9 bin TL'ye PS5 için monitör tavsiyesi

OLED kıyaslaması atmadım,renk canlılığı ve doğruluğuyla ilgili birşey attım.Kamera açısından anlaşılmaz demişsin de direk dikey bakış açısıyla attım.
Kamera çekimleri ile arasında fark olur kardeşim. Ben çekerim benim kamera merceğim ve ayarlarım farklı olur sen çekersin farklı çıkar. Keza videolarda hem OLED - IPS - VA karşılaştırmalarında olduğu gibi. Günlük kullanımda ve Konsol tarzı hikayeli oyunlarda VA daha iyidir. Tepkime süresi ile işin yoktur. Edit yapmayacağın için renk doğruluğu ile işin yoktur. Sen göze en hoş gelen renkleri tercih edersin eğer konsol veya TV alacaksan o yüzden zaten VA tercih edilir.

Kamera çekimleri ile arasında fark olur kardeşim. Ben çekerim benim kamera merceğim ve ayarlarım farklı olur sen çekersin farklı çıkar. Keza videolarda hem OLED - IPS - VA karşılaştırmalarında olduğu gibi. Günlük kullanımda ve Konsol tarzı hikayeli oyunlarda VA daha iyidir. Tepkime süresi ile işin yoktur. Edit yapmayacağın için renk doğruluğu ile işin yoktur. Sen göze en hoş gelen renkleri tercih edersin eğer konsol veya TV alacaksan o yüzden zaten VA tercih edilir.
Renk doğruluğuyla sadece edit yapanların ilgilenmesi gerektiğini mi söylüyorsun?İzlediğin videolar olsun,oynadığın oyunların hepsinde gördüğün şey renk zaten?Ve daha zayıf bir renk deneyimi varken neden VA tercih edilir diyorsun anlamış değilim.

Renk doğruluğuyla sadece edit yapanların ilgilenmesi gerektiğini mi söylüyorsun?O kadar mesajın üstüne bunu atmana şaşırdım.
Evet çünkü renklerin doğruluğu ile işin yok renklerin göze daha hoş doygun ve güzel gelmesi ile var. IPS renk doğruluğu için var. İlk mesajımda da bunu yazdım farklı birşey yazmadım.

1733659095814.png

Ben hikayeli bir oyun oynarken o ortamdaki renkler ve atmosfer göze hoş gelsin isterim en doğru renkleri görüp görmediğim umrumda olmaz.

Evet çünkü renklerin doğruluğu ile işin yok renklerin göze daha hoş doygun ve güzel gelmesi ile var. IPS renk doğruluğu için var. İlk mesajımda da bunu yazdım farklı birşey yazmadım.

Eki Görüntüle 2369647

Ben hikayeli bir oyun oynarken o ortamdaki renkler ve atmosfer göze hoş gelsin isterim en doğru renkleri görüp görmediğim umrumda olmaz.
Zaten IPS'te renkler daha doğru ve doygun.Doygunluk kavramına fazla takıldın bence.

4 sayfa olmuş sana daha laf anlatmakla uğraşamayacağım anladım boşa kürek çekiyorum. O yüzden seni görmezden gel yapıyorum mesajlarını görmemek için.
Sürekli daha doygun dedin açıklıyorum kontrastla farklı şeyler diye hala VA daha doygun diyorsun sonra görmezden geliyorum falan filan.Peki dostum sen haklısın birşey demiyorum.

Son düzenleme:
4 sayfa olmuş sana daha laf anlatmakla uğraşamayacağım anladım boşa kürek çekiyorum. O yüzden seni görmezden gel yapıyorum mesajlarını görmemek için.
Boş konuşuyorsunuz hocam sizi görmezden gel yapıyorum arkadaşın önerileri gayet doğru.

Sürekli daha doygun dedin açıklıyorum kontrastla farklı şeyler diye hala VA daha doygun diyorsun sonra görmezden geliyorum falan filan. Peki dostum sen haklısın bir şey demiyorum.

Siz haklısınız hocam boş verin.

Herşeyi detayıyla attım,renk doğruluğu önemsiz olduğu için genelde VA alınır dedi.
Hadi ben bilmiyorum da açılan diğer konulara bakın isterseniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı