9. sınıfta açığa geçilir mi?

Hocam okulum çok skıntı. Meslek dersleri gerçekten de çok zor daha şimdiden bile bunu görebiliyorum. Onun dışında dediğim gibi okul stresi, sınavlar, kaygı, kalıcam mı korkusu falan derken iyice bitiyorum. sırf bu yüzden 0 uykuyla okula gidiyorum. Onu geçtim okul çok çok katı kuralları falan. Formanın üstüne hırka giymek bile yasak. İlk gün kuzenimin yanına çıktım üst kata 9 ların katı burası değil siye aşağı kovuldum müdür tarafından
Hocam Lisede ki Müdürler ve Yönetim genellikle rezil olur. Mesela örnekler vereyim:

9.sınıfta bir hoca vardı kendisi matematik öğretmeni normalde ama Müdür olarak geldi bize. Kafa adamdı falan ama Yönetim anlayışı berbattı. Böyle mafya gibi takılan çocuklara bişey yapmıyordu mesela

10.sınıfta ki yönetim herhalde bir 20 sene daha aklımda durur gibi. Derslere en fazla 2 ay girmişimdir. sen düşün yönetimi artık. Herkes ortak alanda falan oturup telefon bakıyordu. Bir de o zamanki müdür kadındı

11.Sınıfta ki Müdür de kadın'dı fakat 10.sınıftan daha beterdi. Gevşek değildi aksine inanılmaz katıydı ve aklına gelebilecek en ince şeyde bile tehdit ediyordu. Bizim Okulun maçları varken bile desteklememize izin falan vermedi. Kısacası okulun öğrenci düşmanı falandı.

12.sınıfta da Erkek müdür vardı ve Tarih öğretmeniymiş normalde. Gördüğüm tek düzgün yönetim bu adam varkendi. Gerektiği yerde kızar gerektiği yerde eğlenirdi, Yönetim anlayışı da tam Liseye uygundu. Ne gevşek ne Katı.

Yani Bu sene senin denk geldiğin müdür kötü olsa da öbür sene denk gelecek müdür iyi olabilir. Bilemezsin. O kaygı da emin ol sadece sende yok senin gibi aslında dersleri biraz da olsa düşünen herkes o kaygıyı yaşıyor. Dersleri düşünmeyenler zaten geyik için geliyordur. Bence sana tavsiyem Lisenin böyle bir yer olduğunu bir kabullenmen.

Hocam ayrıca meslek dersleri zor mu kolay mı emin olun bilmiyorum ben meslekte okumadım. Ama Meslek işleri mıuhtemelen zordur zaten kolay bir şey beklemiyorsundur herhalde?

Hocam Lisede ki Müdürler ve Yönetim genellikle rezil olur. Mesela örnekler vereyim:

9.sınıfta bir hoca vardı kendisi matematik öğretmeni normalde ama Müdür olarak geldi bize. Kafa adamdı falan ama Yönetim anlayışı berbattı. Böyle mafya gibi takılan çocuklara bişey yapmıyordu mesela

10.sınıfta ki yönetim herhalde bir 20 sene daha aklımda durur gibi. Derslere en fazla 2 ay girmişimdir. sen düşün yönetimi artık. Herkes ortak alanda falan oturup telefon bakıyordu. Bir de o zamanki müdür kadındı

11.Sınıfta ki Müdür de kadın'dı fakat 10.sınıftan daha beterdi. Gevşek değildi aksine inanılmaz katıydı ve aklına gelebilecek en ince şeyde bile tehdit ediyordu. Bizim Okulun maçları varken bile desteklememize izin falan vermedi. Kısacası okulun öğrenci düşmanı falandı.

12.sınıfta da Erkek müdür vardı ve Tarih öğretmeniymiş normalde. Gördüğüm tek düzgün yönetim bu adam varkendi. Gerektiği yerde kızar gerektiği yerde eğlenirdi, Yönetim anlayışı da tam Liseye uygundu. Ne gevşek ne Katı.

Yani Bu sene senin denk geldiğin müdür kötü olsa da öbür sene denk gelecek müdür iyi olabilir. Bilemezsin. O kaygı da emin ol sadece sende yok senin gibi aslında dersleri biraz da olsa düşünen herkes o kaygıyı yaşıyor. Dersleri düşünmeyenler zaten geyik için geliyordur. Bence sana tavsiyem Lisenin böyle bir yer olduğunu bir kabullenmen.

Hocam ayrıca meslek dersleri zor mu kolay mı emin olun bilmiyorum ben meslekte okumadım. Ama Meslek işleri mıuhtemelen zordur zaten kolay bir şey beklemiyorsundur herhalde?
Müdürün gideceğini sanmıyorum malesef keşke gitse. Önceki sene daha yeni geldi. Bilmiyorum okul yeni açıldığı için bi stresde bi dertteyim çok kötüyüm. Mecbur okuyacağım sırf lise bitsin diye. Yine de sağol moral için

Selamlar. Konularıma bakarsanız hep okul ile ilgili sıkıntı çektiğimi görürsünüz ilkokuldan beri bir türlü sevmiyorum nefret ediyorum. Liseye geçtim ve daha 3 gün olmasına rağmen şimdiden aşırı derecede bıktım ve soğudum. Okul stresi, projeler, sınav, ödevler, dersler, kalacağım mı kalmayacağım mı düşünceleri beni yiyip bitiriyor. Açığa geçsem daha rahat olurum diye düşünüyorum. Çalıştığım fotoğrafcı da var. Ancak açığa sanırım kalma olmadan geçilmiyormuş. Başka yolu var mı? Ne yapmam gerek? Ayrıca açıkta sınıf geçme nasıl oluyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ancak aileme nasıl diyeceğim nasıl ikna ettireceğim hiç bilmiyorum aşırı baskıcılar. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
Soğuma sebebin büyük ihtimalle kafa dengi insan bulamadığını düşündüğünden kaynaklı. Hele biraz dur alışırsın ve lise yılları cidden bir daha yaşanmayacaktır en güzel arkadaşlıklar ve anılar orda kazanılır.

Soğuma sebebin büyük ihtimalle kafa dengi insan bulamadığını düşündüğünden kaynaklı. Hele biraz dur alışırsın ve lise yılları cidden bir daha yaşanmayacaktır en güzel arkadaşlıklar ve anılar orda kazanılır.
İnşallah haklısındır hocam. 2-3 hafta bi geçseydi Allahın izniyle alışsam bi.

İnşallah haklısındır hocam. 2-3 hafta bir geçseydi Allah'ın izniyle alışsam bir.

9.sınıfta bende senin gibiydim okuldan geldiğim zaman direk odama çekilip ağlıyordum ama 1-2 ay içerisinde kafa dengi arkadaşlıklar yapıp okula alışmıştım sadece saatleri uzun oluyordu ama arkadaş ortamında yapılan sohbetler keyfimi arttırıyordu sana tavsiyem bırakma okulu arkadaşlıklar yapıp çok fazla eğleneceksin ama keko tiplerle sakın arkadaşlık yapma.

Hocam okulum çok skıntı. Meslek dersleri gerçekten de çok zor daha şimdiden bile bunu görebiliyorum. Onun dışında dediğim gibi okul stresi, sınavlar, kaygı, kalıcam mı korkusu falan derken iyice bitiyorum. sırf bu yüzden 0 uykuyla okula gidiyorum. Onu geçtim okul çok çok katı kuralları falan. Formanın üstüne hırka giymek bile yasak. İlk gün kuzenimin yanına çıktım üst kata 9 ların katı burası değil siye aşağı kovuldum müdür tarafından
Baban büyük ceo veya tonlarca paraların döndüğü şirket sahibi değilse falan değilse kolay bir şey yok hocam. Meslek lisesi ve sınav stresi diyorsunuz, okuma yazma bilmeyen arkadaşım takdirle geliyor meslek lisesinden sınavlarda destek yaparlar. Üniversite sınavı için stres olabilir ona lafım yok ama okul sınavları meslek lisesinde pek ağır olmaz diye düşünüyorum bazı dersler hariç. Anadolu lisesi öğrencisi olsanız sınav stresini anlarım veya Fen lisesi veya da Sosyal bilimler ama Meslek lisesinde mesleğine odaklan gerisini hocalar ayarlar rahat ol ve geçim ehli olmaya çalış hocalarınla bol bol konuş arkadaş edinmek için açık ol. gerekirse diğer sınıflardan arkadaş ara yani.

Meslek derslerini hallet gerisini halledersin.

Oku kardeşim hiç değilse meslek lisesine git ben makine bölümünden mezunum şu an girsem bir fabrikaya en az 30k maaşım var meslek dersleri zor olmuyor çoğu zaman ders bile görmüyorsun ilk sene disiplin sağlamak için çok üstünüze gelirler sadece ben üniversite bile okumadım düşünüyorum ama biraz geç gibi eğer bölümüm ile ilgili bir yer okusaydım kim bilir ne kadar maaş alırdım lisedeyken açığa geçen çok arkadaşım oldu yok iş kuracağım yok dükkan açacağım falan filan hepsi sürünüyor şu an.

Neden hicbirinizin meslek hayali yok ki? Liseyi açıktan okudun diyelim ne kazacaksın ki? Hedefin ne ne olmak istiyorsun? Eğer üniversite hayalin yoksa açık lise falan boş iş meslek lisesine gitki mezun olduğunda en azından işin hazır olsun. Açıktan mezun oldun sonra ne yapacaksın? Lise diploması ile ne yapabilirsin ki? Üniversite diplomalı insanlar bile A101 de çalışıyor.

Neden hicbirinizin meslek hayali yok ki?
Aslında vardı ama yaşadığımız ülke o hedeflere ulaşabileceğimiz etkenleri çürüttü. ki şuan birisi çocukluk hayalindeki mesleği yapsa 2 sene sonra ben neden bu meslekteyim diye sorgulayacak. İnsanlar meslek arayışına çıktığında soğuyorlar ve mesleklerden bıkıyorlar.

Aslında vardı ama yaşadığımız ülke o hedeflere ulaşabileceğimiz etkenleri çürüttü. Ki şu an birisi çocukluk hayalindeki mesleği yapsa 2 sene sonra ben neden bu meslekteyim diye sorgulayacak. İnsanlar meslek arayışına çıktığında soğuyorlar ve mesleklerden bıkıyorlar.

Hayalin nedir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı