9. sınıfta çok çalışmak lazım mı?

En önemlisi 9. sınıf. Konu eksiği olmadan seneyi kapatamazsan ileride başına bela olarak dönecek bir sene.

Hocam TYT'nin çoğu 9. sınıf ile mi ilgili.
Hem evet hem hayır, TYT sınavında daha çok zaman sıkıntısı oluyor yani bilgiye çok fazla ihtiyacın yok pratik düşünmen gerekiyor ve problemlerle paragrafı çok iyi yapabilmen gerekiyor. 9. sınıftaki bilgilerin daha çok diğer sınıflar için temel oluyor. Hangi konudan her sene kaç soru çıktığı internete yazınca çıkıyor. Matematik için 9. sınıftaki geometri aşırı önemli 9. sınıf geometrisini iyice kavrarsan diğer senelerde de çok rahat edersin ayrıca TYT'de de geometri soruları genel olarak 9. sınıftan geliyor. Yani sen 9. sınıfı bu sene sıkı tutup önemli şeyleri bilerek 10. sınıfa geçersen 10. sınıfta rahat edersin sonra 10. sınıfı da sıkı götürürsün ve yaz tatilinde tüm TYT senin için bitmiş olur. 11. sınıfa geçtiğinde rahat kafayla başlarsın ve zaten 9-10 u iyi götürdüğün için özellikle sayısal derslerde çok rahat edersin. Tabi ben şu şekilde yapmıştım 9 ve 10 da salıp tamamen kafama göre takıldım sonra 11. sınıfta aşırı sıkı çalıştım 9-10-11 aynı anda öğrendim. Yani özet olarak bence TYT için çok fazla konu takıntısı yapmanıza gerek yok, ama genelleme yapacaksak çoğu 9 ile ilgili, AYT için de 9. sınıf bilgilerine zorunlu olarak ihtiyacın var mesela 11. sınıftaki çember konusundaki düzgün soruların çoğunda senin 9. sınıf geometrisindeki özellikle üçgenleri bilmen gerekiyor, başka bir örnek olarak 11. sınıf kimyasında senin hem 9 hem de 10. sınıftaki çok fazla bilgiye ihtiyacın var bu yüzden işte kesinlikle 9 ve 10. sınıfta sıkı tutun, sıkı dediğim de çok salmayın her gün ders tekrarınızı düzenli yapın dersleri kaçırmayın tam dikkatle dinleyin, her gün en az 1 saat kitap okuyun (bu da TYT için çok yardımcı olacaktır). Bunların yanında da neyle motive oluyorsanız onu da ihmal etmeyin mesela bilgisayar oyunu oynamak size iyi geliyorsa ve motivasyonunuz artıyorsa onu da eksik etmeyin ama her şeyi dozunda yapın.
Ek Not: Şimdiden TYT paragraf ve TYT problem soru bankalarından alıp çözmeye başlarsanız hız olarak çok işinize yarar. Eğer zorlanıyorsanız başlangıç kitaplarından alın yavaş yavaş ilerlersiniz, zorlanmıyorsanız da süre arttırmak için bol bol çözün.

9'a geçecek arkadaşlara çok çalışın ben çok çalışmadım sıkıntı çektim.

Yani zamanında halledersem 11 ve 12'de aşırı kasmama gerek yok değil mi hocam?

Yani zamanında halledersem 11 ve 12'de aşırı kasmama gerek yok değil mi hocam?
Hayır, 9 ve 10 u bilmek zorundasın 9 ve 10 sadece 11 ve 12'nin çok temeli. Eğer 9 ve 10 u zamanında halledemezsen çok sıkıntı çekersin ama halletsen bile 11 ve 12 basit gelmeyecek, özellikle 11 AYT'nin çoğunluğunu oluşturuyor ve şunu söyleyebilirim 11. sınıfın dersleri 9 ve 10. sınıfın kat ve kat detaylandırılmış, zorlaşmış hali. Mesela sen 9. sınıfta trigonometri göreceksin orada öğreneceğin sadece trigonometrik değerlerin tanımı ve gayet de basit, ama 11. sınıfa geldiğinde direkt ilk ünite trigonometri ve 9. sınıfta gördüğünü bilirsen başlangıçta zeminin olur ayrıca 11. sınıf trigonometri sorusu çözebilmen için de 9 ve 10. sınıfın geometrisini iyi biliyor olman gerekiyor ki bunların üstüne ekstra olarak özdeşlikler, yarım açı formülleri vs. giriyor bunları da ilk kez 11. sınıfta göreceksin. Yani eğer sen 9 ve 10. sınıfı iyi tutarsan TYT için çok iyi olur, 11. sınıfa kafan rahat girersin AYT odaklı çalışırsın ve 11. sınıf derslerine yoğunlaşırsın ama sadece 11 ve 12. sınıf için temelin olacağından dolayı yine fazlasıyla çalışman gerekiyor.
Eğer matematik olarak düşüneceksen bu sene 3 ve 4. üniteyi olabildiğince iyi öğren o 2 ünite özellikle diğer senelerde işine çok yarayacak.

Neyse. Ben dediklerinizi yaptıktan sonra sonraki sınıfların ünitelerine de göz atarım. Sağ olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…