9000 TL kasa monitör ve ekipman önerisi

  • Konuyu başlatan ZEG
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 3B
Bütçe
9000
Yaklaşık 1 aydır teker teker araştırarak dizdiğim sistem aşağıdaki gibidir. 1-2 ay içerisinde de almayı planlıyorum. Kulaklık ve mause'um olduğu için onları almayı düşünmüyorum.
Ekran Alıntısı12.PNG
 
Biraz bütçemi aştım ama 2060 super ventus 8 gb lı bir sistem hazırladım, 2k monitör almayacağım için rx5700 xt nin gereksiz veya fazla olacağını düşündüm ama sizler ne dersiniz? Burada itopya üzerinden gösterdim fiyatlar oynuyor sürekli, mühim olan parçalar, fiyat ve itopya değil. Uygun mudur?
 

Dosya Ekleri

  • PC toplama 2.pdf
    1 MB · Görüntüleme: 200
Çok teşekkür ederim, ama bir şey soracağım bu anakartı neye göre seçiyorsunuz? Çoğu toplamada hazır sistemde anakartlar 500-600 lirayı geçmiyor bu başlıkta 2 kişinin sistemde 1000 lirayı aşan anakart vardı mesela.
Stabilite odaklı ve geleceğe yönelik seçiyorum ben genelde. Aorus X570 Elite anakart X570 çipsetler arasında en iyi kartlardan biri aynı zamanda F/P ürünü. Yüksek parçaların kullanıldığı sistemlerde anakart zayıf kesinlikle kalmamalı. Bilgisayar bir bütündür ve her parçası birbirini dengeleyecek şekilde olmalıdır. Anakartın tüm parçaları birbirine bağladığı da unutulmamalı.

Hazır sistemlerde ise çoğunda ucuzluk odaklı toplandığı için sistem iyi parçalarla toplandıysa bile anakart zayıf bırakılıyor. Ben de bunu sevmiyorum zira stabilite açısından bana doğru gelmiyor. Ben Technopat'ın topladığı hazır sistemler dışındaki hazır sistemleri tavsiye etmiyorum.
 
Son düzenleme:
8000 ₺ bilgisayar ve monitör için 1000₺ kulaklık, hoparlör, klavye mouse set, Microsoft sistem Key, mousepad ve bilgisayarı koyacağım boyutlarda bir masa için bütçem var. Kesinlikle olması gerekenler 2 TB hard disk, en az 250 GB SSD, güvenebileceğim kalitede markalardan kasa ve PSU, 144 Hz monitör ( AOC C24g1 düşünüyorum eleştiriye açık). Beklentimse şu an en iyi oyunları rahat kaldırsın( zaten bunu yapınca benim kullanacağım programları da gayet rahat kaldırır), çok ses ve sıcaklık yapmasın ve 3-4 sene parça değiştirmeye gerek kalmasın. Bunun için yeni modeller geliyor bir iki ay bekle sonra alırsın derseniz de açığım acelem yok. Son olarak montajdan vs anlamadığım için İstanbul anadolu yakasında bir yerden sipariş edip elden de teslim alabilirim o konuda da tavsiyelerinizi bekliyorum. İtopya iyi midir mesela?
 
Teknobiyotik.com sitesinden şu sistemi topladım.
20200121_131929.jpg


Ekipmanlar, masa ve Windows 10 key linkleri de şunlar:




 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı