9. sınıfta YKS çalışmaya başlamak mantıklı mı?

645601

Decapat
Sayın abilerim, ablalarım; bu sene 9.sınıfa geçtim. Hedefim ıfl'yi kazanmaktı hiç dershaneye gitmeden evde 4-5 saat hafta içi.
Hafta sonu 8 saat civarı çalışıyordum. Denemelerim 480-490 civarı geliyordu. Gercek sınavda okula arkadaşlarımda karşılaştım kafamı o kadar soru sorarak karıştırdılarki sınavda basit hatalar yapıp %4-5 arası bir dilim yaptım ve adını bile duymadığım bir okula gideceğim galiba. Sorum şu hedefim üniversite sınavında 1K yapmak.9.da çalışmayı düşünüyorum YKS'ye. Sizce nasıl bir ders çalışma düzeni kurmalıyım kendime ve kaynak için yayınevi önerisi yapabilir misiniz? Kaynaklar pahalı olduğundan önceden stok yapacağım🙃

Sayın abilerim, ablalarım; bu sene 9.sınıfa geçtim. Hedefim ıfl'yi kazanmaktı hiç dershaneye gitmeden evde 4-5 saat hafta içi.
Hafta sonu 8 saat civarı çalışıyordum. Denemelerim 480-490 civarı geliyordu. Gercek sınavda okula arkadaşlarımda karşılaştım kafamı o kadar soru sorarak karıştırdılarki sınavda basit hatalar yapıp %4-5 arası bir dilim yaptım ve adını bile duymadığım bir okula gideceğim galiba. Sorum şu hedefim üniversite sınavında 1K yapmak.9.da çalışmayı düşünüyorum YKS'ye. Sizce nasıl bir ders çalışma düzeni kurmalıyım kendime ve kaynak için yayınevi önerisi yapabilir misiniz? Kaynaklar pahalı olduğundan önceden stok yapacağım🙃

YKS'ye en yakın yayın üç dört beş, bakabilirsiniz.

Sınav senesinde basılmış bir kitabı almak daha mantıklı olabilir değişen soru tipleri yüzünden veya o zamana kadar değişecek ders işleme şekillerinden anlatım şekillerinden vs. vs. Ama bu dediklerimin hiçbirini kesin olarak söylemiyorum çünkü öyle duymuş okumuş veya görmüştüm tam asıl hali doğru hali nedir bilmiyorum pek ders ile alakam olmadığından. Bana kalırsa 9 biraz erken olur bence. 10'da başlarsın 9'da da işleri sıkı tut ama çok zorlama. Dersleri anlasan yeter.

9.sınıfta dinlen çünkü 3 sene sonra hayatının kararını vereceğin bir sınava gireceksin şimdiden ders çalışmaya başlarsan ilerde sıkılabilirsin sadece dersini dinle evde çok değil yarım saat veya 1 saatini ayır o gün öğrendiklerini tekrar et benim fikrim bu senin içinde gerçekten çok fazla bir ders çalışma isteği varsa çalış tabi ki başarılar.

@645601
En erken 10. sınıfta başla. En geç 11 :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı