9. Sınıf birisi yaz tatilinde nasıl ders çalışmalı?

Merhaba arkadaşlar. 9. Sınıfım, ilimdeki en iyi 2. Anadolu Lisesinde okuyorum. Ortalamam 90+ ve takdir belgesi aldım. Yaz tatilinde günde 1,5-2 saat ders çalışmak istiyorum. Okulumuz ilk dönem bir deneme yaptı ve ben 250 kişi arasından ilk 50'ye anca girebildim. Çok zoruma gitti. Matematik ortalamam 81, diğer bütün derslerim 90+. Matematiğe ara tatilde nasıl çalışmalıyım? Veya tüm derslere (matematik ağırlıklı olarak) nasıl çalışmalıyım? Şu derslerden kaynağım var :
Fizik
Matematik
Edebiyat

İsterseniz ders programıda oluşturup önerebilirsiniz. Teşekkür ederim.
Eksiklerini ölçüp tartıp , o konular üzerinden bir tür program oluştur. Oluşturduğun programda o konuların varsa konu eksiği ki kitaplar üzerinden çözerek pekiştirirsin , rahatlıkla giderirsin. Çok da dert etmene gerek yok

Hocam sınıfın matematik ortalaması 81'den yüksek. Sınıf bana matematikte aptal muamelesi yapıyor. Eskiden bende çalışmayı sevmezdim ama şu an gerçekten kendi içimden çalışmak geliyor.

Ortalaması 80 üzeri sınıf ve aptal muamelesi mi? Nasıl bir liseymiş o ya. Tam şımarık çoluk çocuk işi, doğru düzgün tekrar edip yeterli bir not alın yeterli ne kasıyorsun be bu kadar? Aldırış etmeyin yeter. Boşa vakit harcamaktan başka bir şey değil.

Sakıncası yoksa sebebi nedir?

Üniversiteye yetecek kadar kafam olmadığını düşünüyorum saatlerce oturup ders çalışmak istemiyorum şu an hem okulumu okuyup hem de yakın zamanda bir yerde çalışarak para biriktireceğim büyüdükçe işimde ustalaşıp küçük bir dükkan açarak yaşayıp ölmek istiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı