9.sınıfta açığa geçilir mi?

Hocam bende sizin gibi düşünerek açığa geçtim 1 dönem bitmeden dayanamadım açığa geçtim sonra evde kala kala ailem akrabalar falan bayağı baskılıyorlar iki ucu b*oklu değnek gibi düşünün ortam falan hiç yok tek yaptığım evde telefon la oynamak. Tamamen size kalmış şu an yine normal örgün eğitime geçmeyi düşünüyorum.

Hocam açığa geçme zorlaştırıldı, artık bir engeliniz vs. yoksa geçemiyorsunuz bildiğim kadarıyla.
doğru olabilir.. ancak veli açıklarsa olur belkş tam bilgim yok

Yeni yönetmelikle açık liseye geçişler katılaştırıldı. Milli sporcu, şehit veya gazi çocuğu, örgün eğitim kurumlarında öğrenim görme hakkınızı kaybetmiş veya ev/hastanede bakım görmeniz lazım.
çok saçma bir sistem ya.

Yeni yönetmelikle açık liseye geçişler katılaştırıldı. Milli sporcu, şehit veya gazi çocuğu, örgün eğitim kurumlarında öğrenim görme hakkınızı kaybetmiş veya ev/hastanede bakım görmeniz lazım.
çok saçma bir sistem ya.
Hafızlık veya özel bir durum belirtip geçilebilir.
deneyeceğim

Meslek lisesi mezunuyum ve okul genel olarak senin dediğin gibi. İşin sırrını sana vereyim. Umurunda olmayacak. Sana zorbalık mı yapıyorlar. Çak ağzına bir tane. Kızlar seni aşağılıyor mu? Şiddete başvurma, ya he he de arkanı dön git.

Unutma, zorbalar seni dövse dahi ayağa kalkıp yapıştır. Köpek gibi ol. Bunları yapınca insanlar köpek gibi etrafına toplanırlar ve saygı görürsün.
Haklısın zaten yapanlarıda bir güzel tokatlıyorum sıkıntım yok o yandan ancak cidden ortam iğrenç

Hafızlık okuyacağım diyerek geçebiliyorsunuz.
muhasebe bölümündeyim inanmazlarki nası olacak o ?

Öncelikle açığa geçersen de saat 8 gibi kalkıp ders çalışmak zorundasın yoksa açığa geçmenin bir anlamı kalmıyor bana sorarsan evet açığa geçebiliyorsan geçmelisin okul ortamı ya çok iyidir ya çok kötüdür bunun ortası yok kendini ait hissetmediğin bir ortamda her gün saatlerce vakit geçirmek dünyanın en berbat ruh halidir. Kendimden örnek vereyim özel sebeplerden dolayı 7 ayda 2 okul 3 şube değiştirdim ve hiçbirinde ayrılmak zorunda kaldığım sınıfımı ve okulumu bulamadım özellikle sınav senem geldiği için bende açığa geçmeyi düşünüyorum.

Tarihleri bilmiyorum ancak şu kadarını söyleyebilirim eğer daha iyi bir sınıfa geçebiliyorsanız sınıf değişikliği yapın.
Asıl sorun sabah kalkıp vaktin çoğunu okulda geçirip zamanın okulda boşa gittiğini evde kaldığınızda erken kalkıp kendim çok daha verimli hazırlanırım diyorsanız bence gayet mantıklı.
Ben lisedeyken mesela atıyorum sınavlar hafta içi salı çarşamba cuma ise ben pazartesi perşembe günü okula gitmeyip evde ders çalışıyordum.
Yani kaynak edinip evde çok daha iyi şekilde YKS ye de hazırlanabilirsiniz.
haklısınız hocam. Bende o şeyden dolayı açığa geçeyim dedim, sınıf değiştirin demişsiniz ancak öğrencileri hepsi böyle bu sınıfa şükrediyorum ve açığa geçersem evet verimli çalışırım :)

Açığa geçme şartları baya zorlaştırıldı. Ayrıca elin yumruğunu yemeyen kendini Rocky zannedermiş. Meslek lisesinde 9. sınıf konularından 80 ortalama yaptınız diye iyi bir öğrenci olmuş olmuyorsunuz. Eğer okuldan koparsanız dibe doğru gidersiniz. Kesinlikle önermiyorum.
bir yandanda haklısınız ancak okuldan koparsam daha verimli ola bilirim

Yatılı kuran kursuna başlama bahanesi yap zaten eğitim liderinin şeriat övgüleri var.
:D yeni eğitim lideri sağ olsun bizleri pek sever , denerim bunu bak :)

Hocam bende sizin gibi düşünerek açığa geçtim 1 dönem bitmeden dayanamadım açığa geçtim sonra evde kala kala ailem akrabalar falan bayağı baskılıyorlar iki ucu b*oklu değnek gibi düşünün ortam falan hiç yok tek yaptığım evde telefon la oynamak. Tamamen size kalmış şu an yine normal örgün eğitime geçmeyi düşünüyorum.
hocam bu kişiden aileye göre değişir. Ben 10. sınıfta yapmaya karar verdim hem o zamana kadar bakarım ortam ya düzeldi düzeldi baktım düzelmedi geçerim açığa

Öncelikle açığa geçersen de saat 8 gibi kalkıp ders çalışmak zorundasın yoksa açığa geçmenin bir anlamı kalmıyor bana sorarsan evet açığa geçebiliyorsan geçmelisin okul ortamı ya çok iyidir ya çok kötüdür bunun ortası yok kendini ait hissetmediğin bir ortamda her gün saatlerce vakit geçirmek dünyanın en berbat ruh halidir. Kendimden örnek vereyim özel sebeplerden dolayı 7 ayda 2 okul 3 şube değiştirdim ve hiçbirinde ayrılmak zorunda kaldığım sınıfımı ve okulumu bulamadım özellikle sınav senem geldiği için bende açığa geçmeyi düşünüyorum.
'' kendini ait hissetmediğin bir ortamda her gün saatlerce vakit geçirmek dünyanın en berbat ruh halidir.'' bu cümlede çok ama çok haklısınız hocam, ortam geçrekten iğrenç , dediğiniz gibi 8 de ayağa kalkıp ders işleyecem, bu daha daha iyi verimli olursam üzerinden gele bileceğimi düşünüyorum

doğru olabilir.. ancak veli açıklarsa olur belkş tam bilgim yok

çok saçma bir sistem ya.

çok saçma bir sistem ya.

deneyeceğim

Haklısın zaten yapanlarıda bir güzel tokatlıyorum sıkıntım yok o yandan ancak cidden ortam iğrenç

muhasebe bölümündeyim inanmazlarki nası olacak o ?
İnanıp inanılmayacak bir durum yok. Hafızlık okuduğun görüneceği için sıkıntı olmaz. Belli bir miktar parayla işinizi halledebilirsiniz.

Merhaba, 9.sınıfa geçtim. Okul puanıyla alan bir okuldayım, ortaokul ortalamam 81. derslerime çalışmadığım halde dinleyerek ortalama not alabiliyorum yani eğer çalışsam başarılı olacağıma eminim. Açığa geçmemin sebebi her sabah 8'de kalkıp okula gitmek çok canımı sıkıyor ayrıyeten ortam geçrekten çok kötü. Zorbalar çok var kavga etsem suç bana kalır diye uğraşmıyorum bile. Utanç hale getiriyorlar sınıfta beni. Neyse bu sebeplerden dolayı erkenden açığa geçme kararı aldım aslında 10. sınıfa geçtiğimde geçebilirim. Muhasebe bölümü okuyorum (okul meslek lisesi) evde çalışarak daha iyi ve daha verimli olacağıma inanıyorum, okulda çok başı boş insan var mesela bir kız grubu var ve her ders konuşuyorlar hocalar kızsada edsede bunların çeneleri kapanmıyor ve ders kaynıyor veya derse odaklanamıyorum ayrıca sınıftaki bazı geri kafalılar sanki çok samimiymişiz gibi ders içi ders dışı alay ediyorlar. Sizce ne yapmalıyım? 10'a geçtiğimdemi açığa geçme şansımı deneyeyim yoksa 9'da mı? Açığa aldırma tarihlerini bilen varsa yazabilir mi?
Herkes bana geçme diyordu bende geçme diyeceğim sebebini bilmiyorum 😁

Genelge açık kardeşim karşılıyorsan geçersin sen sabahın 8'ine şikayet ediyorsun ben bursada yaşıyorum 9.sınıfı şehir dışında Edirne'de okudum herkesin zorlanma kapasitesi değişir ama sen yolun başında yoruluyorsan pes ediyorsan oho yani kendine gel derslerine bak zorbalık konularında rehberliğe danış ya da müdüre müdür yardımcısına.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı