9000 TL'ye ofis için bilgisayar önerisi

Konatus

Megapat
Yer
Tatooine
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Sadece Office uygulamaları ve tarayıcı kullanılacak, muhasebe programı çalışacak hepsi bu. 8 mümkünse sonrasında yükseltme gerekmesin diye 16 RAM, 256 GB SSD ve 3, 4, 5 gibi 10 yıllık işlemcileri bulundurmazsa yeterli. Ben kendim aşağıdaki bilgisayarları buldum fakat bir türlü emin olamadım. İncelemeniz için modelleri bırakıyorum.

Turbox TX6256.
Turbox TX5048.
Turbox TX5372.

Başka bir önerisi olan varsa sevinirim. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbiri.

2 adet.

Buna 2.el 1000TL'ye görüntü vermelik bir ekran kartı ve 200TL'ye bir kasa alırsanız istediğiniz kadar zorlayabilirsiniz. Hatta isterseniz ileride ekran kartı takıp oyuncu bilgisayarı olarak bile kullanabilirsiniz. SSD önermedim çünkü 256 GB M.2 bilgim yok. 500TL'ye falan halledersiniz diye düşündüm.

Bütçeyi aşarsa (bütçe yeterse 650W FSP çok daha iyi olur tabii ki ) bu PSU tercih edilebilir.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Sadece Office uygulamaları ve tarayıcı kullanılacak, muhasebe programı çalışacak hepsi bu. 8 mümkünse sonrasında yükseltme gerekmesin diye 16 RAM, 256 GB SSD ve 3, 4, 5 gibi 10 yıllık işlemcileri bulundurmazsa yeterli. Ben kendim aşağıdaki bilgisayarları buldum fakat bir türlü emin olamadım. İncelemeniz için modelleri bırakıyorum.

Turbox TX6256.
Turbox TX5048.
Turbox TX5372.

Başka bir önerisi olan varsa sevinirim. İyi günler.
Ofis PC olarak alıyor olsanız bile bu Turbox markası merdiven altı kullanıyor. İşin sonunda tek çalışan parça olarak elinizde kasa ve işlemci kalır. Oyüzden daha temiz ve kaliteli parçalar almanız iyi olur.

Tabi ofis için kullanacaksınız oyüzden ekran kartı almak yerine içinde grafik birimi olan işlemcilerden birini alsanız daha ucuza gelebilir. Tabi 2.el'e başvurmanız gerekiyor ama daha uzun ömürlü birşey çıkabilir.

Ofis PC olarak alıyor olsanız bile bu Turbox markası merdiven altı kullanıyor. İşin sonunda tek çalışan parça olarak elinizde kasa ve işlemci kalır. O yüzden daha temiz ve kaliteli parçalar almanız iyi olur.

Tabii ofis için kullanacaksınız o yüzden ekran kartı almak yerine içinde grafik birimi olan işlemcilerden birini alsanız daha ucuza gelebilir. Tabii 2.el'e başvurmanız gerekiyor ama daha uzun ömürlü bir şey çıkabilir.

Hocam aslında baktım 5600G ile de toplanabiliyor ama bir tık bütçeyi aşıp görüntü verme amaçlı bir ekran kartı almak çok daha mantıklı geldi bana. İleride sadece ekran kartı yükseltmesi ile oyun canavarına bile dönüştürülebilir. 5600G kabaca R5 5500 ve RX550 ikilisinin performansını veriyor diyebiliriz. 4500TL'ye 5600G yerine 3500e r5 5600 ve 1000TL'ye RX550 veya üstü bir kart alınabilir gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı