek taktığım zaman bios ekranına bile gelemiyorum çünkü görüntü hiç gelmemekte, fakat tek ram'i A1 slotuna veya A2 slotuna taktığım zaman görüntü geliyor.

Nasıl oluyor bilmiyorum ama bazen tüm ramleri takıyorum ekran geliyor sonra MAVİ EKRAN yiyorum veya bilgisayar çalışır durumda oluyor fakat EKRAN donuyor görüntüler var fakat bilgisayar donmuş oluyor reset atmadan kendine gelmiyor.

NOT: Ramler'i A1 slotuna taktım yani her bir ram'i denedim görüntü getiriyor ama hepsini taktığım zaman görüntü gelmiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı