9000-9500 TL sistem önerisi

Anakart: Gigabyte Z390 Gaming X
İşlemci: i7 9700K
Sıvı Soğutma: SilverStone TD02-LITE
RAM: G.Skill Aegis 8GB DDR4 3000Mhz (x2)
Ekran Kartı: Palit RTX 2070 Dual
SSD: Adata SU650 480 GB
HDD: Toshiba P300 1 TB
PSU: FSP700-60AHBC
Kasa: Cooler Master MasterBox MB510L

Toplamda 9220 TL tutuyor. Çok ileri düzey bir overclock yapmadığın sürece CPU bağlantısına 8+4 pin yerine tek 8 pin takabilirsin. Yine de takmak istersen PSU'yu değiştirip 8+4 pin CPU bağlantısına sahip farklı bi' tane alabilirsin.

60 FPS sorunsuz yayın yapıp oyun oynamak için bir sistem düşünüyorum. Arada kaldığım 2 işlemci var. i5-9600K veya Ryzen 7 2700X. Bunlara gidebilecek anakartlar. Çok araştırmama rağmen bir türlü karar veremiyorum, performans olarak yakın olmalarına rağmen çekirdek sayılarının farkı beni düşündürmüyor değil. Ayrıca AMD'nin eski kötü namı da korkutmuyor değil ısı açısından.
İkinci olarak ise MSI'ın 2060 modelinin hangisini alsam diye çok aradayım Gaming Z ve Ventus arasında 500 TL civarında bir fiyat farkı var. O farkı vermeye değer mi veya gerekli midir?
Diğer parçalar şu şekilde olacak. (Bütçem ise 9.000₺ ile 9.500₺ arası) (Site Vatan olmak zorunda değil parça parça alım yapacağım)
ne yaptın kardeş sistemini topladınmı ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı