9000 TL'ye GTX 980 Tabanlı Sistem Toplama

Tehlike35

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar.

Yaklaşık 4 ay önce yaz için bir sistem toplamaya karar verdim ve bu toplayacağım ilk sistem olacak. Tahmin ettiğiniz gibi bütün bilgilerim yüzeyseldi, bayağı araştırmam gerekti ve dört aylık araştırmalarım sonucunda üst düzey, uzun ömürlü ve oyun tabanlı 9.000 TL'lik bir sisteme karar vermiş bulunmaktayım, önerilerinizi almak ve varsa bir hata öğrenmek için böyle bir konu açıyorum. Toplayacağım Sistem:

Amd A10 7850k fm2+ 3.7 ghz cpu

Asus a88x 2400 mhz anakart

Cooler Master Hyper 412 işlemci soğutucu

Kingston 16 gb hyperX ddr3 cl11 ram

Asus 16x Dahili Blu-Ray yazıcı

Galax gtx980 HOF ekran kartı

Seagate 1 TB barracuda

Samsung 500 gb 850 evo ssd

Aerocool xPredator kasa

Corsair af120 (x6) fan

Seasonic 1050w gold güç kaynağı

Asus PG287Q Rog Swift 27 inc gaming monitör....

Beni en çok zorlayan ve en kararsız bırakan monitör oldu, BenQ xl2720z düşünüyodum. Asus ile aynı özellikle sahip, sadece 2 fark var; ilki asus 2k, benq ise 1080p. Diğeri de bildiğiniz gibi G sync teknolojisi. Kesinlikle aradaki 1300 liralık farka değmez ama o kadar yüksek bir ekran kartı alıyosam monitör de aynı düzeyde olsun diye Asus'a yöneldim. Yorumlarınızı bekliyorum, iyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen git, 9000 tl ye pc topla, AMD işlemci al. Yahu gençler, amd düşük bütçeler için, yapmayın böyle çılgın şeyler.

Edit: Al bunu abi veya bi alttaki yorumdaki reisin dediği gibi technopat toplamalarından al. Kasayı, monitörü sana bıraktım. Lütfen, içim acıdı 9000 tl ye amd işlemci görünce...
albunu.PNG

Son düzenleme:
Dostum 9000TL bütçen var ve AMD sistem topluyorsun. 4 ay araştırma yapmışsın ama APU işlemcinin yanında ekran kartı alıyorsun. APU, hem CPU hem de GPU barındırır içinde. Yani ekran kartı ve işlemci bir arada. Buradan, Extreme Oyun/Render Sistemi'ni alın;
Masaüstü Sistem Tavsiyeleri – Mayıs 2015 - Technopat

Extreme Oyun/Render Sistemi
İşlemciIntel Core i7 5820KIntel Core i7 5960X
AnakartMSI X99 SLI PlusAsus X99-Deluxe
Ekran KartıMSI GTX980 GamingASUS GTX980 STRIX x2 SLI
Ortak Bileşenler
BellekG.Skill Ripjaws4 F4-2400C15Q-16GRK
HDDSeagate Barracuda 3TB 7200 RPM x2 RAID0
SSDSamsung 850 Evo 250GB x2 RAID0
DVD-RWASUS DRW-24F1ST
MonitörViewsonic VG2401mh 144 Hz 1ms
Klavye/FareThermaltake Meka G-Unit + Logitech G502 Proteus Core
KasaCooler Master Cosmos II
Güç KaynağıCooler Matser 1000W Modüler 80+
CPU SoğutucuThermaltake Water 3.0 Pro/ExtremeThermaltake Water 3.0 Ultimate
Toplam3115$ + KDV4530$ + KDV
8411₺ + KDV12231₺ + KDV
[TBODY] [/TBODY]

4 aylık araştırmandan apu alman gerektiğine mi karar verdin ? Bu bütçeye Cry-Z arkadaşımın sistemini al. Bu bütçeye DDR 4 alınmalı.

Sen git, 9000 tl ye pc topla, AMD işlemci al. Yahu gençler, amd düşük bütçeler için, yapmayın böyle çılgın şeyler.

Edit: Al bunu abi veya bi alttaki yorumdaki reisin dediği gibi technopat toplamalarından al. Kasayı, monitörü sana bıraktım. Lütfen, içim acıdı 9000 tl ye amd işlemci görünce...Eki Görüntüle 69532

Öncelikle daha ilk mesajımda sırf ''başlık hatası'' yaptım diye saçma sapan bir şekilde 1 gün engelleme aldığımı belirtmek isterim. Cevabım sadece sana da değil hepinize.İlk kez toplayacağım diyorum, yüzeysel bilgiler diyorum, konuşmaya ''4 aylık araştırman sonucu'' gibi ukalaca bi cevap alıyorum. Eğer yazdıklarımı okumaya tenezzül etseydin sadece kasa olmadığını, monitörün en büyük etmen olduğunu anlardın.

Kısaca anlayacağınız amd yi kötüleyip nedenini açıklamayıp, sonra ssd den kısıp, monitörden kısıp, anlamsız bir şekilde titan x önermekle veya 9000 lik limiti 12000 e çıkarmakla olmuyo bu işler. Bidahaki sefere okur ve insan gibi yorum yaparsınız. Belki adam yerine konulursunuz da cevabınız bi işe yaramış olur o zaman.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı