9. sınıf matematik yazılılarda nasıl düzeltilir?

Hocam herkes her derste başarılı olacak diye bir kaide yok evvela. Herkesin zayıf olduğu dersler olabilir. Ama 50 yerine en azından 60-70 alabilirsiniz Matematik'ten. Her ne kadar deneyip başaramasanız da tekrar deneyin farklı yöntem ile. Başka bir çaresi yok. Ayrıca bu dediğim hoşunuza gitmeyecek muhtemelen ama dersle kavga etmek inanın hiçbir işe yaramıyor. Sevmek zorunda değilsiniz bu dersi ama düşman mantığıyla bakarsanız hiç olmaz o iş. Sakin kafayla tekrar oturun ders çalışma masanıza.

Hocam herkes her derste başarılı olacak diye bir kaide yok evvela. Herkesin zayıf olduğu dersler olabilir. Ama 50 yerine en azından 60-70 alabilirsiniz Matematik'ten. Her ne kadar deneyip başaramasanız da tekrar deneyin farklı yöntem ile. Başka bir çaresi yok. Ayrıca bu dediğim hoşunuza gitmeyecek muhtemelen ama dersle kavga etmek inanın hiçbir işe yaramıyor. Sevmek zorunda değilsiniz bu dersi ama düşman mantığıyla bakarsanız hiç olmaz o iş. Sakin kafayla tekrar oturun ders çalışma masanıza.
Hocam ben dersi konuların ve ya kavramların arasında mantık kurarak, ya da kodlama yaparak anlıyorum. Ama matematikde bu mümkün değil. Arasında ilişki kurabileceğim bir kavram, bir işlem ya da herhangi bir şey yok. O yüzden anlayamıyorum.

9'da fonksiyon olmaması lazım. Mantık kolay ve ezber bir konu ezberleyerek çoğu soru tarzını çözersin. Kümelerde zor olan sadece işlemler az bir çalışmayla bile halledersin.
Hocam vallahi var Fonksiyon. Derste işleniyor.

Müfredat değişmiş, geçmiş olsun.

Hocam gördüğüm en aptalca müfredat olabilir. Hoca derste dersi anlatamıyor. Tüm hocalarım bundan şikayet ediyor. Derste ne anlatacaklarını bilmiyorlar. Çoğu hoca ders işleyemiyor bu yüzden. Hatta ders kitaplarında normalde 10-15 sayfa olması gereken konu yeni müfredat ders kitabında neredeyse hiç yok ya da 1 sayfa anca anlatım oluyor.

Hocam ben dersi konuların ve ya kavramların arasında mantık kurarak, ya da kodlama yaparak anlıyorum. Ama matematikde bu mümkün değil. Arasında ilişki kurabileceğim bir kavram, bir işlem ya da herhangi bir şey yok. O yüzden anlayamıyorum.
Evet, matematik böyle bir ders değil. Konuyu öğrenip bol bol soru çözmeniz lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı