Çözüldü 900 derece direksiyon seti yapmak için bu motor kullanılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Affansen

Kilopat
Makaleler
1
Hepinize merhaba. Bu projeye Nisan, Mayıs gibi başladım ve sonrasında encoder arızalandı ve ertelendi. Geçen gün yazıcıdan söktüğüm diğer encoder'ı kullanmak istedim. Sonrasında bir kaynak üzerinden pinout diyagramını buldum. Elimde bit pazarından 1 TL'ye aldığım Snopy VH-5 var. Başarıyla tamir etmiştim sonrasında da 180 derece yetmediği için 900 dereceye karar verdim. Motor ile ilgili fotoğrafları ve kaynağı aşağıya bırakıyorum.

@300434 @Yeni Teknik Sembol @cengover_ekin @Ellie Williams @bilgekaan99 @SideWinder

Çözüm
2 motor da haşat oldu. SMD dirençler yerinden çıktılar. Tamir etmeye değer mi bilmiyorum. Encoder niyetine kullanabilirim aslında. Oradaki dirençler yerine dışarıda digital pinler için 30k kullansam sorun olmaz bence. Encoder ile bir şeyler yaparız artık.
Düzenleme: Kullanılıyormuş Paylaştığım şemadaki gibi bağlarsanız normal encoder gibi kullanılıyor.
O zaman olabilir. Denemek lazım tabi.
Yani orada resimler var. Oradaki pinout'a göre bağlayıp Arduino'ya bağlantı yaptım ama çalışmadı. Düzgün lehimleyemedim büyük ihtimal. Lehim telim kalmamıştı idareten Pinax kullanmıştım.

Bir şekilde sabitleme işlemini yapabilirsen, neden olmasın. FFB olmayacaksa fazlasıyla yeterli.
Denedim ama olmadı işte. Eski encoder'ın PCB üzerindeki yolları soyulduğu için kullanamıyorum. @cengover_ekin'e sorsam aslına yardım edebilir ama o timing disk de büyük olacağı için gerek yok bence. Bu daha pot gibi olduğu için orada daha az yer kaplayıp sabitlemesi kolay olacaktır.

Nereye yardım edeceğim tam anlamadım. Ama yardim etmek isterim tabi.

Eğer FFB içinse hiçbir işe yaramaz. Dönüş için olur ama.
İşte o olur kısmının nasıl olabileceğini merak ediyorum.
Arkadaş benim encoderden kullanmamış ki.

Hatta potans kullanmış. Snopy VH-5 içinde çark koyamam malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…