9. sınıf sınavları için test çözülmeli mi?

Efsane2512

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
No.1 - Koyu Siyah
03:00 ────────────● ∞
⇆ㅤ◁ㅤ❚❚ㅤ▷ㅤ↻
Arkadaşlar sınavlara çalışıyorum fakat 9. sınıf sınavlarda sorular nasıl olur? Mesela 8. sınıfta tamamen ezbere dayalıydı defteri ezberleyip 95 alıyordun en az, 9. sınıfta da defterdeki şeyleri her gün tekrar yapsam sınavlardan yüksek alır mıyım? Test alacak imkanım şu an yok test çözmeden çalışabilir miyim?

Arkadaşlar sınavlara çalışıyorum fakat 9. sınıf sınavlarda sorular nasıl olur? Mesela 8. sınıfta tamamen ezbere dayalıydı defteri ezberleyip 95 alıyordun en az, 9. sınıfta da defterdeki şeyleri her gün tekrar yapsam sınavlardan yüksek alır mıyım? Test alacak imkanım şu an yok test çözmeden çalışabilir miyim?
11. sınıfta başlayabilirsin bence. 9 10 u bi şekilde geçebilirsin. Ama 11 ve 12 de hem sınavlar hemde TYT AYT zorlayacak.

11. sınıfta başlayabilirsin bence. 9 10'u bir şekilde geçebilirsin. Ama 11 ve 12 de hem sınavlar hem de TYT AYT zorlayacak.

9. sınıf 2. döneme doğru bile test çözerim fakat 1. sınavlardan yüksek almam gerekiyor. Tam olarak sorum test çözmek ile alakalı değil, defterdeki şeyleri ezberlersem ve dersi dinlersem 90 üstü ortalama yapar mıyım? Anadolu lisesinde okuyorum.

Evet boşlama derslerinde başarılı ol sana hiçbir zararı dokunmaz. Üniversite için çalışmaya başladığın zaman en azından bu konuları hatırlarsın. Okul ile kumar oynama, kazanırsan sıkıntı zaten yok ama kaybedersen daha çok batarsın. Alışkanlık haline bile gelebilir. Deneyimle sabit.

Hocam sınavlara çalışmayın direk TYT odaklı çalışmanızı tavsiye ediyorum. Sorunuza gelecek olursak test kitabı alamıyorsanız bile MEB'in yayınladığı kazanım testlerini çıkartabilirseniz çıkartıp çözün yoksa telefondan falan çözün ben 11. sınıfın derslerim idare eder ile iyi arasında ben daha hayatımda hiç defterden ders çalışmadım hep konu anlatımlı kitap YouTube videosu şeklinde konu çalışıyordum sayısala çalışırken ben genellikle soru çözüm videosu izliyorum konuyu bilmesem bile soru çözerken öğreniyordum bence bu şekilde çalışmalısın öğretmenlerinden kitap istersen sana kitap vereceklerdir.

9. sınıf 2. döneme doğru bile test çözerim fakat 1. sınavlardan yüksek almam gerekiyor. Tam olarak sorum test çözmek ile alakalı değil, defterdeki şeyleri ezberlersem ve dersi dinlersem 90 üstü ortalama yapar mıyım? Anadolu lisesinde okuyorum.
Hayır yapamazsın konular değişti ve sadece ezberleyerek çoğu sınavdan geçemeyeceksin. Coğrafya, tarih olabilir ama matematik ve fizik imkânsız.

Hayır yapamazsın konular değişti ve sadece ezberleyerek çoğu sınavdan geçemeyeceksin. Coğrafya, tarih olabilir ama matematik ve fizik imkânsız.

Matematik ve fizik defterden ezberlenerek çalışılamaz zaten, söz konusu bile değil onlar. Ben sadece 9. sınıfta sorular nasıl oluyor onu sormuştum. Sonuçta siz önceden bu sınavlara girdiniz, test sorusu gibi mi olur yoksa " 2+2*4 =?" şeklinde mi olur bunu soruyorum aslında.

Matematik ve fizik defterden ezberlenerek çalışılamaz zaten, söz konusu bile değil onlar. Ben sadece 9. sınıfta sorular nasıl oluyor onu sormuştum. Sonuçta siz önceden bu sınavlara girdiniz, test sorusu gibi mi olur yoksa " 2+2*4 =?" şeklinde mi olur bunu soruyorum aslında.
Matematik 10 soru klasik şeklinde yapılıyor fizikte hocaların keyfine göre. Sen eminim başarılı bir çocuksundur sınavlarını boşlamazsın 😁

Defterde yazanlari ezberleyip yüksek not almaya çalışmak genelde lisede pek tutmaz. Soru çözmeden olmaz. Soru tiplerini görmen lazım. (Soru çözmeden asla ve asla 100 alamazsın tarzı bir şey değil fakat genel kaide böyle) Test almaya imkanınız yoksa hocalarla özelde bu konuyu gorusebilirsiniz. Yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum.

Sayısal seçmeyi düşünen kişiler genelde sözel derslerden pek kitap almıyorlar. Sayısal seçmeyi düşünüyorsanız matematik, fizik, kimya ve biyoloji için soru bankası almanızı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı