9. sınıf notları 2. yazılılarda düzeltilirse YKS'ye nasıl yansır?

iniestai

Picopat
Daha fazla  
Fen lisesine gidiyorum bu hafta sınavlar bitiyor ve çok kötü geçti mesela fizikten 44 edebiyat 75 biyoloji 60 matematik 65 Almanca 65 ama dinlemeyle falan 82 oluyor. Aklıma fizikten 44 aldığım gelince hep ağlayasım geliyor. Aileme nasıl söylesem onu da bilmiyorum. Ailem çok kızacak ve aldığım notlar ileride YKS'de bana çok mu yansır? 2. yazılılarda düzeltsem bile mi?

Fen lisesine gidiyorum bu hafta sınavlar bitiyor ve çok kötü geçti mesela fizikten 44 edebiyat 75 biyoloji 60 matematik 65 Almanca 65 ama dinlemeyle falan 82 oluyor. Aklıma fizikten 44 aldığım gelince hep ağlayasım geliyor. Aileme nasıl söylesem onu da bilmiyorum. Ailem çok kızacak ve aldığım notlar ileride YKS'de bana çok mu yansır? 2. yazılılarda düzeltsem bile mi?
Dostum sana birşey sorabilirmiyim konuyla alakasız ama biraz.

Bende fen lisesi bitirdim notlarım 9 ve 10. sınıfta berbattı, eğer derece hedefin yoksa kısacası OBP puanın çok etkilemeyecekse bu kadar dert etmene gerek yok. 2. dönem notlarını toplarsan ve daha önemlisi TYT'yi güzelce anlarsan sorun olmaz. Allah ömür verirse yaşayıp görürsen anlayacaksın bunlar cidden takmana değmeyecek ufak şeyler.

Bende fen lisesi bitirdim notlarım 9 ve 10. sınıfta berbattı, eğer derece hedefin yoksa kısacası OBP puanın çok etkilemeyecekse bu kadar dert etmene gerek yok. 2. dönem notlarını toplarsan ve daha önemlisi TYT'yi güzelce anlarsan sorun olmaz. Allah ömür verirse yaşayıp görürsen anlayacaksın bunlar cidden takmana değmeyecek
Dostum fen lisesinde düşük not alınca arkadaşların tarafından dışlaniyormusun,veya hocaların gözünden düşüyormusun bilmiyorum genelde hep zekiler oluyor yanlış birşey dediysem kusuruma bakma.

Dostum fen lisesinde düşük not alınca arkadaşların tarafından dışlaniyor musun, veya hocaların gözünden düşüyor musun bilmiyorum genelde hep zekiler oluyor yanlış bir şey dediysem kusuruma bakma.

Yani sınavdan iyi alan kişiler kendini daha üstünmüş gibi görüyor dışlanma gibi bir şey pek yok ama hocalar farklı davranmıyor.

Dostum fen lisesinde düşük not alınca arkadaşların tarafından dışlaniyor musun, veya hocaların gözünden düşüyor musun bilmiyorum genelde hep zekiler oluyor yanlış bir şey dediysem kusuruma bakma.

Ben mezun olalı 2 yıl oluyor, sen liseyi yanlış anlamışsın kardeşim. Çoluk çocuksunuz eğlenin güzel yıllarınız bunlar, hayat liseden sonra ciddileşmeye başlıyor. Herkes herkesin ne düşündüğünü umursarsa hayat çekilmez, merak etme asıl kafadar arkadaşlar bulursun. Hocalar kutsal değil, gözlerinden düşsen bile hayatın sonu değil. Eve geldiğinde tekrar et, YouTube'da güzel anlatan bir iki kanal belirle hayatının tadını çıkar. Lise akıp gidiyor, geriye dönüp bakarsan gereksiz stres ve endişe dolu anıların olmasın. Özlüyor insan :)

Fizik için formül ezberle ve ogm materyalden soru çöz kavrayınca ne kadar kolay olduğunu göreceksin.

Fen lisesinde hocalarda fen lisesi psikolojisi olduğu için zor soruyorlar eğer ki sayısal alanda ilerlemek istemiyorsanız geç kalmafan nakil aldırın eğer ki sayısalcıysanız meslek isteğiniz o yöndeyse kalın. Ayrıca derslere fazlaca çalışın çünkü OBP, YKS sıralamasına etki ediyor 2. sınavlara ve 2.dönem sınavlarına bol bol çalış 9 dersleri zordur özellikle 8.sınıftan sonra bir derse bile LGS'den fazla çalıştığını hissedebilirsin ama sakın umutsuzluğa kapılma her gün konu tekrarı yap bol bol çalış.

OBP'yi çok umursama zaten her türlü aşağı yukarı 45 puan alırsın ortalaması yüksek olanlarda 50-55 arası alır bu da 1 ya da 2 soru daha fazla çözersen yetişebileceğin anlamına gelir. OBP önemsiz demiyorum ama düşük diye de çok fazla üzülmene gerek yok kendini düşük daha fazla soru çözmeliyim diye motive edersin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı