9000 TL APU Sistem Toplama

Bütçe
9000₺

e.bukucu

Hectopat
Yer
Gaziantep
Merhaba ve iyi Sosyaller.
Aşağıda belirttiğim sistem hakkında sorularım var.
Öncelikle şunu belirteyim sadece fiziksel mağazadan alabiliyorum sistemi. Ayrıca sistemi tek yerden almam gerekiyor dolayısıyla internetten sipariş edemiyorum.

Sisteme ekran kartını sonradan ekleyeceğim, düşündüğüm ekran kartları ise şunlar:
  • RTX 3060 Ti
  • RX 6700 XT
  • RX 6700
  • RX 6600 XT
Sorularım ise şunlar;
1- Bu sistem yukarıdaki ekran kartlarıyla sıkıntı yaşatır mı?
2- Anakart olarak B550'ye geçmem mantıklı mı?
3- Anakart iyi midir? Başka marka sormalı mıyım?
4- SSD iyi midir? Farklı marka öneriniz var mıdır?
Sistemin geneli nasıldır, marka öneriniz varsa yazar ve yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sistemin fiyatı 8600 TL.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-01-21-16-31-44-211-edit_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-01-21-16-31-44-211-edit_com.miui.gallery.jpg
    373,2 KB · Görüntüleme: 48
Merhaba ve iyi sosyaller.
Aşağıda belirttiğim sistem hakkında sorularım var.
Öncelikle şunu belirteyim sadece fiziksel mağazadan alabiliyorum sistemi. Ayrıca sistemi tek yerden almam gerekiyor dolayısıyla internetten sipariş edemiyorum.

Sisteme ekran kartını sonradan ekleyeceğim, düşündüğüm ekran kartları ise şunlar:
  • RTX 3060 Ti.
  • RX 6700 XT.
  • RX 6700.
  • RX 6600 XT.
Sorularım ise şunlar;
1- bu sistem yukarıdaki ekran kartlarıyla sıkıntı yaşatır mı?
2- anakart olarak B550'ye geçmem mantıklı mı?
3- anakart iyi midir? Başka marka sormalı mıyım?
4- SSD iyi midir? Farklı marka öneriniz var mıdır?
Sistemin geneli nasıldır, marka öneriniz varsa yazar ve yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sistemin fiyatı 8600 TL.

Parçalar hakkında bir bilgim yok ama RAM'i iki yaparsanız performansınız %50,%60 civarı artış olacaktır. Çift kanal olarak kullanmanızı şiddetle tavsiye ederimç.

1- Hayır. 5700G ile birlikte 3060Ti kullanıyorum, işlemcinin ekran kartı kısmı harici takıldığı gibi devre dışı bırakıyor.
2- Uzun süre işlemci değiştirmeden kullanırım ama performanstan da ödün vermem diyorsan alınabilir. Yoksa 5 sene sonra değiştireceğin anakart-işlemci-ram üçlüsü için gerekli görmüyorum.
3- Bilindik markalarda genelde sorun çıkmaz. Çip olarak bakmak lazım, yukarı aşağı tüm markaların fiyat bandı ve özellikleri çip tarafından sınırlanıyor. Onda da zaten B450-B550 olarak seçim yapmışsınız.
4- SSD seçerken, 4K-Random değerlerinde IOPS değerinin yüksek olmasına dikkat edin. Ben Samsung dışında almayı genelde pek tercih etmiyorum.

1- Hayır. 5700G ile birlikte 3060Ti kullanıyorum, işlemcinin ekran kartı kısmı harici takıldığı gibi devre dışı bırakıyor.
2- Uzun süre işlemci değiştirmeden kullanırım ama performanstan da ödün vermem diyorsan alınabilir. Yoksa 5 sene sonra değiştireceğin anakart-işlemci-ram üçlüsü için gerekli görmüyorum.
3- Bilindik markalarda genelde sorun çıkmaz. Çip olarak bakmak lazım, yukarı aşağı tüm markaların fiyat bandı ve özellikleri çip tarafından sınırlanıyor. Onda da zaten B450-B550 olarak seçim yapmışsınız.
4- SSD seçerken, 4K-Random değerlerinde IOPS değerinin yüksek olmasına dikkat edin. Ben Samsung dışında almayı genelde pek tercih etmiyorum.
Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum, üzerimden büyük bir yük aldınız. Daha önce masaüstü bir bilgisayar toplamadım dolayısıyla donanım konusunda bilgisizim, bilgilendirmeleriniz işime fazlasıyla yarayacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı