9. sınıf olan birisi ne yapmalı?

Tabii ki düzenli bir çalışmayla yapabilirsiniz. OBP çok önemli hocam etkileyebilir YKS'yi. Şimdi yaz tatilinizin keyfini çıkarın.
Bu yaz tatilin keyfini çıkar, 10. sınıf geldiği zaman dersleri günü gününe takip et ve 10. sınıf bittikten sonra yaz tatlinde geçmiş 2 senenin tekrarını, yani TYT hazırlanmaya başlayabilirsin.
OBP YKS'yi etkiliyor ama bu şimdiden oturup sınav stresine girmeni gerektirmez.

9 ve 10'da iki şeyi tek yap, matematiğin iyi olsun. Ders notların yüksek olsun. 90 ortalamanın altına düşmemeye çalış.

Onun dışında gez, toz, kitap oku, müzik dinle, oyun oyna, spor yap, dil öğren, kendini geliştir. Her türlü eğlenceyi yaşa :D
Aşırı kasmana gerek yok dostum. Lisede OBP'ni düzenli tut, konuların temelini kavra ve son sene tüm her şeye ağırlık ver hallolur.
Düzenli çalışırsan yaparsın. Lise çok zor değil, ortaokula göre zor tabii ama çalışırsan yapamayacağın şey değil.
Yaz tatilinde 9. sınıf konularına çalışırsan başladığında konuları daha çabuk kavrayabilirsin. Ama yine de kafanı karıştırma bence tatilin keyfini çıkarmaya bak. Düzenli çalışma ile yapılamayacak hiçbir şey yok. Evet lisede ortalamanın yüksek olması seni bayağı avantajlı bir konuma getirir.
Sizce 9.sınıfta soru çözmeli miyim yoksa sadece konulara mı çalışayım?

Yani soru çözmeniz sizin faydanıza olur. Konulara da çalışsanız OBP'nizi çok yükseltirsiniz. Başarılar diliyorum.

Soru çözücem diye kendini şartlamazsan daha iyi olur strese sokmazsın kendini. Konuları zaten bilirsen testini çözebilicek kıvama gelirsin. Son sınıfta da bol bol soru çözüceksin zaten suandan baslarsan ileride sıkılırsın bence. Konuyu düzgün calıs yeterli.

Kardeşim bana kalırsa bu kadar kasmana gerek yok bu yaz. 9. Sınıf zor değil zaten yaparsın sadece okul açıldığı anda konulara sürekli çalış tekrar yap günlük. 10 dk tekrar yapsan bile çok etkiler.
Gez toz bu yaz eğlenmeye bak zaten LGS stresi yeni bitmiş takıl arkadaşlarınla.

Hocam illa çalışacağım diyorsanız 9.sınıf matematiğine çalışın. O da abartmadan olsun, fonksiyonları falan önceden öğrenmek kavramanı kolaylaştırır.

Ben de LGS'ye girdim bu sene 483 aldım 9. sınıfta sadece tekrarlarla OBP'yi 90'ın üstünde tutmaya çalışacağım ve sadece hocanın verdiği ödevleri ek soruları tamamlayacağım başka bir hedefim yok zaten çok sıktı LGS

Şunu söyleyeyim hocam, ilk sınavlarınız kötü geçecek (veya geçmesi yüksek ihtimal olacak). Yeni dersler, üst üste binen işler derken ilk dönem zaten ayak uydurmayla geçireceksiniz.

İkinci dönem notlarınızı 90 üzeri tutarsanız yeterli olacaktır gibime geliyor. Yeni müfredatın kitaplarında çok az bilgi olduğunu söyleyeyim. Konuyu öğretmeden önce 3 sayfa etkinlik verip sayfanın yarısı kadar bilgi vermiyorlar. Özellikle Matematik kitabı. Yardımcı kaynak almanızı öneririm.

YKS'ye daha çok var, kafayı bozmaya şu anlık gerek yok. Sınavlarınız yeterli düzeyde olsun yeter.

Bence yaz tatilinde dinlenin. 9. Sınıfta ben çok az çalışarak 90+ OBP yapmıştım.

9. Sınıf olunca, eve gelip günlük tekrar yaptıktan sonra 1-2 test çözün. Bir konuya çok takılırsanız o konu için bir video izleyin. Yeterli. Kendinizi çok kasmayın.

OBP 85 gibi olursa geriye atar. 90-94 gibi pek etkilemez. 95+ ileri atar. Ben 9. Sınıfta daha çok lisenin eğlencesinin yaşanmasından yanayım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı