Çözüldü 9. sınıfta devamsızlık yüzünden açık liseye geçiş yapılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EFESHN1903

Hectopat
Daha fazla  
Açık liseye geçmeyi düşünüyorum 9. sınıfım ancak bildiğiniz üzere açık lise geçiş şartları zorlaştı. Devamsızlığım şu an 8.5 gün özürsüz 9 gün özürlü.

Bu kaynakta 15. maddenin C bölümünde çeşitli nedenlerle dokuzuncu sınıfta özürsüz devamsızlık hakkını dolduranlar, şeklinde bir madde var ben bu maddeden faydalanıp açık liseye geçebilir miyim? Ve geçersem seneye 10. sınıftan mı devam ediyorum 1 dönemlik kredim yanıyor mu? O kısmı tam anlamadım herhangi bir kaynakta da bilgi bulamadım.

@333365 hocam konu hakkında bilgin var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Orada anlatılmak istenen şu: 10 gün özürsüz, toplam 30 gün devamsızlık hakkınız var. Eğer devamsızlığınızı doldurup sınıfta kalırsanız yani sınıf tekrarına düşerseniz, açık liseye geçebilirsiniz diyor.
Belirttiğim madde de 9. sınıflara özel devamsızlık hakkını dolduranlar açık liseye geçip sınıfta kalmadan devam edebiliyor galiba ama konuyla ilgili kesin bilgi veren ne MEB'de ne de başka bir yerde bir kaynak bulamadım.

Orada anlatılmak istenen şu: 10 gün özürsüz, toplam 30 gün devamsızlık hakkınız var. Eğer devamsızlığınızı doldurup sınıfta kalırsanız yani sınıf tekrarına düşerseniz, açık liseye geçebilirsiniz diyor.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı