90-95 bin TL bütçeye R7 7800x3D - RX 9070 XT sistem alınır mı?

Hocam siz sürekli bildiğinizi okuyorsunuz zaten :).

Evet. Çünkü gereksiz gibime geliyor. X serisi almayacağım ama 9800x3D konusu tartışılır. İndirim gelirse alırım. Sıvı soğutmayı egzoz olarak kullanmak mümkün mü?

Hocam öneri açıyorsun söylenenleri neden dinlemiyorsun?

İçime sinmiyor ki. 90k öyle cep harçlığı değil sonuçta.Fiyat

Evet. Çünkü gereksiz gibime geliyor. X serisi almayacağım ama 9800x3D konusu tartışılır. İndirim gelirse alırım. Sıvı soğutmayı egzoz olarak kullanmak mümkün mü?

İçime sinmiyor ki. 90k öyle cep harçlığı değil sonuçta.Fiyat
Bilginiz olmadığı için gereksiz geliyordur :). Paranızı istediğiniz gibi ziyan edebilirsiniz :). Şimdiden güzel günlerde kullanın.

Bilginiz olmadığı için gereksiz geliyordur :). Paranızı istediğiniz gibi ziyan edebilirsiniz :). Şimdiden güzel günlerde kullanın.
Hocam hadi işlemciyr katılıyorum.X serisi neye yarayacak?7 yıl sonra AM5 mi kalacak ki?

Mantıksız konuştuysam pardon ama hem 90k ya 5080 gelir diyorsunuz hem bunu al diyorsunuz. Yanlış anlamayın kafamı karıştırdığını söylüyorum sadece sizi kötüleme gibi bir amacım yok.

Hocam hadi işlemciyr katılıyorum.X serisi neye yarayacak?7 yıl sonra AM5 mi kalacak ki?

Mantıksız konuştuysam pardon ama hem 90k ya 5080 gelir diyorsunuz hem bunu al diyorsunuz. Yanlış anlamayın kafamı karıştırdığını söylüyorum sadece sizi kötüleme gibi bir amacım yok.
2k, 4k ultra grafiklerde GPU limit olur. O sebeple 4k'da en yüksek performansı size 5080 verecek. Fakat yan parçalarda F/P ye kaçıyoruz. Size dizdiğim sistemde her parçası üst segment. 5080 istemiyorum dediğiniz için size benim önerirdiğim sistemi alın diyorum. Çünkü bütün parçaları üst segment. Uzun yıllar götürür.

2K, 4K Ultra grafiklerde GPU limit olur. O sebeple 4K'da en yüksek performansı size 5080 verecek. Fakat yan parçalarda F/P'ye kaçıyoruz. Size dizdiğim sistemde her parçası üst segment. 5080 istemiyorum dediğiniz için size benim önerirdiğim sistemi alın diyorum. Çünkü bütün parçaları üst segment. Uzun yıllar götürür.

Tamam hocam. Anakartı X alacağım ama gamimg gecesinden ve bunun da neye fayda edeceğini bana anlatırsanız sevinirim :).en son Tomahawk ve MSI Pro gelmişti.%65 hikaye %35 FPS oynadığım için CPU'da tereddüt ediyorum. Fanlar ters çevrilince bence çirkin duruyor bu nedenle sıvı soğutmayı egzoz yapmak en mantıklı seçim gibi. Size attığım görseldeki gibi bir dizilim yapmak istiyorum sadece solda 2 yerine 1 fan olacak.
CPU: 14000 7800x3D ya da 20000 9800x3D.
Anakart: B650 8bin ya da X670 11bin.
RAM: CL30 32 GB 6000MHz 5bin TL.
GPU: 32bin TL 9070XT.
Kasa ve fanlar: Toplam 7-8bin civarı.
Depolama Kioxia Exceria Pro 2TB 6bin TL.
PSU: Enermax revolution 1200W 5500.
Soğutma: LS720 SE 4bin TL.

Benim düşündüğüm şekilde 81-82 sizin önerdiğiniz şekilde 90-91k. Reddit'te 9800x3D gerek yok diyenler ve anakarta bu kadar verilmez diyenler çoğunlukta. 9800x3D düşünüyorum ben de ama X serisi konusunda emin değilim.

Tamam hocam. Anakartı X alacağım ama gamimg gecesinden ve bunun da neye fayda edeceğini bana anlatırsanız sevinirim :).en son Tomahawk ve MSI Pro gelmişti.%65 hikaye %35 FPS oynadığım için CPU'da tereddüt ediyorum. Fanlar ters çevrilince bence çirkin duruyor bu nedenle sıvı soğutmayı egzoz yapmak en mantıklı seçim gibi. Size attığım görseldeki gibi bir dizilim yapmak istiyorum sadece solda 2 yerine 1 fan olacak.
CPU: 14000 7800x3D ya da 20000 9800x3D.
Anakart: B650 8bin ya da X670 11bin.
RAM: CL30 32 GB 6000MHz 5bin TL.
GPU: 32bin TL 9070XT.
Kasa ve fanlar: Toplam 7-8bin civarı.
Depolama Kioxia Exceria Pro 2TB 6bin TL.
PSU: Enermax revolution 1200W 5500.
Soğutma: LS720 SE 4bin TL.

Benim düşündüğüm şekilde 81-82 sizin önerdiğiniz şekilde 90-91k. Reddit'te 9800x3D gerek yok diyenler ve anakarta bu kadar verilmez diyenler çoğunlukta. 9800x3D düşünüyorum ben de ama X serisi konusunda emin değilim.
amd_am5_chipsets.png

Son düzenleme:
Hocam fazla giriş neye yarayacak ki? Kullanacağım Max 2 giriş. PCIe 5 olan bir B650e almam en mantıklısı olmaz mı?

Hocam dediğinizden şaşmama kararı aldım ama fiyattan emin değilim. 90k 9070XT için çok mu? Nereden kıralım? Ya da kıralım mı?
Sistemin son halini bi atabilir misiniz hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı