9. sınıfta 55 ortalama ile 5 dersten kalınırsa sınıf geçilir mi?

Yıl sonu ortalamanızın 50 ve üzerinde olması durumunda geçersiniz. Ek olarak Türk Dili ve Edebiyatı gibi baraj derslerinizin de yıl sonu ortalaması 50 düşmesi lazım. Onun dışında devamsızlığınıza da dikkat etmeniz gerekiyor tabii ki.
Sorumlu dersi veririm.
Her dersi zamanında vermek iyidir. Sonradan sorumluluk sınavları sinir bozucu olabilir.
 
Yıl sonu ortalamanızın 50 ve üzerinde olması durumunda geçersiniz. Ek olarak Türk dili ve edebiyatı gibi baraj derslerinizin de yıl sonu ortalaması 50 düşmesi lazım. Onun dışında devamsızlığınıza da dikkat etmeniz gerekiyor tabii ki.

Her dersi zamanında vermek iyidir. Sonradan sorumluluk sınavları sinir bozucu olabilir.

Edebiyattan kaldım sayılır, ama sınıfı geçsem yeter sorumluluğu elbet vereceğiz.
 
Sınıfı her türlü geçersin. Baraj dersten kaldıysan o dersten sorumlu geçersin.
Hocam bu baraj dersin diğer derslerden ne farkı oluyor peki, edebiyat değil diğer derslerden kalınca da zaten sorumluluğa giriyoruz bundan kalsak da giriyoruz. Yani baraj olmasının ne anlamı kalıyor
 
Hocam bu baraj dersin diğer derslerden ne farkı oluyor peki? Edebiyat değil diğer derslerden kalınca da zaten sorumluluğa giriyoruz bundan kalsak da giriyoruz. Yani baraj olmasının ne anlamı kalıyor?
Ağırlıklı ortalaman 50 veya üzeri ise baraj ders dışındaki derslerden kalırsan sınıfı ortalama ile geçiyorsun. Baraj dersten kaldığında ise sorumlu olarak.
Sorumluluk sınavı olayını yanlış anlamışsınız sanırım.
 
Ağırlıklı ortalaman 50 veya üzeri ise baraj ders dışındaki derslerden kalırsan sınıfı ortalama ile geçiyorsun
Kusura bakmayın hocam çok bilgim yok, bu dediğinize göre edebiyattan geçersem ve genel ortalamam 50 üzeri ise diğer derslerin sorumluluklarına girmiyorum diye anladım. Eğer edebiyattan kalırsak o derslerden de sorumlu oluyoruz Doğrumudur? 63 ortalama ile geçtim 6 dersten kaldım ama edebiyattan 51 ile geçtim.
 

Geri
Yukarı