9000-9500 TL sistem önerisi

Eğer yayın yapacaksan kesinlikle 2700X. Tek çekirdekte Intel açık ara önde çoklu çekirdekte Ryzen önde. Sen hem yayın yapacaksın hem oyun başka programlar da kullanırsın. Isınma problemin olacaktır ancak sıvı soğutma ile muazzam bir sisteme sahip olursun.
Bende araştırdığım video ve testlerden 2700x'in daha performanslı görmüştüm fakat forumda 1080p için 9600k'ın daha iyi olduğunu söyledikleri için kafam biraz karıştı bu konuda.

[

Dosya Ekleri

• IMG_0042.JPG
    IMG_0042.JPG
    72,9 KB · Görüntüleme: 134
Son düzenleme:
Monitörün en az 2K değilse RTX bir kart almanın çok bir anlamı yok, 1080p FullHD yüksek ayarlar için çok daha uygun ekran kartları var.
1080P 144HZ monitörüm var fakat
Güzel dizilim fakat ekran kartı konusunda Nvidia'dan yana kullanmak istiyorum. Monitör olarak 144HZ 1MS Aoc marka monitörüm var şu anda. Birazda ona uyucak performans almak istiyorum.

Açıkçası 2070 seçeceğim diye diğer parçalardan kısmayı istemiyorum seçtiğim parçalara 70 serisi eklendiğinde bütçemi aşmaya başlıyor ve daha fazla yukarı çekemem ama önerin varsa dinliyorum.
Pek kısmana gerek yok. Üst seviye 2060 almaktansa giriş seviyesi 2070 almak çok daha mantıklı bence. Bir oyun bilgisayarında ne önemli parça ekran kartıdır ve en son kısılacak parçadır. 3700 TL ye 2070 bulabilirsin. GIGABYTE Geforce RTX2070 WINDFORCE 8GB 256Bit GDDR6 DX12 Ekran Kartı | ITOPYA
Nanokatologda MSI var 3400 TL ye, beklerim dersen alınır.
Monitör hariç ise bu bütçede hiçbir şeyden kısmadan 9500 TL ye sistemi toplayabilirsin.

Ryzen olayına gelecek olursak, Ryzenler düşük tek çekirdek hızları nedeniyle 1080P de intel'in gerisinde. Sadece çoklu çekirdekte geçiyor, render vs ama AMDileriye dönük o da bir gerçek, kolay kolay anakart değiştirmiyor. İntel'de her 2 nesilde bir soket değişiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende araştırdığım video ve testlerden 2700x'in daha performanslı görmüştüm fakat forumda 1080p için 9600k'ın daha iyi olduğunu söyledikleri için kafam biraz karıştı bu konuda.
Öyle söylenmesi normal. Eğer sen sadece oyun oynamak istiyorsan, 9600K al geç. Bütçen müsait. Ama işin içine oyunla beraber kullanacağın programlar girince sana Ghz lazım. Çekirdek performansı lazım. Şöyle görselleştirebiliriz.
Tekli İşlem
(Oyun)
Çoklu işlem
(oyun+edit+yayın+ vs......)
i7 9700K
%100​
%100​
i5 9600K
%90​
%75​
Ryzen 2700X
%80​
%90​

Profesyonel yayın yapacağım, AAA oyunları en iyi kalitede oynayacağım diyorsan:
1-İ7
2-2700X
3-İ5

AAA oyunları en iyi kalitede oynayacağım, arada sırada yayın açarım yeni başlayacağım bu işlere diyorsan

1-2700X
2-İ5

Şahsi tavsiyemdir. Ben Intel'i seviyorum. Daha önce AMD kullandım ama %100 tatmin olmadım. Hem işlemcisinden hem ekran kartından. Ama intel ve Nvidia beni hep güldürdü. Bütçen de müsaitse i7 düşün. Bütçen pek el vermiyorsa 2700X. Yayın senin için çok da önemli değilse ve bütçeni aşmak istemiyorsan kesinlikle i5.

Söyleyeceklerim bu kadar :) iyi akşamlar

Soğutma olarak ne kullanacaksın?
Öyle söylenmesi normal. Eğer sen sadece oyun oynamak istiyorsan, 9600K al geç. Bütçen müsait. Ama işin içine oyunla beraber kullanacağın programlar girince sana Ghz lazım. Çekirdek performansı lazım. Şöyle görselleştirebiliriz.
Tekli İşlem
(Oyun)
Çoklu işlem
(oyun+edit+yayın+ vs......)
i7 9700K
%100​
%100​
i5 9600K
%90​
%75​
Ryzen 2700X
%80​
%90​

Profesyonel yayın yapacağım, AAA oyunları en iyi kalitede oynayacağım diyorsan:
1-İ7
2-2700X
3-İ5

AAA oyunları en iyi kalitede oynayacağım, arada sırada yayın açarım yeni başlayacağım bu işlere diyorsan

1-2700X
2-İ5

Şahsi tavsiyemdir. Ben Intel'i seviyorum. Daha önce AMD kullandım ama %100 tatmin olmadım. Hem işlemcisinden hem ekran kartından. Ama intel ve Nvidia beni hep güldürdü. Bütçen de müsaitse i7 düşün. Bütçen pek el vermiyorsa 2700X. Yayın senin için çok da önemli değilse ve bütçeni aşmak istemiyorsan kesinlikle i5.

Söyleyeceklerim bu kadar :) iyi akşamlar
Gerçekten açıklama ve tavsiye için çok teşekkür ederim. Piyasayı takip edip ona göre seçimimi yapacağım o zaman. İyi geceler diliyorum.

İ5 ve i7 için ekstra soğutucu Alman gerekecek, buda ekstra masraf demek. 2700x in içinden CoolerMaster üretimi Bakır ısı borulu RGB Hava Soğutma çıkıyor

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı