9. sınıf önemli mi?

468113

Decapat
Selam. Ben 9. sınıfa geçtim 9. sınıf üniversite sınavı için önemli mi? Amacım sınav kazanmak meslek sahibi olmakta değil kazanırsam yeni PC alacaklar :D ondan 1000 günün üstünde gün var gün sayıyorum. 9. sınıf önemli mi? Bir de bizim biyoloji öğretmeni de bir şey bilmiyor nasıl yapacağım bilmiyorum geçen katil balinaya yunus dedi sonra solungaç solunumu yapıyor dedi :(

Evet katil balina bir yunustur, bütün yunuslar da bir balinadır. "Bütün yunuslar balinadır ama bütün balinalar yunus değildir." -Evrim Ağacı

Ama hocan solungaç solunumu diyerek bir yanlış yapmış, neden öyle bir şey demiş anlayamadım :D 9. sınıfa gelirsek 9. sınıfta derslerini çok iyi dinle ve notlar al, üniversite sınavın için temelini 9. sınıf oluşturuyor maalesef.

Lisede her sınıf çok önemli kardeşim. Abartılı ders çalış demiyorum sana ama mutlaka temel şeyleri bil ve anla. Sonra 12. sınıfta başına bela olurlar. 9 ve 10. sınıfı çok abartılı olmadıkça iyi bir şekilde geçirirsen 12. sınıfta rahat edersin.

Arkadaş liseye daha yeni başlamış, yüklenmeden açıklayın lütfen.
Dostum sen de derslerine çalışmalısın. Seneye yeni bir bilgisayarın olur, ama 15-20 sene sonra elektrik faturasını ödemek için iş bulamayacak duruma düşebilirsin, bu yüzden çalışmalısın. Eğer ileride yeni bir şey icat edip oradan milyon dolarlar kazanacağına eminsen o zaman bir şey diyemem.
Bu sene temelin anlayacağın. Çok çalış çok.

Şu an 11. sınıfım ve keşke 9. sınıf olsam diyorum. 9 ve 10. sınıfım boş geçtiği için 11. sınıftaki matematikte çok zorluk çekmeye başladım. 9 ve 10. sınıfta kendini sık demiyorum ama mutlaka temel konuları iyi bil. Örneğin köklü sayılar, üslü sayılar, mutlak değer vb. şeylerde temelin olmazsa benim gibi 11. sınıfa geldiğinde o konulara tekrar bakmak zorunda kalırsın.

Şu an 11. sınıfım ve keşke 9. sınıf olsam diyorum. 9 ve 10. sınıfım boş geçtiği için 11. sınıftaki matematikte çok zorluk çekmeye başladım. 9 ve 10. sınıfta kendini sık demiyorum ama mutlaka temel konuları iyi bil. Örneğin köklü sayılar, üslü sayılar, mutlak değer vb. şeylerde temelin olmazsa benim gibi 11. sınıfa geldiğinde o konulara tekrar bakmak zorunda kalırsın.

Aynı şeyi bende 8. sınıftayken keşke 5. sınıfı iyi dinleseydim diyordum :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı