9. sınıfa gidiyorum hayat düzenim yok

_RastgeleAdam

Hectopat
Katılım
4 Ocak 2021
Mesajlar
1.611
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hepinize merhaba arkadaşlar, umarım hepiniz iyisinizdir. Bir derdim var, onun hakkında yardım istemek için buradayım. Arkadaşlar ben okuluma gitmek için 1.30 saat, eve dönmek için 2 Saat'e uzayan yol çekiyorum ve hep ayakta durduğum için ekstra yoruluyorum. Eve geldiğim zaman saat en erken 4.30 oluyor (okuldan eğer 2.45'te çıkarsam o da...) Eve geldikten sonra da sınavlara çalışıyorum, 1, 1.30 saat oyun oynuyorum kafa dağıtmak amaçlı. Sınav, stres, baskı, arkadaş ortamı problemleri (geçinme çabaları vb.) Derken bir hayli yoruluyorum. Sosyal hayat desen yok, hadi ben alıştım sosyal hayatım olmamasına ama uyku düzenim bile yok lan? saat 22.00 veya daha önce uyusam sınavlara veya derslere çalışamamış oluyorum, daha geç uyusam uykusuz kalıyorum (her türlü uykusuz kalıyorum bu arada.) Ve bu yaşadıklarım henüz bir sosyal hayatım yokken :D sosyal hayatım varken nefes almaya bile zaman kalmayacak sanırım. Ve zaten bilgisayarımı saat 22.00'da kapatma kuralı var. İşin özü; bir hayat düzenim yok ve sanki hiçbir şey düzelip yoluna oturmayacak gibi hissediyorum. Bir aralar bir YouTuber vardı şarkısında şöyle diyordu: "deniz oldu benim ruhum içinde sürekli sanırım boğulan var." söz güzeldi, aynı beni anlatması da ayrı güzel. Sizden istediğim yardım, genel olarak tavsiye ve uyku düzeni konusu hakkında düşünceleriniz. ( ha bir de matematik hocamız esnemeyi, yayılmayı, uyumayı derste yasakladı ve perşembe günleri ilk 2 ders matematik oluyor esnememek için ne yapabilirim? .d)
 
Yani alışman gerekicek maalesef.
Uyku ilacım bitti mesela 29 saatdir ayaktayım ve hala uykum yok.
Sen olabildiğince yılmamaya çalış.
Eğer ki küçük yaşta zorluklar çekersen ileride ki yaşlarda sana inanılmaz yardımı olucaktır emin ol.
Stres testi gibi de düşünebilirsin bunu.
Şu raddeye gelme sadece.

1698349342385.png
 
İnsanı öldürmeyen şey güçlendiriyor minik dostum. Hayatta kalmaya çalış, başarabilirsen 5-6 sene sonra dönüp baktığında çektiğin sıkıntıları hatırlamayacaksın bile.
 
Her neyse arkadaşlar yok mu başka tavsiyesi olan?

Bende 9. sınıfım, bize öğle arası var 40 dakika ben o 40 dakikada ders çalışıyorum evde ders çalışmama gerek kalmıyor, bazı teneffüslerde de çalışabilirsin, ben okuldan 16.00'da çıkıyorum yani herkes güllük gülistanlık değil eğitim sistemi işte...yani demek istediğim okulda bütün boş zamanlarında ders çalış eve geldiğinde de istediğini yaparsın.

Bu arada seninle birlikte yanında ders çalışıp soru çözdüğün bir arkadaş bulursan 7/24 ders çalışmak istersin o derece.
 

Geri
Yukarı