Hocam Lisede ki Müdürler ve Yönetim genellikle rezil olur. Mesela örnekler vereyim:Hocam okulum çok skıntı. Meslek dersleri gerçekten de çok zor daha şimdiden bile bunu görebiliyorum. Onun dışında dediğim gibi okul stresi, sınavlar, kaygı, kalıcam mı korkusu falan derken iyice bitiyorum. sırf bu yüzden 0 uykuyla okula gidiyorum. Onu geçtim okul çok çok katı kuralları falan. Formanın üstüne hırka giymek bile yasak. İlk gün kuzenimin yanına çıktım üst kata 9 ların katı burası değil siye aşağı kovuldum müdür tarafından
9.sınıfta bir hoca vardı kendisi matematik öğretmeni normalde ama Müdür olarak geldi bize. Kafa adamdı falan ama Yönetim anlayışı berbattı. Böyle mafya gibi takılan çocuklara bişey yapmıyordu mesela
10.sınıfta ki yönetim herhalde bir 20 sene daha aklımda durur gibi. Derslere en fazla 2 ay girmişimdir. sen düşün yönetimi artık. Herkes ortak alanda falan oturup telefon bakıyordu. Bir de o zamanki müdür kadındı
11.Sınıfta ki Müdür de kadın'dı fakat 10.sınıftan daha beterdi. Gevşek değildi aksine inanılmaz katıydı ve aklına gelebilecek en ince şeyde bile tehdit ediyordu. Bizim Okulun maçları varken bile desteklememize izin falan vermedi. Kısacası okulun öğrenci düşmanı falandı.
12.sınıfta da Erkek müdür vardı ve Tarih öğretmeniymiş normalde. Gördüğüm tek düzgün yönetim bu adam varkendi. Gerektiği yerde kızar gerektiği yerde eğlenirdi, Yönetim anlayışı da tam Liseye uygundu. Ne gevşek ne Katı.
Yani Bu sene senin denk geldiğin müdür kötü olsa da öbür sene denk gelecek müdür iyi olabilir. Bilemezsin. O kaygı da emin ol sadece sende yok senin gibi aslında dersleri biraz da olsa düşünen herkes o kaygıyı yaşıyor. Dersleri düşünmeyenler zaten geyik için geliyordur. Bence sana tavsiyem Lisenin böyle bir yer olduğunu bir kabullenmen.
Hocam ayrıca meslek dersleri zor mu kolay mı emin olun bilmiyorum ben meslekte okumadım. Ama Meslek işleri mıuhtemelen zordur zaten kolay bir şey beklemiyorsundur herhalde?