RTX 3080 GPU kullanım dalgalanması

The Mist

Hectopat
Arkadaşlar, geçenlerde yine konu açmıştım: GPU kullanımım düşük, ne yapmalıyım diye. Bilgisayarı söküp taktım, bir şeyler yaptım. Üzerine Ryzen 5 5600 işlemcime Ryzen Master üzerinden otomatik OC yaptım. Space Marine 2'ye girdim. Normalde GPU kullanımı yüksek olmuyordu, performans tatmin etmiyordu. Bu sefer 1080p'de kullanım 70'lerde iken bile güzel FPS verdi. NVIDIA'nın DSR seçeneğini açıp 1440p'ye çektim, onda 90 civarı kullanım vardı, yine güzel performans verdi. 2410p'de yine yüksek GPU kullanımı vardı. 1440p'de oynamaya devam ettim. Sonra GPU kullanımı yine düştü, 1 saatin sonunda 40-50'lerde gezmeye başladı. Sebebi ne acaba?

Afterburner'i açıp

CPU kullanım oranı
CPU saat hızı
CPU güç tüketimi
CPU sıcaklığı
Ekran kartı kullanım oranı
Ekran kartı saat hızı
Ekran kartı sıcaklığı
Ekran kartı güç tüketimi

Hepsini aç öyle oyuna gir düşene kadar oyna bakalım hangi değerlerde sapıtma var ?

Değerleri not et veya ss al buraya at , ilk açtığında neydi, sapıttıktan sonra ne oldu karşılaştırmasını buraya yaz .

Afterburner'i açıp

CPU kullanım oranı
CPU saat hızı
CPU güç tüketimi
CPU sıcaklığı
Ekran kartı kullanım oranı
Ekran kartı saat hızı
Ekran kartı sıcaklığı
Ekran kartı güç tüketimi

Hepsini aç öyle oyuna gir düşene kadar oyna bakalım hangi değerlerde sapıtma var?

Değerleri not et veya SS al buraya at, ilk açtığında neydi, sapıttıktan sonra ne oldu karşılaştırmasını buraya yaz.

Bilgisayara geçtiğimde not alayım

Oyun yüksek seviyelerde cpu gerektiriyor olabilir ve 5600 artık eski bir işlemci, oyunlarda darboğaz yaşamanız normal. 3 gün önce 5600'den 7800x3d'ye geçtim, hayat değiştiren bir upgrade oldu çoğu CPU'ya ağırlık veren oyunda.
Yok normalde youtubede benchmark videolarında yüksek gpu kullanıyor oyun

OC'yi kapatıp stok halde denersen sorunun çözüleceğini düşünüyorum
2 tane falan konu açtım bu durumla alakalı stok haldeyken daha sıkıntılı bi durum yaşanıyor oyunda

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı