Merhaba, 9.sınıfa geçtim. Okul puanıyla alan bir okuldayım, ortaokul ortalamam 81. derslerime çalışmadığım halde dinleyerek ortalama not alabiliyorum yani eğer çalışsam başarılı olacağıma eminim. Açığa geçmemin sebebi her sabah 8'de kalkıp okula gitmek çok canımı sıkıyor ayrıyeten ortam geçrekten çok kötü. Zorbalar çok var kavga etsem suç bana kalır diye uğraşmıyorum bile. Utanç hale getiriyorlar sınıfta beni. Neyse bu sebeplerden dolayı erkenden açığa geçme kararı aldım aslında 10. sınıfa geçtiğimde geçebilirim. Muhasebe bölümü okuyorum (okul meslek lisesi) evde çalışarak daha iyi ve daha verimli olacağıma inanıyorum, okulda çok başı boş insan var mesela bir kız grubu var ve her ders konuşuyorlar hocalar kızsada edsede bunların çeneleri kapanmıyor ve ders kaynıyor veya derse odaklanamıyorum ayrıca sınıftaki bazı geri kafalılar sanki çok samimiymişiz gibi ders içi ders dışı alay ediyorlar. Sizce ne yapmalıyım? 10'a geçtiğimdemi açığa geçme şansımı deneyeyim yoksa 9'da mı? Açığa aldırma tarihlerini bilen varsa yazabilir mi?