9. sınıfta derslerin düşmesi

Yagiz3461

Hectopat
Dostlar ben 9. sınıfa kadar yazılılardan hep 70-100 arası aldım. İyi bir öğrenci değildim ortalamaydım ama yazılılarım hep 70'den yüksek geliyordu. Ancak 9. sınıfa geçtim ve sınav haftam geldi. Matematikten 40, fizikten 30, kimyadan 56 aldım. Diğer dersleri henüz bilmiyorum ama biyolojiyi 40 diğer dersleri ise 50-60 arası diye tahmin ediyorum. (yabancı dil ve din hariç) son 2 gündür çok kafaya taktım çünkü çok tembel bir insanım ve ders çalışmıyorum. Bu notlar yüzünden sınıfta kalma korkusu oluştu bende. Sizce kalır mıyım? Ortaokul ortalamam 95'di. Ama lise 50'nin altı gelir diye endişeleniyorum.

Bende de 9 a giderken öyle olmuştu bende başka bir forumda konu açmıştım seni anlıyorum ileride alışacaksın sadece bu ilk sınav diye biraz çalışmayı saldın diye tahmin ediyorum bende öyle yapmıştım dersler illa düzelecek herkeste olan bir süreç bu

Liseye hoş geldiniz. Sınavlara ortaokuldaki gibi çalışamayacağınızı öğrenmiş oldunuz. Kalıp kalmamanızı söylemek için erken, 2.sınavlar ve 2.dönem de var. Üzerine sözlü notları, proje ödevleri vb. var. Çalışırsanız kalmazsınız, ancak bu sınavlarınızdan ders çıkarmayıp çalışmamaya devam ederseniz kervana siz de katılırsınız.

Kafana takma kalmazsın. Ben de 10.sınıfa gidiyorum ve hiçbir dersi dinlemedim neredeyse 2 aydır okul açıldığından beri. Bazı derslerde uyudum hatta. Ayrıca sınavlara sadece sınav öncesi gün çalıştım. Mesela biyoloji 2 aylık konuyu 1 günde öğrenmeye çalıştım. Sonuç 95 aldım biyolojiden kısacası dersler kolay kafana takma bence.

Liseye geçtin çünkü :D? Notların kötü değil bu arada, normal. 65-70 arası lise için iyidir bence. 40'dan aşağına pek iyi bakılmaz ama.
Hocam yanlış okudunuz galiba. Matematikten 40, fizikten 30, kimyadan 56 aldım. Diğer dersleri henüz bilmiyorum ama biyolojiyi 40 diğer dersleri ise 50-60 arası diye tahmin ediyorum. (yabancı dil ve din hariç)
Kafana takma kalmazsın. Ben de 10.sınıfa gidiyorum ve hiçbir dersi dinlemedim neredeyse 2 aydır okul açıldığından beri. Bazı derslerde uyudum hatta. Ayrıca sınavlara sadece sınav öncesi gün çalıştım. Mesela biyoloji 2 aylık konuyu 1 günde öğrenmeye çalıştım. Sonuç 95 aldım biyolojiden kısacası dersler kolay kafana takma bence.
Sağ olun hocam

Geçen sene bende 9'dum hiç çalışmadan sınavlara girdim, ortaokulda çalışmadan hep 90, 100 alıyordum çünkü. Matematik 50 falan düştü baya notlarım. Çalışmadıysan normal yani, ikinci döneme çalışıp yükselt kafana takma fazla.

Hocam bu senenin biyolojisi basit bende 1 gün çalışarak 98 aldım fakat diğer dersler için aynı şeyi söylemek mümkün değil.

Dostlar ben 9. sınıfa kadar yazılılardan hep 70-100 arası aldım. İyi bir öğrenci değildim ortalamaydım ama yazılılarım hep 70'den yüksek geliyordu. Ancak 9. sınıfa geçtim ve sınav haftam geldi. Matematikten 40, fizikten 30, kimyadan 56 aldım. Diğer dersleri henüz bilmiyorum ama biyolojiyi 40 diğer dersleri ise 50-60 arası diye tahmin ediyorum. (yabancı dil ve din hariç) son 2 gündür çok kafaya taktım çünkü çok tembel bir insanım ve ders çalışmıyorum. Bu notlar yüzünden sınıfta kalma korkusu oluştu bende. Sizce kalır mıyım? Ortaokul ortalamam 95'di. Ama lise 50'nin altı gelir diye endişeleniyorum.
Sınıfta kalman zor bir ihtimal eğerki iyi sayılabilecek sözlü notları alırsan belge de alırsın.
Bu arada bu bence normal çünkü aynı olay bendede oldu geçen sene 32 mat 38 biyoloji diğer derslerde fena değildi iyi , sözlü notlarıyla takdir almıştım fakat bu sene o notları ikiye katladım gibi bişe çalışmanın önemini anladım ve ailemin diğer yüzünü gördüm. Bir daha görmek istemem.

Sınıfta kalman zor bir ihtimal eğerki iyi sayılabilecek sözlü notları alırsan belge de alırsın.
Bu arada bu bence normal çünkü aynı olay bendede oldu geçen sene 32 mat 38 biyoloji diğer derslerde fena değildi iyi , sözlü notlarıyla takdir almıştım fakat bu sene o notları ikiye katladım gibi bişe çalışmanın önemini anladım ve ailemin diğer yüzünü gördüm. Bir daha görmek istemem.
Teşekkürler

Technopat Haberler

Geri
Yukarı