9. sınıf matematik yazılılarda nasıl düzeltilir?

zyew1021

Centipat
Makaleler
1
Yer
Sivas
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor
GPU: NVIDIA Geforce GTX 1660 Super 6 GB
RAM: Ballistix 16GB Sport LT Series DDR4
Anakart: Gigabyte B450M S2H
SSD: KINGSTON SNV2S500G 466 GB
Hocalarım merhaba. Ben şu an 9. sınıfta okuyorum. Anadolu lisesindeyim. 1. yazılılarda 1-2 yazılı hariç tüm notlarım 85 üzeri geldi. Ortalamam da 87-88 civarı bir şey. Lakin şöyle bir sıkıntı var; 1. matematik sınavımdan 50 alabildim maksimum. Matematiğe kafam gerçekten basmıyor, anlamıyorum. 2. sınavlarda 50 altı alırsam büyük ihtimal sadece matematikden kalacağım. Durum böyle olunca da ortalamam takdir belgesine yettiği halde alamayacağım. Uzun lafın kısası, 2. sınavlarda kesin olarak bu matematiği düzeltmem lazım. Diğer derslerin sınavlarına nasıl çalışacağımı biliyorum, düzgünce çalışabiliyorum ama iş matematiğe gelince, işte o zaman anlayamıyorum, çalışamıyorum. Ben ne yapacağım? Geçen sene de LGS sınavından matematik yüzünden yüksek bir puan alamadım. Nasıl çalışabilirim? Öneriniz varsa bekliyorum. Teşekkürler.

Matematiği kendine göre hayal et ve çalış. Ama sana tavsiyem yapamıyorsan yapma diğer derslerine odaklan.

Matematiği kendine göre hayal et ve çalış. Ama sana tavsiyem yapamıyorsan yapma diğer derslerine odaklan.

Hocam defalarca çalışmayı denedim. Yapamıyorum bu lanet dersi. Yani benim kümeleri ya da fonksiyonları öğrenmem hayatta ne işime yarayacak? Hiç sevmiyorum, bana kalsa matematiği müfredattan direkt olarak kaldırırdım. O zaman sizin dediğiniz gibi yapayım, zaten hocama durumu anlatsam beni anlayışla karşılayıp geçirir sanırım.

Öncelikle matematikten korkmaman, sanki düşmanınmış gibi bakmaman lazım. 9. sınıfta benimde matematik notlarım 35-40 gelirdi hep fakat sonradan düzeldi. Öncelikle işlediğiniz konuyu eve gelince sana en uygun gelen hocadan sakince dinle anlamaya çalış, test kitabın varsa soruları anlayarak çözmeye çalış. Bir süreden sonra kafana oturuyor ve soruları çözdükçe özgüvenin artıyor.

Sizin ilk konu mantık ve kümeler. Mantık zaten kolay bir konu çalışıpta yapamayacağını sanmıyorum kümeler biraz zor yapamaman normal 9. sınıfta ilk yazılıdan bende 50 almıştım sonra dershaneye yazıldım sürekli etüt aldım çalıştım 2. sınavda 85'e yükseltmiştim.

Hocam defalarca çalışmayı denedim. Yapamıyorum bu lanet dersi. Yani benim kümeleri ya da fonksiyonları öğrenmem hayatta ne işime yarayacak? Hiç sevmiyorum, bana kalsa matematiği müfredattan direkt olarak kaldırırdım. O zaman sizin dediğiniz gibi yapayım, zaten hocama durumu anlatsam beni anlayışla karşılayıp geçirir sanırım.
Seçeceğin mesleğe göre değişiyor, fakat çoğu şey hayatta hiçbir işine yaramayacak evet. Eğer YKS'ye gireceksen ve hedeflerin büyükse maalesef matematiği yapmak zorundasın TYT kısmında en azından. Hocan anlayışla karşılayıp geçirebilir fakat sana muhtemelen dediğim şeyleri söyleyecek. "Yapamayacağım, hayır çok zor matematikten nefret ediyorum" gibi düşünürsen matematiği yapamazsın. Biraz şans vermeye ne dersin?

Bu arada ilerisi için çok düşünme yaşın ilerledikçe kafan daha iyi basıyor ben 9-10-11 de yapamadığım acı çektiğim konuları şimdi çok rahat yapıyorum.

Sizin ilk konu mantık ve kümeler. Mantık zaten kolay bir konu çalışıpta yapamayacağını sanmıyorum kümeler biraz zor yapamaman normal 9. sınıfta ilk yazılıdan bende 50 almıştım sonra dershaneye yazıldım sürekli etüt aldım çalıştım 2. sınavda 85'e yükseltmiştim.
Hocam Mantık kalktı bu sene. Abidik gubidik bir sürü saçma konu var onun yerine.

9'da fonksiyon olmaması lazım. Mantık kolay ve ezber bir konu ezberleyerek çoğu soru tarzını çözersin. Kümelerde zor olan sadece işlemler az bir çalışmayla bile halledersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı