9000 TL'ye Monitör Dahil Sistem Toplama

Buyrun :) Monitör, Klavye, mouse, Sıvı soğutma size kalmış..

GALAX GeForce GTX 1080 8GB Ekran Kartı 80NSJ6DHL4EK - Nanokatalog

11.jpg

İşlemci konusu kafama net şekilde oturdu, sıvı soğutmayı çıkartıp işlemciyi 2600X çevirip stok fanı kullanacağım.

Ama anlamadığım bir kaç şey var;
1-M.2 SSD neden önermediniz?
2-Render konusunda önemli olan işlemci ve RAM değil mi?
3-CS:GO gibi bir oyun oynuyorum arada, GS:GO için o ekran kartı fazla olmaz mı? Yani şart mı oluyor böyle bir sistem de yoksa monitörden tam verim almak adına mı baba ekran kartı kullanıyoruz?
4-Kasa ve monitör konusunda değişiklik yapmayı düşünmüyorum açıkçası çünkü hem monitör Adobe uygulamalarında çok faydalı oluyor hemde kasayla beraber çalışma masama çok uygunlar aşık oldum ikisine. :)
5-Klavye-mouse konusunda dediğiniz gibi çok şart olan şeyler değil, onlar adına ek bütçe de oluşturabilirim.

Sizden ricam bu durumları göz önüne alırsak nasıl bir sistem toplayabiliriz?

Render odaklı olacağı için Intel yerine Ryzen sistem daha çok öneriliyor, siz bu konuda neden tersini düşünüyorsunuz sevgili @Silinen üye

Ben sizin işinizi tam olarak anlayamamışım. GPU ile Render almayacak mısınız? Render işleriyle uğraşıyorsanız, M.2 alın. 970 EVO direkt.

Adobe programlarının çalışma mantığını pek bilmiyorum. CPU mu yoksa GPU ağırlıklı mı kontrol edin. İhtiyacınız olan duruma göre karar veririz.

Ayrıca o kasa ve PSU'ya 950 TL vermeyin. Değmez.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 320417
GALAX 8GB 2 GeForce GTX 1070 Ti EX 256-bit GDDR5 DVI-D HDMI 2.0b 3 x DP 1.4 Ekran Kartı 70ISH6DHM9XKB - Nanokatalog 2860TL

Sadece CS:GO oynayacaksanız 1050Ti bile yeterli olacaktır. Yalnız bütçe biraz yüksek olduğu için sığan ekran kartını koymayı uygun buldum.

Çok az bütçeyi aştık. Aşamıyorsanız revize yapabilirim.

Usta, orada sanırım bir gözden kaçma olmuş monitör seçiminde. Siz 25" olanı seçmişsiniz ama benim kullanacağım 35" 75hz olan modeli. Fiyat farkı da oradan oluşmuş. :)
Hiç bir değişiklik yapmadım sizin seçimlerinizde monitör harici, birde üzerine GTX 1050Ti ekledim fiyat gayet makul oldu benim için. Şimdi şöyle bir durum var, ihtiyaç fazlası ekran kartı alacağıma onun yerine kalan paranın üzerine ileride para ekleyip örneğin RAM'lere bir 16 daha ekleyebilirim veya farklı eklentiler sağlayabilirim. Ama aklıma takılan soru şu bu durumda, arkadaşın dediği gibi render GPU üzerinden dönüyormuş ben CPU sanıyordum. Bu bana ne kadar olumsuz dönebilir 2K video renderlarında? Birde monitörden almam gereken verimi, alamama gibi bir durum oluşturur mu görüntü kalitesi düşüklüğü, kırılma, gölgelenme gibi?

1.jpg

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı