90 Derece Sıcaklık Ekran Kartının Ömrünü Kısaltır mı?

Her halükarda kart arızalı, bu bi' gerçek. 1995'lerden kalma bir kasa bile kullanıyor olsanız bu kadar ısı hiç normal değil. Benim kasamda işlemci ve ekran kartı fanları dışında hiç hava akışı sağlayacak fan bile olmamasına rağmen ekran kartım 68 dereceyi geçmedi en kral oyunda bile.

Sorun oluyordur belki kesin konuşmayacağım ancak ben de zamanında HD4350 kullanırken 98 derecede oyunlarımı oynardım ve kart hala çalışıyor :D Umarım değiştirirler dostum senin için çok iyi olur, daha RX570'e bulaşmazsın sanırım 😁

90 dereceden sonrası her türlü zarar. 90 dereceye bir de normal diyen olmuş.

Bu kadar yüksek sıcaklık normal değil arkadaşlar. Ekran kartı, işlemci daha yüksek sıcaklıklara çalışması için yapılmış. Doğru. Ama sen aynı kartı 90 derecede oynarken benim kartım 65-70 derecede çalışıyorsa benim kartım seninkinden 3-5 ay daha uzun ömürlü olacaktır.

Ekran kartını ne zaman aldın? Sanırım ızgaraları temizleme, GPU'da (muhtemelen) kurumuş macunu yenilemenin vakti de gelmiş olabilir.

Her halükarda kart arızalı, bu bi' gerçek. 1995'lerden kalma bir kasa bile kullanıyor olsanız bu kadar ısı hiç normal değil. Benim kasamda işlemci ve ekran kartı fanları dışında hiç hava akışı sağlayacak fan bile olmamasına rağmen ekran kartım 68 dereceyi geçmedi en kral oyunda bile.

Sorun oluyordur belki kesin konuşmayacağım ancak ben de zamanında HD4350 kullanırken 98 derecede oyunlarımı oynardım ve kart hala çalışıyor :D Umarım değiştirirler dostum senin için çok iyi olur, daha RX570'e bulaşmazsın sanırım 😁
Tövbeliyim yav:) Ne çektim 1 senede. Yukarda paylaştım yaşadıklarımı.

Uzun vadeyi boşver 90'ın üstüne çıktığında kartı direk riske atıyorsunuz benim rx570 90 dereceyi görünce otomatik kapanıyor ama r5 m330'u aylarca 99 derecede kullandım ki muhtemelen 99'dan fazlaydı ama afterburner göstermiyordu :D

Uzun vadeyi boşver 90'ın üstüne çıktığında kartı direk riske atıyorsunuz benim rx570 90 dereceyi görünce otomatik kapanıyor ama r5 m330'u aylarca 99 derecede kullandım ki muhtemelen 99'dan fazlaydı ama afterburner göstermiyordu :D
90'da benim kartımda kapanıyor zaten. Moderatör arkadaş 90 derece yazmış benim kart 89 derece oluyor 1 derece fark arada var:)

Tövbeliyim yav:) Ne çektim 1 senede. Yukarda paylaştım yaşadıklarımı.

Biliyorum yaşadıklarını daha önce de bi' konuda tartışmıştık bunu, ne diyim üzüldüm senin için ben de Nvidia kullanıcısıyım (GTX1050) ısı, stabilite konusunda 1.5 senedir gram sorun yaşamadım ancak performansı beni öldürüyor. Ne vardı şu karta 2GB yerine 4GB VRAM koysalardı, VRAM yüzünden ağlatıyor beni bu kart. AMD tarafında bunun dengi olan RX560'ın bile 4GB varyasyonu vardı bunun da olmalıydı bana kalırsa.

Biliyorum yaşadıklarını daha önce de bi' konuda tartışmıştık bunu, ne diyim üzüldüm senin için ben de Nvidia kullanıcısıyım (GTX1050) ısı, stabilite konusunda 1.5 senedir gram sorun yaşamadım ancak performansı beni öldürüyor. Ne vardı şu karta 2GB yerine 4GB VRAM koysalardı, VRAM yüzünden ağlatıyor beni bu kart.
Tartışmak genelde fıtratımda yokturdur. Kalbinizi kırmadım umarım. Ben hatırlamıyorum konuyuda. 1050 2Gb Rx560 4Gb'dan daha performanslı olarak biliyorum yanlışım varsa affola. 1030'la denk olarak biliyorum.

Tartışmak genelde fıtratımda yokturdur. Kalbinizi kırmadım umarım. Ben hatırlamıyorum konuyuda. 1050 2Gb Rx560 4Gb'dan daha performanslı olarak biliyorum yanlışım varsa affola. 1030'la denk olarak biliyorum.

GTX1050 zaten RX560'dan bir tık daha performanslı ancak her şey performans değil işte asıl sorun burda başlıyor, ben her ne kadar 10 FPS daha çok alsam da VRAM yetmediği için FPS düşüşleri yaşıyorum, RX560 FPS düşüşü yaşamıyor akıcı oyun deneyimi sunuyor ancak 10 FPS daha az alıyor. Şu an nerdeyse oynadığım hiçbir oyuna 2GB VRAM yetmiyor maalesef :(

Şahsen ben 50FPS alıp drop yaşamaktansa 35 FPS alıp dropsuz bir oyun deneyimi yaşamayı yeğlerim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı