9. nesil işlemciden 11. nesil işlemciye geçmek mantıklı mı?

İ9 falan almaya hiç gerek yok. İ9 aldığınız zaman anakart ve soğutucu masrafı daha fazla olacak.
Şu ikili yeterli olur, 1080p için istersen 3060'a kadar yolu var.

Yazılım ve normal seviyedeki oyunlar için fazladan para bağlama gerek yok.

İşlemci değiştirecekseniz anakart da değiştirmeniz gerekli. Bu sebeple AMD'nin yeni nesil işlemcilerini (R7 5900x vb.) düşünebilirsiniz. Hem uzun ömürlülük sağlar. Hem de Intel gibi her işlemci değiştirmek istediğinizde anakart masrafınız çıkmaz. Çıkarsa bile AMD anakartlar Intel anakartlardan ucuz olduğundan daha rahat edersiniz.

Eğer AMD alma şansınız varsa şu şekilde bir yükseltme yapabilirsiniz.

Bende anakartı değiştirecek diye düşünmüştüm fakat anakartı 1151. 9. nesil işlemciler 1151 kullanıyor. BIOS güncellemesi ile büyük ihtimalle 9. nesil işlemcileri de kullanabilecektir.

https://www.epey.com/islemci/e/YToy...jUwOTY7YToxOntpOjA7czo2OiI0Mjc2NjYiO319X047=/ LGA 1151 soket kullanan işlemciler.
8 ve 9.nesil işlemcilerin kullandığı soket yapısı LGA1151 V2. G4560/i7-7700 gibi 6/7.nesiller LGA 1151 V1 yapısını kullanıyor, yanlışlık olmasın😉.

Eğer AMD alma şansınız varsa şu şekilde bir yükseltme yapabilirsiniz.
Var ama i5 11.nesil daha uygun duruyor hızlı bir araştırmaya göre, hem daha yeni. Fiyat aralığı da çok değişmedi. Önceki attıklarınız daha iyi değil mi hocam bu koşullarda?
Ve öbür arkadaşın attığı MSI B460M-A PRO Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe işimi görür mü? Görürse i5 11.nesille birlikte bunu almayı düşünüyorum.

11400 kararında bir tercih olur.
Ek olarak 11.nesil B460 ve H410 ile uyumlu değiller.
Bu anakart tercih edilebilir, güzel bir model.
Anladım, pahalı olması 11.nesle uyumundanmış. Cehaletime verin lütfen. @Kralmelo @RamooY

11400 kararında bir tercih olur.
Ek olarak 11.nesil B460 ve H410 ile uyumlu değiller.
Bu anakart tercih edilebilir, güzel bir model.

@Ali Altun eğer RTX 3070 ve üstü bir ekran kartı takmayacaksanız 11400 + B560 ikilisi yeterli olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı