9.nesil Xbox Wireless Controller FIFA'da takılı kalıyor

hasaneneskuz

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Xbox Wireless Controller (9. nesil) FIFA da aşağı yönde takılı kalıyor. Birçok araştırma yaptım X360ce emülatörü kullanmak gerektiğini anlatıyorlar ama hiçbir şekilde çözülmedi(Xinput1_3'ü 1_4 yap diyenler ve dosyaları sil diyenler oldu). Gamepadi farklı oyunlarda test ettim hepsinde sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Araştırmam sonucunda kendi vardığım kanı FIFA oyun kumanda yapısı olarak Xbox tarzı gamepadleri desteklemiyor. Bu sorunu bir türlü aşamadım. Bu sorunu aşan biri varsa tavsiyelerini alabilirim. Satın aldığım gamepad in linkini ve X360ce uygulaması linkini aşağıya koyuyorum.

Gamepad: Microsoft Xbox Wireless Controller Beyaz, 9. Nesil: Amazon.com.tr

X360ce: Xbox 360 Controller Emulator

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, bu oyun ile ilgili çok konu var. Galiba genel bir sorun. Orijinal Xbox kolu çalışması gerekir. Oyun kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Normalde böyle mesaj atmayı sevmiyorum fakat bir kerecik mazur görün. Bunun haricinde gamepadden memnun musunuz ben de almayı düşünüyorum da?
Gamepad gerçekten iyi eldeki duruşu olsun oyunlarda ki titreşim reaksiyonlarında da çok iyi. Cihazlara bağlanma kolaylığıda kullanımı kolaylaştırıyor. Fifa da çalışsa başka bir şey istemem
Hocam, bu oyun ile ilgili çok konu var. Galiba genel bir sorun. Orijinal Xbox kolu çalışması gerekir. Oyun kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Bencede ama illaki çözümü olması gerekir

malesef bulamadım hala
Teşekkür ederim, aynı sorunu yaşıyoruz, kablo ile bir sıkıntı yok ama bluetooth 4.0 cihazı ile bağlayınca takılma sorunu oluyor ama diğer oyunlarda böyle bir sıkıntı yok. Umarım çözüm bulan birisi çıkar.
Maalesef bulamadım hala

Dostum çözümü kendim sonunda buldum.
1. Adım - Steam'i açıyoruz ve FIFA 21 sağ tıklayıp özellikler diyoruz.
2. Adım - Açılan sekmede kontrolcü seçeneğine geliyoruz, burada tüm kontrolcüler listeleniyor.
3. Adım - Altı çizili bir şekilde "Genel Kontrolcü Ayarları" yazan kısma geliyoruz, Steam'in arayüzü açılacak.
4. Adım - Açılan pencerede Xbox Kontrolcüsünü seçip onaylıyoruz.
İyi oyunlar.

Teşekkür ederim, aynı sorunu yaşıyoruz, kablo ile bir sıkıntı yok ama bluetooth 4.0 cihazı ile bağlayınca takılma sorunu oluyor ama diğer oyunlarda böyle bir sıkıntı yok. Umarım çözüm bulan birisi çıkar.

Dostum çözümü kendim sonunda buldum.
1. Adım - Steam'i açıyoruz ve FIFA 21 sağ tıklayıp özellikler diyoruz.
2. Adım - Açılan sekmede kontrolcü seçeneğine geliyoruz, burada tüm kontrolcüler listeleniyor.
3. Adım - Altı çizili bir şekilde "Genel Kontrolcü Ayarları" yazan kısma geliyoruz, Steam'in arayüzü açılacak.
4. Adım - Açılan pencerede Xbox Kontrolcüsünü seçip onaylıyoruz.
İyi oyunlar.
hocam oyun bende origin üzerinden çalışıyor steamden almadım bu ayarı nerden yapabilirim?

hocam oyun bende origin üzerinden çalışıyor steamden almadım bu ayarı nerden yapabilirim?
Dostum şöyle bir çözüm buldum, yine forumda bir arkadaş paylaşmış.
Link:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dostum şöyle bir çözüm buldum, yine forumda bir arkadaş paylaşmış.
Link:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

çok teşekkürler halettim dostum. ama arada kontrolcünün bağlantısı kopuyor neden kaynaklanabilir fikrin var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı