9. sınıfım çok kötü

Hocam sakin ben 10. sınıfa geçtim devlet lisesinde okuyorum( Anadolu lisesi).
Acele etmene gerek yok, zaten daha yeni LGS'den çıkmışsın illa başlamak istiyorsan kimya ya çalış.
Onun haricinde matematikten mutlak değer konusuna bak başlangıçta zor gelebilir haberin olsun.
Ayrıca coğrafya temel kavramları öğren (topografya gibi terimler.)
Türkçeye bakmana gerek yok geçen seneye benzer zaten.(şiir konusu hariç).

9. sınıfın sadece ilk konularını biliyorum. Okul açılana kadar hepsini bitiremem. Ne yapmam lazım?

Bildiğin konularda ufak bilgili ol zamanın oldugunda devam edersin onlara 2.dönem 1.döneme göre zor heleki biyoloji fizik coğrafya gibi derslerle aram yok hocam diyorsan direk onlara gir matematik ve edebiyatı görmüşsündür diye düşünüyorum 10'a başladığında hafta sonları 9'u tekrar et :)

TYT 9-10 üzerine ve bitirmek için bolca zaman var yaz tatilinde 9 10 konularının videolarını izleyip test çözmeni tavsiye ederim şahsen planladığım hiçbir okul hayatımdaki eylemler kötü bir sonuçla sonuçlanmadı tabii bu lise. Belli olmaz sıkı çalışma ve hayatını düzene koymalısın.

Matematiğe sıkı çalış, Matematiği bir şekilde hallet. Gerisi bir şekilde olur.

9. sınıfın sadece ilk konularını biliyorum. Okul açılana kadar hepsini bitiremem. Ne yapmam lazım?

Sağlam bir matematik temeli şart, iyi matematik temelin yoksa antrenmanlarla matematik 1 çöz sonra 10. sınıfta TYT matematik ve TYT fizik, problemler ve bol bol paragraf çöz. 9. sınıf konuları TYT konuları olduğu için direkt sağlam matematik temeli oluşturup TYT mat çalışman seni öne geçirir ve TYT soru tiplerini görürsün, bu yüzden 9. veya 10. sınıf soru bankası yerine direkt TYT matematik çalış hem zaman kaybetme. Bende 10. sınıfa geçtim. Antrenmanlarla mat 1 bitince elimdeki 9. sınıf matematik ve fizik test kitaplarını çözüp (çöpe gitsin istemiyorum, önceden almıştım) sonra üç tane TYT matematik üç tane TYT fizik kitap bitirmeyi planlıyorum, başlangıç-orta-zor şeklinde hepsi. Onların yanında elimden geldiğince problem ve paragraf çözerim diye düşünüyorum. Bence 10. sınıfta sözel TYT çalışmak gereksiz, 10. ve 11. sınıfın yaz tatilinde TYT sözel çalışmak bana daha mantıklı geliyor. Hem TYT bitince düzenli olarak deneme çözmen lazım ki unutmayasın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı