9. Sınıfta Çok Çalışılmalı mı?

Notları şişirme ise bu çok normal. Bu tür eğitimcilerin .....
Hocam tek bu değil. Ben ya da başkaları kendi hakkıyla sınıfını geçerken (Bu arada sınıf geçme büyük bir başarı değil) elin çapulcusu annesiyle babasıyla konuşturup sınıf geçiyor. Torpil her zaman var ülkemizde ve sonu iyi değil.

Çok iyi çalış ve arkadaş seçimini çok iyi yap. Gerekirse 1-2 ay yalnız kal. Söyle bana arkadaşını söyleyelim sana kim olduğunu derler. Ben o yıllara dönmek için nelerimi vermezdim. Üniversite hayatında güzel olur umarım. 26 yaşındayım ilkokul 8. sınıfa kadar takdir alan bir öğrenciydim. Lise 1 terk ettim. Fakat şuanki ilk hedefim 2018 - 2019 AÖL sınavları döneminde kredilerimi verip Üniversite okumak istiyorum. İhmal etme kısacası hiçbirşeyi boş geçme. Herşey zamanında güzel. Dibine kadar yaşa ama hakkınıda ver.

Bugün deneme sınavımız vardı, Türkiye genelinde. Öyle zor sormuşlar ki, adamlar dersleri bütün olarak almış. Edebiyatı "Türkçe", Matematiği "Matematik", Biyoloji, Fizik ve Kimya'yı "Fen Bilimleri", Felsefe, Coğrafya ve Tarih'i "Sosyal Bilimler" olarak almışlar. Ben mesela Fizik'ten çok iyi yaptım ancak Biyoloji ve Kimya yüzünden Fizik doğrularımda gidecek. Bir de 4 yanlış bir doğruyu götürüyormuş. Ne kadar aptalca bir sistem.

Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut ! Daima çalışkan ol." Demiş ATATÜRK ..

Lisenin temeli olduğundan tabii ki çalışman gerek, ama şu da bir gerçek;

- Okulu sırf geçmek için mi okuyorsun? Yoksa bir şeyler öğrenmek için mi?

eğer üniversite hayalin varsa sürekli çalışman gerek.

Çok çalışmana gerek yok fakat çok çalışmak iyi bir şey geleceğin için. Fakat çok salma dersleri dinle güzel defter tut ve sınavlara düzgün çalış fazla kasmana gerek yok. Bu arada arkadaşlarında dediği gibi arkadaş ortamını çok ve çok iyi tut. Ben az kalsın kötü yollara düşüyordum arkadaş ortamı yüzüne fakat hemen arkadaş ortamımı değiştirdim. Lisede arkadaş ortamın çok önemli bana göre arkadaş ortamın dersleri bile etkiler.

9 ve 10. sınıfta derslerden kopmamaya çalış. Dersleri dinleyerek öğrenirsen işler çok kolaylaşır. Hafta sonu neler işlediğinize şöyle bir baksan yeterli olur. Sınavlar başlamadan 1 hafta önce de sıkı çalışmaya başlarsan 9 ve 10. sınıf güzel geçer. Şimdi öğrenmezsen 12. sınıfta konular çok birikmiş olur ve çok zorlanırsın. 11. sınıfta da düzenli çalışmaya başlayıp, 12'de de düzenli çalışırsan hedefine çok rahat ulaşabilirsin.

Bu arada herkesin dediği gibi 9 ve 10. sınıf temel konular yani 12. sınıfta 9 ve 10. sınıfta öğrendiğin konular hakkında işlemler yapıyorsun. Ona göre derslerin iyi olması ileriye avantaj.

Dostum notun muhtemelen şişirme, gerçek notun 80-85 civarıdır bence, hocalar şişiriyor hep. Ben çok iyi bir liseye gitmiştim, fen lisesi sayılabilecek kadar yüksek puanlı ama Anadolu. En başta zor geliyor ama bir bakıyorsun kolaymış, ileriki sınıflar cidden daha zor. 9'da da çalışman lazım, üniversite sınavında 9. Sınıf konularından ve onlara bağlı konulardan çok çıkıyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…